Are nevoie de umidificatorul aerului în timpul verii și va ajuta la căldură?

O parte importantă a microclimatului oricărei camere este umiditatea. Depinde de funcționarea normală a corpului, nivelul de confort. Are umidificatorul are nevoie de un umidificator în timpul verii, indiferent dacă el răcește aerul, fie că ajută la căldura în apartament sau nu – vom lua în considerare răspunsurile la aceste și la alte întrebări din articol.

De ce trebuie să umezi aerul?

Fiind în apartament, ne gândim de multe ori cum să o facem și mai confortabil. Temperatura, umiditatea, saturația oxigenului – toate acestea afectează corpul și munca sa.

Dăm câteva consecințe negative ale aerului supus.

 • Disconfortul. Poate fi exprimată prin apariția gâtului uscat și în nasul mucus. Poate duce la o sănătate slabă în după-amiaza și la deprecierea visului pe timp de noapte. S-ar putea să nu observăm, dar umiditatea scăzută afectează starea psihologică, provoacă iritarea și excesul de agresiune.
 • Boluri. Aerul uscat provoacă deteriorarea sănătății umane în timpul bolii, cel mai adesea este tuse, rece, bronhospasm, precum și bolile alergice. Aerul dur este dăunător copiilor mici, deoarece în primii ani de viață sunt mai sensibili la climatul înconjurător.
 • Iritare. Pot apărea în oameni folosind lentile. Cu umiditate insuficientă în cameră, o problemă separată poate fi un sindrom de ochi uscați în vreme caldă sau înghețată.
 • Impactul asupra pielii, părului, unghiilor. Acesta este un detaliu important pentru îngrijirea femeilor – o piele podată și mai puțin elastică a feței devine într-o cameră uscată. Din același motiv, se manifestă fragilitatea și uscăciunea părului, unghiile încep să se așeze.
 • Apartament. Da, da, pe articole din apartament, aerul uscat afectează, de asemenea. Aceasta duce la ecranul de mobilier și podele. Elementele pot începe chiar să „muște” curentul la umiditate scăzută datorită acumulării statice de electricitate. Nu mai puțin suferă și plante în apartament. Acest lucru se manifestă în îngălbenirea frunzelor și în apariția diferitelor tipuri de boli.

Nivelul optim de umiditate în interior în timpul verii

Problema uscării aerului apare de la locuitorii multor regiuni. Poate fi ca regiunile sudice unde lipsa de umiditate simte un an întreg și nordul, unde se simte uscarea uscată în sezoanele de iarnă.

Citește mai mult  Cum de a alege un caz de cameră?

Nivelul optim de umiditate în vara contribuie la depunerea rapidă a prafului, în timp ce în aerul uscat rămâne nemembursat.

Praful zboară liber în aer, căzând în plămâni, organe vizuale. Eliminați-l, astfel, mai dificil. Din acest motiv, aerul uscat provoacă atacuri de la astmatici, alergii și duce, de asemenea, la bronhospasm. În praful de aer umed conține mult mai puțin.

Este nevoie de mucoasa de aer hidratată. Promovează îmbătrânirea lentă a pielii în jurul organelor vizuale. În zona din jurul ochiului, umiditatea se evaporă mai repede decât pe alte secțiuni ale feței. Pielea din această zonă este întotdeauna uscată, aproape nici o sudoare și glande sebacee. Așa că are nevoie de atent.

Nivelul normal de umiditate din cameră contribuie la somn puternic și sănătos. Munca ușoară mai ușoară, riscul de dureri de cap scade. Se știe că într-un vis petrecem o treime din viața ta. Și performanța noastră, starea psihologică și fizică, starea de spirit depinde de ea. Prin urmare, este important să vă amintiți despre condițiile de somn, deoarece balena de vară se evaporă foarte repede.

Potrivit cercetărilor lui Sanpina, umiditatea relativă în cameră ar trebui să fie de aproximativ 40-60%.

Cu o umiditate mai mare, dezvoltarea microorganismelor patogene pe suprafață poate începe și în elementele însăși în cameră. Indicatorul de umiditate depinde de sezon. De când în vară este mai fierbinte, ar trebui să fie de aproximativ 60%.

Caz în care este necesar să se includă?

Există un anumit număr de cazuri atunci când puteți utiliza un umidificator pentru aer. Este important să îl puteți folosi corect pentru a nu vă face rău și cei dragi.

În timpul verii, umidificatorul poate fi inclus în:

 • fixat sau clar simțit umiditatea redusă;
 • pe aer condiționat permanent.

  După lansarea în masă a aparatelor de aer condiționat în anii 80, oamenii de știință au descoperit că în spațiile cu aceste dispozitive, oamenii mai des experiența tusei, alergii și bolile pulmonare.

  Umidificatorul este mai des necesar în acele regiuni în care umiditatea aerului în oraș (pe stradă) este sub 40%. În astfel de cazuri, este necesar în orice moment al anului.

  Dispozitivul sau dispozitivul pentru a asigura nivelul optim de umiditate a maselor de aer este, de asemenea, necesar atunci când un copil apare în familie. Nivelul de umiditate ar trebui să fie cu 5% mai mare decât cel obișnuit. Dacă nu sunteți sigur, într-adevăr aveți nevoie de un umidificator al casei, să măsurați umiditatea aerului în casă folosind un higrometru. Poate fi achiziționat ieftin.

  Citește mai mult  Model rând de camere de oglindă Canon

  Ceea ce mai bine de ales?

  Toți umidificatoarele sunt împărțite în mai multe tipuri, diferențele dintre care sunt în principiu de funcționare: tradiționale, ultrasunete și abur. Pentru nou-născuți folosesc cel mai adesea umidificatoare tradiționale și cu ultrasunete.

  Vom analiza mai mult.

  Tradiţional

  Acestea sunt dispozitive ieftine și foarte frecvente operează în detrimentul „evaporării la rece”. Ventilatorul este construit în ea, aerul uluitor din cameră și elemente de evaporare speciale pe care apa cade pe rezervor. Silent, ușor de utilizat și economic din punct de vedere economic, dispozitivul afișează aerul umezit. Umidificatorul în sine funcționează mai eficient în zonele cele mai încălzite ale camerei sau în cazul în care masele de aer sunt mai active în mișcare.

  Aburi

  Umidificatoare de acest tip, dimpotrivă, lucrează pe principiul „evaporării fierbinți”. Cu ajutorul electrozilor din interiorul apei de încălzire a dispozitivului și îl transformă în perechi, este posibil să se umească peste 60% aer. După ce întregul volum de evaporare a fluidului, dispozitivul se oprește automat. Umidificatoarele cu aburi extrem de eficiente sunt de obicei folosite în timpul iernii, deoarece în timpul verii au încălzit suplimentar aer.

  Minusurile acestor dispozitive sunt costuri ridicate ale energiei electrice și capacitatea de a obține o arsură de la un cuplu fierbinte.

  Cu toate acestea, ele sunt potrivite pentru aromoterapie și inhalare, dacă instrucțiunile pentru umidificator au remarcat posibila utilizare a uleiurilor adăugate la dispozitiv în cantități mici.

  Ultrasunete

  Umidificatoarele de acest tip au apărut relativ recent, diferă în siguranță, nu creează zgomot. Ele sunt adesea folosite la copii. De obicei, sunt calitatea apei scumpe și sensibile.

  Funcționează un astfel de umidificator în conformitate cu următorul principiu: oscilațiile de înaltă frecvență apă inundată este transformată într-un nor de ceață rece, care, răspândit în jurul camerei, este amestecat cu aer și hidratează-l.

  Există dispozitive cu ultrasunete pentru umidificarea aerului, a cărui funcție suplimentară este antibacteriană. De obicei, sunt calitatea apei scumpe și sensibile.

  Prin influență asupra aerului, umidificatoarele sunt împărțite în:

  • hidratantă;
  • Hidratant și curățare.

   Când alegeți un umidificator, se bazează pe un număr de factori.

   • Există copii și animale în casă. După cum sa menționat mai sus, în acest caz, cumpărați mai des umidificatoare tradiționale și ultrasunete.
   • Preț. Dispozitivul bun nu trebuie să fie scump. Chiar și printre umidificatoarele premium, sunt ineficiente și incomode în utilizarea modelului.
   • Dimensiunea rezervorului. Fiți atenți la acesta la alegerea unui dispozitiv. Cu cât este mai mare rezervorul unde va veni apa, cu atât mai puțin va trebui să-l umpleți un hidratant.
   • Consumul de energie electrică. Costul de cumpărare depinde de cât de mult va fi consumat electricitatea în viitor. Achiziția costisitoare va plăti consumul scăzut de energie electrică.
   • Tăcut. Dacă dispozitivul funcționează fără nici un sunet, acesta poate fi pornit peste noapte. Umidificatorul perfect care lucrează fără sunete iritante nu depășește presiunea de sunet de 40 dB.
   • Specializare. Există hidratatori special concepuți în anumite scopuri. În special, acestea sunt modele pentru camerele copiilor, distinse prin securitate și design interesant.
   Citește mai mult  Cum se conectează căștile Bluetooth la computerul Windows 7?

   Se va răci în căldură?

   Duchot, venind în vara, ne face să ne gândim dacă dispozitivul va ajuta, hidratarea aerului și dacă el salvează de la o chestiune. Soluția ideală, desigur, va fi instalarea aparatului de aer condiționat. Cu toate acestea, există o serie de cazuri atunci când nu puteți face. Există o opinie că într-o astfel de situație avem nevoie de un hidratant, deoarece ajută nu numai la creșterea nivelului de umiditate în aer, ci și să-l răciți.

   Într-adevăr, dispozitivul determină mișcarea maselor de aer, dar se potrivește doar umidității, condensând-o, ceea ce duce la o scădere minoră a temperaturii cu 1-2 grade.

   În locul închis în vară, utilizarea unui umidificator va crea o saună reală.

   Astfel, nu va fi capabil să scape complet de căldură, dar se dovedește a crea un microclimat sănătos și se înmoaie aerul în cameră.

   Însumând, puteți spune cu siguranță că umidificatorul este un lucru indispensabil în acele vremuri când aerul de pe stradă și apartamentul se dovedește a fi terminat. Alegerea corectă a unui hidratant și o utilizare corectă, puteți obține un rezultat mai bun nu numai în ceea ce privește îmbunătățirea confortului în cameră, ci și în ceea ce privește conservarea sănătății.

   În următorul videoclip, veți afla opinia medicului despre motivul pentru care este atât de important să monitorizați nivelul de umiditate din apartament și cum să utilizați umidificatorul aerului.

   Evaluează articolul
   ( Nu există încă evaluări )
   Adauga comentarii

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: