Coloane în aer liber: Caracteristici și soiuri

Dacă literalmente acum 40 de ani, a fost posibil să visezi despre așa-numitul sunet voluminos, acum este realitate acum. Astfel de sisteme pot fi cumpărate în cel mai apropiat magazin de tehnologie sau pentru a comanda în casă cu un singur clic pe mouse. Locul special printre astfel de dispozitive clasificate coloanele în aer liber. Ei dau un sunet unic care umple camera ca un fum abia vizibil. Totul despre sistemele acustice în aer liber, precum și cum să le alegeți, vor spune acest articol.

Particularități

Este evident că Principalele caracteristici ale coloanelor de podea sunt locul lor de instalare și dimensiuni. Astfel de difuzoare acustice se disting prin mari, comparativ cu modelele convenționale, dimensiuni. Înălțimea difuzoarelor este deosebit de vizibilă. Dacă o astfel de tehnică este instalată la domiciliu, atunci numai în spații mari sau spațioase. În camere mici, acustica în aer liber poate distorsiona sunetul și dau doar bass.

O astfel de instalare muzicală poate fi echipată cu difuzoare într-o cantitate de la 1 la 7 bucăți. De asemenea, merită remarcat prețul, care este un ordin de mărime mai mare de la coloanele de podea decât, de exemplu, modelele de raft.

Destul de des, sistemul de difuzoare în aer liber este achiziționat pentru a asculta muzică grea. Caracteristica difuzoarelor unor astfel de sisteme – Prezența unui capac special de praf, care, pe lângă protecția împotriva poluării, face sunetul mai clar și curat.

În general, astfel de sisteme audio sunt adesea achiziționate pentru casă. Ele sunt folosite nu numai pentru a asculta diverse muzică, ci și pentru a viziona filme, de a efectua serile de karaoke și chiar să lucreze într-un studio de înregistrare la domiciliu.

Soiuri

Cea mai importantă caracteristică care distinge tipul de coloane de podea este una de cealaltă, este tipul de sistem acustic. De obicei, diferențele în sunetul diferitelor tipuri pot fi observate numai profesionale. Cu toate acestea, va fi util să înțelegem pentru sine unele dintre caracteristicile caracteristice ale fiecărei specii de mai jos.

  1. Modele închise. Astfel de coloane practic nu distorsionează sunetul, ceea ce vă permite să reproduceți destul de precis muzica. Printre deficiențele – sunetul rău al basului, lipsa unui volum mare.
  2. Modele deschise. Ei reproduc, de asemenea, basul bine, dar pot recrea așa-numitul sunet direcțional.
  3. Phaviinverter. El, dimpotrivă, are un sunet bun de bas, niveluri ridicate de sensibilitate, dar are un nivel scăzut de detalii sonore.
  4. Emițătorul pasiv. Reproduce perfect basurile. Sunetul este mai adânc și detaliat decât invertorul de fază.
  5. Bandpass (bandpass). Are o sensibilitate bună, capabilă să ajungă la un nivel ridicat de volum.

Cele mai multe dintre coloanele moderne de podea sunt reprezentate de tipul invertorului de fază, deoarece acesta are parametri de sunet optim.

De asemenea, toate aceste dispozitive pot fi împărțite în numărul de benzi disponibile (difuzoare). Cu toate acestea, cel mai adesea caracteristica caracteristică a acusticii în aer liber – prezența a trei difuzoare. Sistemul cu trei benzi cu fiecare dintre difuzoare reproduce separat frecvențele joase, mediu și ridicat.

Citește mai mult  Cum de a alege și instala un suport de perete pentru proiector?

Fiecare producător are designul exclusiv și colorarea pentru astfel de instalații. Cu toate acestea, cele mai multe modele moderne sunt înguste și au un caz de culoare întunecată. Ele sunt o popularitate mai mare. Copiii și adolescenții preferă modelul cu muzică ușoară. O opțiune convenabilă este, de asemenea, coloane cu un conector de unitate flash. Ei sunt capabili să reproducă muzica direct de la unitatea însăși.

Iubitorii de seara activă într-un cerc de prieteni sau de familie pot dobândi acustică cu karaoke.

Acum se acumulează echipament special pentru a juca cântece de karaoke, iar în kit există unul sau mai multe microfoane.

Modele de rating

Mai jos este o recenzie și o scurtă descriere a primelor 10 modele cele mai bune din ultimii ani.

Yamaha ns-f150

Produsul bugetar al mărcii japoneze cu un sunet bun este destinat camerelor mici și a utilizării la domiciliu. Dispozitivul are un sunet moale, o putere mare, o gamă largă de frecvențe, un design concis și un preț atractiv.

Canton GLE 476

Acest sistem acustic este un invertor de fază, care este echipat cu 2.5 benzi pentru a juca sunet. Are o mică greutate și dimensiuni, are un sunet bun la volum mare, Cu toate acestea, se poate porni.

Utilizatorii sărbătoresc sunetul „uscat”.

Heco Victa Prime 620

Acest model a primit popularitatea ca echipament suplimentar pentru home theater. Instalarea are un sunet în trei direcții și este conceput pentru a juca diferite tipuri de muzică.

La fel de bine reproduce rock, blues, precum și orice alte piste de sunet cu bas.

Dali Zensor 5

Este un sistem hi-fi acustic pasiv. Acest model se distinge prin difuzoarele exclusive de marcă, design elegant în culoarea neagră, baza robustă.

Cu toate acestea, utilizatorii au marcat greutatea mare a acestui invertor de fază.

ELAC FS 247

Reprezintă 2.Sistem de difuzoare cu 5 benzi. La fel de bine reproduce atât frecvențele joase, cât și ridicate. Cu toate acestea, acest model trebuie să fie utilizate cu amplificatoare.

Recenzii negative au primit corpul modelului – este ușor de zgâriat.

Printre alte modele interesante care au primit recenzii bune pot fi observate:

  • Coloane albe Canton GLE 496 Cu compatibilitatea cu orice dispozitive;
Citește mai mult  Setul cu cască Bluetooth pentru telefon: Cum să alegeți și să utilizați?

  • Focal aria 926 cu setarea sa ideală;

  • Yamaha NS-777, care este considerat cel mai bun din categoria de preț;

  • Heco Victa Prime 702, combinarea prețului bugetar și un sunet bun;

  • Boston Acustics CS 260 II Cu designul său concis.

Sfaturi pentru alegerea

Printre numărul imens de sisteme acustice moderne în aer liber va ajuta la alegerea mai multor criterii importante – Utilizare ulterioară, oportunități financiare, dorințe personale. Acesta din urmă se referă în principal la proiectarea sistemului de sunet.

Nu este recomandat să cumpărați acustică cu putere mare într-o cameră mică. În acest caz, sunetul nu va avea o calitate prea bună a redării. În ceea ce privește teatrul de acasă, acesta este exact cazul în care puterea și dimensiunile mari ale echipamentului vor găsi aplicația lor.

Specialiștii recomandă achiziționarea de sisteme cu un caz de lemn, nu plastic. Acesta din urmă poate agrava ușor calitatea sunetului.

Merită mai mult la alegerea instrumentelor pentru sărbătorile copiilor. Ar trebui să fie mai durabil și mai puternic decât sistemul de domiciliu, precum și posedă un design ușor pentru a fi convenabil să îl transportați.

În plus față de astfel de sisteme, este de obicei necesar să achiziționați un rack, un microfon și un număr de alte dispozitive.

Instalare și utilizare

Zona camerei în care va fi instalată coloana trebuie să fie Mai mult de 18 metri pătrați. Numai în astfel de condiții, sunetul unui sistem acustic va fi plin. Nu se recomandă punerea coloanelor în colțul camerei. Pereții de pe ambele părți sunt capabili să „absoarbe” o parte din sunet.

Citește mai mult  Eclectic în interior

Destul de des, acustica în aer liber este achiziționată ca un element suplimentar pentru home theater. În acest caz, coloanele se aranjează mai bine pe standuri speciale.

O parte importantă a unui astfel de sistem – amplificator. Sarcina sa principală – îmbunătățirea calității sunetului la un volum mare. Parametrul principal al amplificatorului este puterea – cu cât este mai mare, cu atât mai bine dispozitivul reproduce muzica.

Utilizarea unor astfel de sisteme este de obicei simplă și convenabilă. Managementul și afișarea, dacă există, sunt simplificate cât mai mult posibil și peste tot au inscripții în limba engleză.

Revizuirea video a difuzoarelor disponibile multifuncționale F & D T-60X Puteți vedea mai jos.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: