Care a inventat primele căști?

Aproape fiecare utilizator smartphone are astăzi un căști. Ei au încetat să fie un atribut de înregistrare, djing, gameri și alte zone unde fără acest dispozitiv nu poate face. Dar calea imensă care a venit căștile de la dispozitive îndepărtate la gadget-uri fără fir miniaturale, nu mai puțin interesant decât echipamentul nou.

Ce an a apărut?

Istoria creării căștilor merge în secolul al XIX-lea. Poate că umanitatea se datorează apariției acestui electrofon de dispozitiv. Specialiștii ei au creat tehnologia care au permis clienților companiei să asculte lucrări muzicale, inclusiv petrecerile de operă, fără a fi în același timp. Clienții au primit o construcție masivă care trebuia să poarte. Sunetul a fost în dinamica, care a fost situat vizavi de urechi.

Apelați confortabil Primele căști din lume sunt cu siguranță imposibile, dar așa s-au uitat. Desigur, această invenție a avut predecesori. De exemplu, ceva de genul a avut operatori de telecomunicații radio. Dar setul cu cască a fost unul, iar calitatea comunicării la lăsat să dorească mai bine. Și aici este necesar să spunem despre compania de telefonie asistentă Belle Ezre Gilliend. În 1881, o femeie a sugerat fixarea pieselor de telefon la un bar metalic. Și un design mare de trei kilograme a fost mutat în cap. Decizia ar putea părea incompletă și dificilă în mod inutil, dar tocmai poate fi considerată primul set de telefon.

Aproximativ aceiași ani Ernest Mercadier, designer francez, receptoare telefonice îmbunătățite și a creat repetoare de sunet care diferă în compactitate. Au introdus în urechi și au cântărit 1 3/4 oz. Ei bine, invenția este cea mai faimoasă și cea mai apropiată de înțelegerea modernă a invenției, dezvoltarea Nathaniel Baldina. Americanul din Utah a inventat prototipul setului de cască telefonică și și-a trimis propriile evoluții la biroul militar de stat. Invenția lui Boldin nu a fost imediat evaluată de armată. Fonduri care ar putea merge la crearea modelelor de lucru, el nu a fost alocat. Și la început, inventatorul întreprinzător a început să facă acest lucru pentru banii săi.

Citește mai mult  Humidificatoare de aer Ballu: Gama de modele și instrucțiuni de utilizare

În curând, o flotă militară a atras atenția asupra a ceea ce Baldwin creat, au fost făcute mai multe schimbări către desene, iar versiunea actualizată a fost baza ordinii căștilor. Inginerul a fost invitat la un laborator militar. Dar din anumite motive (Baldwin a fost Mormon), el nu a putut să se miște de la stat, iar o companie mare a trebuit să construiască o plantă în Utah. Deci, căștile au început să fie făcute nu numai în scopuri militare, ci și pentru uz civil.

Evoluţie

În anii ’30 din secolul trecut, căștile sunt deja utilizate peste tot pentru comunicare, dispozitive apar în case la locuitorii din orașele mari. Și programele radio sunt din ce în ce mai ascultătoare, decide să ia în căști. Desigur, designul în sine și profilul tehnologic au fost încă departe de utilizarea confortabilă. Mai mult, ascultarea muzicii în ele era încă un test, dar începerea revoluționară a fost simțită, iar oamenii au vrut să fie martorii și consumatorii săi.

Această solicitare a simțit Oume Bayer, suedez de 18 ani, la acel moment „Ilon Mask” Echipamente audio. În 1926, el a fondat Elektotechnische Fabrik Eugen Beyer., La început, ea specializată în eliberarea microfoanelor, dar în 1937 a început producția de căști. Spuneți că toate acestea erau căști pentru consumatorul în masă, totuși. Lumea tehnologiei în acest sens a furat o altă companie numai după câteva decenii.

Dar următoarea întoarcere a evoluției căștilor a trebuit să aștepte mult, numai în 1957, Koss Corporation a reușit să creeze un căști stereo. DDoar Cossa, fondatorul companiei, și-a dat seama că invenția ar trebui să fie accentă și a reușit să trimită puterea la crearea unui sistem privat de ascultare pentru muzică. Era un fonograf, un difuzor și un conector în care a fost conectat căștile.

Citește mai mult  FM Receptoare radio: Caracteristici, Modele populare, Criterii de selecție

Dar un astfel de sistem nu era încă direct căștile, deoarece COSOS a însărcinat cu avertisment audio să îmbunătățească designul. ȘI Inventatorii talentați împreună au inventat un design de două cești de plastic, în interior care sunt difuzoare de 3 inci. Un astfel de design a devenit cunoscut sub numele de Koss SP-3, și iubitorii de muzică foarte apreciați „gadget”.

Etapele importante ale evoluției căștilor sunt.

 • 1964. În acest moment, a apărut o parte audio de 3,5 mm. Sony a lansat un radio portabil, nu a fost nimic special ca un sunet, dar conectorul mini-jack a devenit un pas tehnologic revoluționar.
 • 1979 an. Adevărat, eliberarea produselor de masă cu acest conector sa întâmplat numai după 15 ani – Sony a lansat stereerul Walkman TPS-L2.

Apoi, în istoria căștilor, au existat multe ramuri și apariția dispozitivelor care, totuși, s-au bazat pe principii vechi. Dar dacă funcția de reducere a zgomotului a fost lansată în proiectarea pentru aviație a apărut în 1986, a apărut pe piața consumatorului de masă numai în 2000.

Apropo, Primele căști fără fir au apărut la începutul anilor 90 din secolul trecut. Toate aceleași Koss a dezvoltat un model care a permis fasciculului infraroșu să se conecteze la o sursă de sunet sau un amplificator cu consola (a mers în configurație). Și în 1998, Recoton a văzut o nouă oportunitate în dezvoltarea echipamentelor wireless – Bluetooth. În 2004, un sistem bazat pe această tehnologie a văzut mai întâi lumina.

Iar în 2005, căștile au apărut deja pe piață, care au folosit capabilități de rețea wireless Wi-Fi.

Căști în lumea modernă

Astăzi, ca experți notează, există un boom în segmentul unor astfel de echipamente ca căștile. Asa de, În 2018, piața acestei electronice (adică ceea ce consumatorul a cumpărat deja) a fost evaluată cu mai mult de 10 miliarde de dolari. Și prognoza pentru faptul că aceste valori vor crește, deja făcute – după 7 ani vor crește de două ori. Emblema în această industrie este considerată a fi Apple. Au abandonat ieșirea audio standard de 3,5 milimetri. Și această decizie a forțat concurenții să meargă la fel. Apoi au fost lansate faimoasele avioane – un dispozitiv descurgător în segmentul lor, faptul că astăzi este numit destul de „inteligent” tehnician.

Citește mai mult  Imagini de fundal din metal și sticlă în stilul mansardă

Astăzi, căștile sunt estimate în segmente diferite. Gadget-uri de fitness produse separat, sisteme de gameri. Muzică, divertisment, realitatea virtuală provoacă, de asemenea, mănâncă căștile sub cerințele sale. Prezentăm tendințele principale pe piața modernă a căștilor.

 • Apple nu toate lucrurile noi sunt de 100% de succes, Dar această companie împinge astăzi piața înainte – au fost prezentate complet „urechi” fără fir și sunt reprezentanți ai acestei companii care fac noi dispozitive pentru o utilizare reală și nu pentru un design actualizat sau o îmbunătățire minoră.
 • Focusul este pe căștile de reducere a zgomotului. Ei reușesc să fixeze sunetele înconjurătoare, să creeze oglindă copie și să direcționeze în analizorul auditiv. Când două valuri apar o căptușeală, apare un sentiment de tăcere. Tehnologiile de reducere a zgomotului activ se dezvoltă și vin, inclusiv, în mod deosebit căștile intra-canale intra-canal astăzi.
 • Producătorul face un pariu pe o calitate a sunetului. Aceasta înseamnă că rasa pentru lipsa firelor poate deveni secundară secundară. Creșterea calității muzicii reprodusă este principalul punct de reper pe piață.

  Și astăzi, astăzi este accesul rapid la asistenții vocii, timpul maxim al lucrărilor autonome active, precum și întârzierea minimă a sunetului de la sursa de sunet la dispozitivul primit. Vreau să cred că cele mai interesante turnee ale evoluției căștilor vor veni în următorii ani.

  Povestea originea căștilor, vezi următorul videoclip.

  Evaluează articolul
  ( Nu există încă evaluări )
  Adauga comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: