Cum să faci o antenă pentru radio o faci singur?

Radio a rămas mult timp una dintre modalitățile de comunicare cu lumea exterioară pentru persoanele de diferite vârste. Va fi deosebit de valoros în unele locuri greu accesibile, unde nu există televizoare și chiar mai multe lucruri ca internetul. Pentru a lucra orice radio, aveți nevoie de un astfel de lucru ca o antenă. Nu are întotdeauna ocazia de a achiziționa, dar se poate face acasă la domiciliu. Există multe cazuri atunci când o simplă antenă de casă funcționează semnificativ mai bună la cabana decât cea achiziționată în magazin. Luați în considerare în acest articol cum să faceți o antenă pentru radio cu mâinile dvs. și din ce materiale.

Principii generale de fabricație

Înainte de a sorta, de la ceea ce și cum se face antena pentru radio, faceți-o singură, ar trebui să spuneți puțin despre ce principiile de fabricație și de proiectare ar trebui să fie că eficacitatea sa este maximă. Pentru a începe, trebuie să se înțeleagă că, dacă receptorul radio nu funcționează calitativ pe antenă, care are, care are loc destul de des, apoi antena FM, care îmbunătățește semnalul – singura ieșire. În plus, trebuie plasată cât mai corectă și pe înălțimea potrivită, astfel încât zgomotul pentru munca de calitate a fost numărul minim. Un punct important care trebuie luat în considerare înainte de începerea creării unui astfel de dispozitiv – polarizare.

O antenă bună pentru recepția pe distanțe lungi ar trebui să fie localizată exclusiv verticală, de tipul valului în sine.

În plus, trebuie să se înțeleagă că orice dispozitiv care acceptă undele radio are un anumit prag de sensibilitate. Dacă semnalul este sub ea, atunci calitatea recepției va fi scăzută. Valul radio slab, de obicei, la o distanță uriașă între receptor și stația de lungime de undă radio. Un alt factor al acestui fapt poate fi condiții meteorologice nefavorabile. Aceste momente trebuie, de asemenea, să ia în considerare atunci când alegeți un tip de design și un antenă. De obicei, ei sunt în direcția după cum urmează:

 • îndreptată;
 • non-direcțională.

  Și prin mobilitate pot fi după cum urmează:

  • Mobil;
  • Staționar.

  Important! Modelele non-direcționale funcționează pe principiul punctului de conectare cu un punct sau punct cu o multitudine de alții în raza de 50-100 metri. Dar non-direcția poate lucra în întreaga zonă din jurul lor.

   În plus, înainte de a face orice model, ar trebui să știți că acestea sunt după cum urmează:

   • Tija sau știftul – acest tip de dispozitive este reprezentat ca o tijă simplă sau o formă rotunjită; PIN-ul este cel mai simplu tip de construcție, orice antenă de cameră este de obicei pin;
   • Fire – astfel de modele sunt fabricate din materialul de același nume și sunt curbate în diferite poziții;
   • Telescopic constituie structuri care sunt pliate; Ele sunt de obicei făcute din tije metalice, care sunt similare cu telescoapele;
   • Modelele retractabile sunt aproape fiecare mașină; Avantajul acestui design este că poate fi instalat oriunde.

    Important! Indiferent de proiectarea principiilor antenei de muncă de pretutindeni vor fi la fel.

    Instrumente și materiale

    Trebuie spus că opțiunile de creare a antenelor există o sumă imensă. Ele sunt fabricate din sârmă de cupru și din tubul condensatorilor și din sârmă și chiar din cablul de televiziune. Și aceasta nu este o listă completă a materialelor din care puteți face deloc o antenă. Dacă vorbim despre materiale, atunci vor fi necesare următoarele elemente pentru a crea antena:

    • tubulatură termică;
    • cablu de înfășurare tip PEV-2 0,2-0,5 mm;
    • Sârmă de înaltă tensiune sau cablu coaxial;
    • rigla;
    • cuib;
    • etriere;
    • Adeziv pentru plastic.
    Citește mai mult  Totul despre proiectoare cu Wi-Fi

     Aceasta este o listă aproximativă de materiale care pot varia în funcție de materialele care sunt la îndemână. în afară de, nu va fi inutil dacă dispozitivul va fi dezvoltat înainte de a face acest lucru. Desenele dispozitivului permit nu numai să determine ce dimensiuni sunt necesare pentru a primi un anumit interval de valuri, dar vor putea calcula corect parametrii necesari ai dispozitivului în sine – tip, lungime, lățime, unele caracteristici structurale. În plus, puteți defini imediat locul în care cuibul va fi lipit dacă este necesar.

     Instrucțiuni pas cu pas

     Dăm mai multe instrucțiuni pentru crearea antenelor, fiecare dintre acestea vă va ajuta să faceți un modul FM cu adevărat de înaltă calitate pentru primirea undelor radio. asa de, Pentru a face un astfel de dispozitiv, trebuie să urmați un anumit algoritm de acțiune.

     1. Luați orice cablu coaxial de înaltă frecvență. Demontăm panglica sa și scoatem izolația exterioară. De asemenea, puteți utiliza fire de înaltă tensiune din transformatoarele de același nume, care sunt utilizate în monitoare și televizoare echipate cu un tub de fascicul de electroni. Ele au o rigiditate mai mare și antenele receptoarelor vor fi o opțiune excelentă.
     2. Acum trebuie să tăiați de la firul pregătit o bucată de 72 sau 74 milimetri. În plus, precizia trebuie respectată la un milimetru. Folosind firul de lipit, lipirea unei bucăți mici de fir la cablu, din care bobina dintr-un segment adecvat de plastic va fi înfășurată în continuare. Firele vor trebui să vâneze undeva 45 de rotații. În acest caz, va fi utilizată o bucată de izolație internă cu o lungime de 1,8 centimetri. Dacă doriți, puteți recalcula bobina sub celălalt diametru. Dar va fi necesar să se observe 2 puncte:
      • Lungimea bobinei va fi de 18 milimetri;
      • Inducția ar trebui să fie la nivelul de 1,3-1,4 μH.
     3. Acum producem înfășurări prudente 45 de rotații. Cum se va efectua, puteți vedea lacunele din partea ei de capăt. Ei vor trebui să topească niște lipici la design pentru a deveni mai puternici.
     4. În etapa următoare a anticipată a antenei, este necesar să se poarte pe designul rezultat al unui tub de încălzire termică. Ar trebui să fie încălzită printr-o metodă convenabilă. Dar este mai bine să faceți acest lucru cu un incendiu închis sau puteți folosi uscător de păr pentru construcții.
     5. Dacă aveți nevoie de o antenă cadru, atunci caracteristica sa este prezența unui cerc de aluminiu. Diametrul său este de 77 de centimetri, iar diametrul interior trebuie să aibă o dimensiune de 17 milimetri. Găsiți un astfel de element cu ușurință în orice magazin sportiv. Și, de asemenea, la îndemână trebuie să existe un tub de cupru. Dacă este necesară o astfel de antenă, atunci miezul central, panglica, precum și o bucată mică de fire de tip coaxial ar trebui să fie lipită în contactele condeinerei de containere variabile. Cel de-al doilea capăt al firului, miez central și lipitor de panglică la cercul de aluminiu menționat mai sus. Când poate fi folosit și cleme de mașină care trebuie să fie predeterminate. Diametrul lor ar trebui să fie de la 1,6 la 2,6 centimetri. Și, de asemenea, o bună mătură a locului de contact.
     6. Raportul dintre lungimea cercului a cadrului la lungimea cercului bucla de conectare trebuie să fie de 1: 5. În plus, 1 centimetru de izolație trebuie îndepărtat din vârful cablului și de la miezul central. Precum și din mijlocul cablului pentru antena FM, trebuie menționat 5 milimetri în ambele direcții și să elimine izolația externă. După aceea, scoatem panglica cablului pentru ao sparge.
     7. Acum este necesar să verificați intervalul antenei și să faceți ca cadrul să aibă rezonanță în intervalul de 5-22 MHz. Dacă capacitatea condensatorului este diferită, atunci puteți schimba acești parametri. Dacă sunt necesare benzi de frecvență redusă, este mai bine să luați un cadru cu diametru mai mare – unul sau o jumătate de metri. Dacă vorbim despre frecvență înaltă, atunci suficient cadru 0,7 metri. În acest sens, crearea unei antene de cadru este finalizată.
     Citește mai mult  Design Apartament Studio O zonă de 18 kV. M.

     O opțiune destul de interesantă va fi o țeavă sau o antenă magnetică. Apropo, poate că nu numai că este interior, ci și în aer liber.

     Partea principală a transportatorului unui astfel de dispozitiv va fi o conductă de încălzire sau o țeavă de robinet. Pentru a face o antenă de acest tip, va trebui să aveți astfel de elemente la îndemână ca:

     • Corele transformatorului utilizat, care poate fi scos de la un televizor vechi;
     • banda izolatoare;
     • lipici;
     • Scotch;
     • Folie din alamă subțire sau cupru;
     • aproximativ 150 de centimetri de sârmă de cupru cu un diametru al patrulea milimetru;
     • Pini pentru conectare.

      În primul rând, pentru înfășurarea primului strat, așezarea miezului din ferită și de peste 2 straturi ale Isolului, după care stratul unic de folie. Acum 25 de rotiri ale cablului de cablu cu o suprapunere de 1 centimetru trebuie găzduite pe această piesă de lucru pe ecran, astfel încât izolația contactelor. Și, de asemenea, nu ar trebui să uite că trebuie să faci robinete obligatorii pe 7, 12 și 25 de întoarcere. Conturul trebuie conectat la alte părți și sfaturile de sârmă trebuie introduse în pini. Retragerea de la cele șapte rotunde trebuie introduse în soclul de împământare, iar celelalte 2 trebuie să fie conectate la bornele antenelor.

      Etapa finală a lucrării va fi de a configura recepția semnalului radio. În acest caz, se va face prin selecția obișnuită a conexiunilor de înfășurare la un contur conectat.

      O altă opțiune destul de comună și simplă pentru crearea unei antene a acestui dispozitiv – folie. Pentru ao crea, va trebui să aveți următoarele materiale:

      • clești sau clești;
      • cuţit;
      • Folie de motor sau fire de cupru;
      • Uscat treceți sub forma unui pătrat, care are o parte de 15 centimetri.
      Citește mai mult  Design de cameră cu o suprafață de 17 kV. m în apartament cu o cameră

       Nimic complicat în crearea unui astfel de dispozitiv. Pentru a face acest lucru, va trebui să aderați la mai multe etape.

       1. În primul rând, ar trebui tăiat din pătratul foliei. Trebuie să aibă o dimensiune de 13 centimetri de-a lungul exterioară, iar lățimea benzilor de folie trebuie să fie de 1,5 centimetri. În partea de jos a centrului, trebuie tăiat un dreptunghi de 3 mm, ceea ce va permite cadrul cadrului.
       2. Piesa de folie sculptată trebuie lipită de scândură. Acum, la pătratul foliei, este necesar să lipiți tija interioară a firului ecranat pe dreapta și cu panglica din stânga. Este necesar să faceți acest lucru ușor cu o schimbare în partea dreaptă a fantei centrale – undeva pe 2,5 milimetri. Apropo, distanța dintre firul ecranat și panglica ar trebui să fie aceeași. Trebuie spus că dacă antena este utilizată pentru a lucra în gama VHF, dimensiunea pătratului trebuie să fie mărită la 15 centimetri, iar lățimea benzii de folie va fi în acest caz de aproximativ 18 milimetri.

       Important! Dacă doriți să îmbunătățiți semnalul pentru acest tip de antenă, acesta poate fi înfășurat cu o bucată de sârmă din cupru. Capătul ei liber ar trebui să fie crescut în fereastră.

       În plus, există o opțiune foarte simplă pentru a crea o simplă radioactivă. Trebuie să avem astfel de materiale și instrumente la îndemână:

       • ciocan de lipit;
       • dop pentru a atașa antena la radio;
       • Blocuri de role, care vă permit să fixați antena în poziția dorită;
       • Sârmă de oțel;
       • sârmă de cupru;
       • intrerupator;
       • Izolatori ceramici.

        Aici totul va fi extrem de simplu – este suficient să se combine pur și simplu cu ajutorul unui fir de fier de lipit, plug și role. Iar articulațiile vor trebui să fie sacrificate cu o bandă pentru sporirea designului și menținerea integrității sale. În plus, o astfel de antenă arată ca estetic la fel de estetic, poate fi instalat pe un stand special pre-realizat din lemn. Cum vă puteți asigura că există un număr considerabil de modele de antenă, fiecare dintre acestea poate oferi un semnal radio de calitate în diferite condiții.

        Recomandări

        Dacă vorbim despre recomandări pentru crearea și utilizarea unor astfel de antene, trebuie mai întâi să se menționeze mai multe.

        • Lângă un astfel de dispozitiv nu ar trebui să fie obiecte străine metalice. În caz contrar, ele pot fi o piedică pentru a captura semnalul sau a reflecta, ceea ce va afecta negativ calitatea recepției sale.
        • Ar trebui să aveți grijă de protecția antenei de impactul factorilor naturali. În caz contrar, acesta poate fi ruginit și mai devreme sau mai târziu, dispozitivul pur și simplu nu reușește.
        • În majoritatea cazurilor, este necesar să se facă desene înainte de a începe lucrările, unde este necesar să se prescrie dimensiuni și dimensiunea dispozitivului, de tipul acestuia, precum și un algoritm de acțiune pentru crearea sa. Acest lucru va oferi o oportunitate de a implementa rapid și cu exactitate unul sau altul și de a obține o antenă operațională calitativă pentru primirea unui semnal FM constantă.

        Cum să faci o radioanadă cu mâinile tale în 15 minute, uită-te în continuare.

        Evaluează articolul
        ( Nu există încă evaluări )
        Adauga comentarii

        ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: