Decoupage

Decoupage înseamnă decorarea accesoriilor și subiectelor unui interior prin aplicații de hârtie care, după acoperirea cu un lac pentru decoupage, capătă aspectul unor desene reale.

DEFINIȚIE
Decoupage – este o tehnică decorativă care poate fi folosită pentru a decora cu ușurință accesorii și mobilier fără a fi nevoie de abilități artistice extraordinare.

Tehnica decoupage-ului a fost inventată de țăranii chinezi în secolul al XII-lea. Definiția decoupage-ului declară că tehnica este populară, dar istoria decoupage-ului în Europa a început în industrie. Încă de la sfârșitul secolului al XV-lea, producătorii de mobilier din Germania au început să decoreze obiectele cu modele de hârtie.

Astăzi, tehnica se realizează folosind desene tăiate din stratul superior al celor trei straturi ( ) tehnica șervețelului, hârtie specială de decoupage, imagini din reviste și chiar amprente de imprimantă. Cu cât este mai subțire hârtia din care tăiați imaginile pentru decoupage, cu atât mai bine.

Suprafața de decorare poate fi din lemn, metal, plastic, sticlă, pânză sau piele. Pentru a fixa modelul, folosiți lipici special pentru decoupage, care poate fi înlocuit cu PVA, pastă, albuș de ou sau ojă incoloră.


Fotografii de pe site searchmasterclass.net

Citește mai mult  Stand de umbrelă
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: