Ce este o imprimantă de sublimare și cum să o alegeți?

Recent, depunerea de imagini pe haine, mâncăruri, pălării și suveniruri. Această procedură este destul de simplă și este disponibilă oricui are cel puțin abilități minime de birou de birou. Pentru a transfera desene pe țesături, metal, sticlă și plastic, utilizați o imprimantă specială de sublimare – un dispozitiv care oferă imprimarea foto de înaltă calitate pe orice suprafață tare.

Ce este?

Imprimanta pentru sublimare este fundamental diferită de analogii cu jet de cerneală și laser și are un principiu complet diferit de vopsea pe această temă. Și dacă modelele cu jet de cerneală sunt imprimate cu cerneală lichidă și pulbere cu laser – uscată, atunci Probele de sublimare sunt utilizate pentru imprimarea panglicilor speciale asemănătoare cu celofan, cu coloranți depuși pe ele.

Până în prezent, în plus față de cartușele monocrome echipate cu panglici de flori alb și negru, Există modele tricolor, Constând din flori albastre, galbene și violet, cu patru culori, unde negru, și multicolor, având 6 sau mai multe culori sunt adăugate la nuanțele existente. Cap de imprimare Astfel de imprimante sunt echipate cu un element de încălzire, sub influența căruia vopseaua dintr-o stare solidă se transformă într-o fază gazoasă, ocolind lichidul. Acest proces a fost numit Sublimare, Și imprimantele care lucrează la această tehnologie au început să apeleze sublimarea.

Principiul funcționării imprimantei sublimare este destul de simplu și după cum urmează: În interiorul dispozitivului, sunt instalate 2 role – primirea și trimiterea, care, atunci când comenzile „Imprimare” încep să se rotească și să revină banda. Coloranții situați pe această bandă trec prin elementul de încălzire și se amestecă în norul gazos în proporțiile necesare prin intermediul unei diafragme speciale. Diafragma, la rândul său, acționează și ca un fel de filtru, cerând evaporarea inutilă.

În același timp, amestecarea culorilor nu este pe hârtie, ca și în cealaltă imprimantă de tip și în norul gazos din interiorul dispozitivului. Cu o creștere a temperaturii elementului de încălzire la 2000 de grade, imaginea devine mai saturată, datorită extinderii porii materialului de lucru și penetrarea mai profundă a colorantului din interior.

Și viceversa – dacă este necesar, obțineți nuanțe delicate și tonuri ușoare, temperatura de încălzire este redusă.

Majoritatea modelelor de sublimare funcționează într-o rezoluție de cel mult 300 dpi, dar datorită tehnologiei de amestecare gazoasă a coloranților Culorile sunt obținute foarte saturate și realiste. Acest lucru vă permite să imprimați o imagine a oricărei luminozități fără pierderea de culoare atunci când transferați pe un produs. Mai mult, imprimarea sublimare este lipsită de astfel de dezavantaje ca fiind municipalitatea și epuizarea cea mai caracteristică a imprimantelor cu jet de cerneală. Imaginile tipărite pe o astfel de imprimantă nu sunt susceptibile la decolorare, deoarece vopseaua nu este localizată pe suprafața materialului de lucru, dar ca și cum ar fi în structura sa.

Avantaje și dezavantaje

Cererea ridicată a consumatorilor pentru imprimante de sublimare se datorează unui număr de avantaje incontestabile în raport cu probele cu jet de cerneală și laser.

 1. Datorită penetrării vopselei adânci în interiorul suprafeței de lucru, imaginea este obținută foarte rezistentă la abraziune. De exemplu, hainele cu un model de sublimare pot fi spălate într-o mașină de scris pe moduri obișnuite și mâncăruri cu imagini sublimare curat cu agenți abrazivi.
 2. Datorită amestecării gazoase a vopselelor, sublimarea vă permite să obțineți o imagine de calitate superioară la rezoluția redusă a dispozitivului. Acesta este unul dintre principalele avantaje ale probelor de sublimare deasupra modelelor laser și cu jet de cerneală.
 3. Cele mai multe dispozitive moderne sunt echipate cu afișaje cu cristale lichide, care vă permit să transmiteți și să reglați informațiile de lucru înainte de a transfera imaginea la suprafețele de lucru.
 4. Imprimantele sunt capabile să lucreze cu cele mai diverse materiale, cum ar fi hârtia, carton, țesătură, sticlă, plastic și metal. Acest lucru le permite să fie utilizate în fabricarea de îmbrăcăminte, în afaceri publicitare, precum și în fabricarea produselor cadou și suveniruri.
Citește mai mult  Sony TV Review

În plus față de avantaje evidente, sunt încă minusuri de la imprimante de sublimare. Legate de acestea Cost ridicat agregatele în sine și consumabilele lor, precum și frumoase Imprimarea lentă a fotografiilor.

În plus, cerneala utilizată pentru sublimare este vulnerabilă la razele ultraviolete și necesită aditivi de protecție special care împiedică imaginea Burnout previne.

Pentru ce este necesar?

Domeniul de aplicare a imprimantelor sublimare este destul de larg. Astfel de modele pot fi văzute în Photomasterners, Tipografie și SAlona pentru fabricarea produselor de suveniruri. Cu ajutorul lor, puteți aplica imagini pe cani, plăci, tricouri, insigne de plastic și capace, precum și angajarea în fabricarea de broșuri publicitare, cărți de vizită, diplomă de onoare, fantani sportivi, postere și carduri de plastic. În plus, sublimarea este utilizată pentru a aplica logo-urile pe mânerele de la minge, suvenirurile și lanțurile cheie, precum și pentru producția de semne de cabinet și cadou Broadcom.

Sublimarea este două specii –Direct și transfer.

 • În primul caz, tipărirea se efectuează direct pe produs – plastic sau hârtie și în al doilea – pe o foaie specială siliconizată în reflecția oglindă și numai atunci cu ajutorul pierderilor termice este transferată subiectului.
 • În primul rând, logo-urile sunt plasate pe produse din plastic și carduri de plastic, iar al doilea – decora hainele, fac plăci de ușă și numere de garderobă și, de asemenea, aplicați desene pe mâncăruri din sticlă și ceramică, fulgi de metal, brichete și țigară.

Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că nu toate materialele sunt potrivite pentru imprimarea sublimare. Materialele includ pielea naturală și lemn. Cu restricții mari pentru sublimare sunt adecvate și naturale, fără a adăuga sintetice, țesături, pe care vopsea sublimare nu este deținută foarte lungă. Ieșirea din situație poate fi utilizarea unui primer special, care este aplicat direct la material înainte de a transfera imaginea produsului.

În ceea ce privește dimensiunile, utilizează o imprimantă de sublimare Este posibil să se aplice imaginea celei mai diferite cantități. Cel mai popular format de hârtie sublimare este A4, utilizat pentru tipărirea pe tricouri, pungi și prosoape, A3 – destinate dimensiunilor desenelor cu o foaie de notebook și A2 – necesar pentru tipărirea posterelor, a steagurilor și a posterelor. Imprimanta de sublimare se potrivește atât pentru imprimarea pe scară largă (pentru acest lucru utilizând plotteri speciali), cât și pentru a lucra pe piatră naturală.

Trebuie remarcat faptul că pre-procesarea suprafeței este necesară pentru a lucra la minerale folosind un polimer special.

Revizuirea speciilor

Echipamente moderne de birou pentru casa și biroul oferă imprimante de sublimare Într-un sortiment larg. Din punctul de vedere al funcționalității și al resurselor de lucru, toate tehnicile disponibile pot fi împărțite în Amator și Profesional.

Citește mai mult  Setul cu cască Bluetooth pentru telefon: Cum să alegeți și să utilizați?

Profesional

Echipamentele profesionale includ imprimante pentru fotograf, agenții de publicitate și saloane de cumpărături și suveniruri. De regulă, este High Tech, Multifuncțional, de multe ori În aer liber dispozitive, prețul la care poate fi foarte mare. Dar, în ciuda costului impresionant, în detrimentul unui număr mare de produse, costul fiecărei imagini este destul de scăzut, iar o achiziție costisitoare se plătește rapid.

Amator

Modele desktop de uz casnic, deși diferă într-un cost mai mic în comparație cu probele profesionale, dar costul unei imagini va fi în continuare destul de ridicat. Prin urmare, pentru uz casnic, modelele de sublimare nu sunt achiziționate prea des, oferind preferință eșantioanelor laser sau cu jet de cerneală.

Modele populare

Liderii de producție de imprimante de sublimare sunt astăzi companii Canon, Mitsubishi, Epson, Sony și DNP. În același timp, Sony este specializată în modelele desktop-ului de acasă, în timp ce Canon și Epson au probe interne și profesionale.

 • Sublimare colorată Photo Printer Canon Selphy CP1300 Are o rezoluție de 300×300 dpi, poate funcționa cu format A6 și echipat cu Wi-Fi și USB tip B. Dispozitivul vă permite să creați rapid fotografii de înaltă calitate din media digitală, smartphone-uri și camere foto. Modelul are un număr mare de aspecte dorite și opțiuni de aspect, inclusiv funcția „Foto for Documents”. Imaginile sunt obținute prin rezistente la mediu și caracterizate de culori ridicate de contrast și saturate. Imprimanta are o viteză medie de imprimare și este capabilă să elimine o imagine de 10×15 cm în doar 47 de secunde. Modelul este echipat cu un afișaj TFT al tipului senzorial cu o diagonală de 3,2 inci și costă aproximativ 9000 de ruble.

 • Modelul DNP DS-RX1 Are o rezoluție de 600×300 dpi, transmiterea datelor din surse externe este efectuată prin USB tip B, formatul maxim posibil – A6. Imprimanta nu are nici un afișaj, produs în dimensiuni 32.2×35.1×28.1cm, cântărește 14 kg și costă 45.000 de ruble.

 • Modelul Mitsubishi CP-D80DW Cu o rezoluție de 300×300 dpi, este conceput pentru a imprima pe hârtie de rulare, se conectează la un computer prin USB tip B, nu are un ecran și echipat cu un RAM de 64 MB. Imprimanta este proiectată pentru format A6 și este potrivit pentru imprimarea fotografiilor. Modelul este destul de bun și este capabil să tipări o fotografie de 10×15 cm în dimensiune timp de 11,3 secunde. În același timp, formatul de imprimare 5×15 cm va dura numai 8,3 secunde., Și pentru a crea o imagine de 15×20 cm, vor fi necesare 21,5 secunde. Costul agregatului este de 45.000 de ruble.
Citește mai mult  Evaluarea celui mai bun MFP laser

 • Epson Surecolor SC-F6200 Imprimanta Proiectat pentru imprimarea pe produse de îmbrăcăminte și de suveniruri și va fi ideal pentru ateliere private mici. Modelul este echipat cu un tăietor de disc încorporat și capacități complete pentru cerneală. Dispozitivul este echipat cu un suport pentru role, este capabil să se imprimă pe hârtie sublimare cu o lățime de până la 111,7 cm, în timp ce se dezvoltă viteza de până la 63,4 m2 / h. Imprimanta include pachete cu pachete de cerneală de 1 zi, costul dispozitivului este de 543.000 de ruble.

 • Imprimanta foto desktop pentru Sony DPP-FP90 Sublimare Echipat cu un dispozitiv pentru citirea cardurilor de memorie, are un afișaj cu cristale lichide cu o diagonală de 3,6 țoli și suport pentru sistemul operațional de ferestre. Modelul este un tricolor, poate imprima fără câmpuri și funcționează într-o rezoluție de 300×300 dpi. Viteza de presiune de dimensiune de 10×15 cm este de 45 de secunde., iar greutatea modelului este de numai 1,2 kg.

Imprimanta se distinge prin dimensiunile mici și lipsa zgomotului atunci când se imprimă, iar dezavantajul principal este o lipsă de consumabile.

Cum de a alege?

La alegerea unei imprimante de sublimare, este necesar să se ia în considerare o serie de puncte importante.

 1. O atenție deosebită trebuie acordată numărului de culori. Deci, dacă imprimanta este achiziționată acasă, atunci se poate limita la o opțiune cu trei căi. Dacă tehnica este aleasă pentru activități de afaceri care implică producția în masă de suveniruri sau haine, este mai bine să cumpărați o probă de patru sau șase benzi.
 2. Și, de asemenea, trebuie să se uite la volumul minim al scăderii, care este măsurat în picolithi (PL). Cu cât este mai mic acest indicator, cu atât va fi mai clară și mai expresivă. O opțiune ideală va fi achiziționarea unei imprimante cu o picătură de 1,5 pătrat. Cu toate acestea, această alegere are o parte inversă: capul de imprimare al acestor modele este înfundat mult mai des decât, de exemplu, în dispozitivele cu o picătură de 4 pătrat.
 3. Dacă imprimanta este cumpărată pentru agenții de publicitate sau case de imprimare, trebuie să alegeți un model de ecran în aer liber, capabil să tipări bannere și postere. Pentru uz casnic, va exista un model de desktop miniatural: ei ocupă puțin spațiu, lucrează aproape în tăcere și sunt mult mai ieftin decât probele profesionale.
 4. Un moment semnificativ este prezența unui sistem de alimentare continuă de cerneală (alcool).

În astfel de modele, cerneala nu sunt în cartuș, dar în borcane spațioase, care vă permite să efectuați realimentarea imprimantei mult mai puțin.

Despre cum funcționează imprimanta sublimare, uitați-vă în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: