Cum se conectează telefonul la televizor prin HDMI?

Având în vedere apariția noilor tehnologii, utilizatorii au posibilitatea de a vizualiza fișierele telefonului de pe ecranul televizorului. Conectați un obiect gadget la un televizor în mai multe moduri. Unul dintre ele va fi revizuit în acest articol. Cum să conectați telefonul prin cablul HDMI și care există adaptoare pentru fir – conversația va merge mai jos.

Instrucțiuni pentru conectarea smartphone-urilor pe Android

Prin conectarea telefonului, puteți vizualiza fotografiile, vizionați jocuri video sau jocuri – și toate acestea vor fi afișate pe ecranul televizorului. Capabilități de gestionare a conținutului printr-un televizor mult. Totul depinde de modelul telefonului și al sistemului de operare. În acest caz, luați în considerare modul de conectare a telefonului Android la televizor utilizând cablul HDMI.

Pentru a vă conecta, veți avea nevoie de un televizor și un smartphone, HDMI Wire sau Adaptor MHL.

Cu ceva timp în urmă, producătorii de telefoane mari și-au echipat dispozitivele de Mini HDMI. De-a lungul timpului, brandurile celebre au început să abandoneze această afacere. Prezența portului a crescut semnificativ costul gadgeturilor. Prin urmare, toate dispozitivele mobile moderne au acum un conector USB.

Dacă smartphone-ul este încă echipat cu un port pentru un fir HDMI, trebuie să efectuați mai mulți pași pentru a vă conecta.

 1. Pe televizor trebuie să mergeți la setări. În meniul sursă de semnal, selectați elementul dorit – HDMI.
 2. Apoi gadgetul mobil este conectat utilizând firul HDMI.
 3. Următorul ar trebui să înceapă vizualizarea automată a imaginii. Dacă se întâmplă acest lucru, trebuie să deschideți setările telefonului și să specificați frecvența de rezoluție necesară.

Când conectați telefonul prin HDMI, ar trebui să se țină cont de faptul că dispozitivul nu va fi taxat. Cu o utilizare îndelungată a unui obiect gadget cu un televizor, trebuie conectat un încărcător.

Citește mai mult  Caracteristicile planificării "Khrushchevka"

Cum vă puteți conecta prin adaptorul HDMI?

Dacă telefonul nu conține portul Mini HDMI, atunci ar trebui să utilizați un adaptor special pentru conectare. Adaptorul MHL (link-ul de înaltă definiție mobilă) combină funcționalitatea elementelor HDMI și USB. Este demn de remarcat faptul că există și mai multe tipuri de cabluri MHL: pasive și active. Sârmă pasivă are intrări Micro USB și HDMI și oferă o funcționare neîntreruptă atunci când împerecheați cu dispozitive de afișare. Sârma activă are o intrare suplimentară Micro USB pentru a conecta sursa de alimentare. În acest caz, cu operație pe termen lung prin telefon, cablul activ este în mod necesar conectat la o putere suplimentară.

În contrast, adaptorul MHL funcționează pe sursa de alimentare externă și nu necesită surse suplimentare.

Pentru asta Pentru a afișa imaginea pe ecranul mare prin adaptorul MHL prin HDMI, trebuie să conectați mai întâi adaptorul la telefon. După aceea, un fir HDMI obișnuit este conectat la adaptor. Cealaltă parte a cablului HDMI este conectată la televizor. Toate porturile posibile pentru conectarea pe panoul din spate. Apoi apare automat și imaginea este afișată pe ecran. În funcție de modelul TV, procesul de configurare se poate schimba. Dacă setarea automată nu sa întâmplat, atunci pe telecomanda trebuie să faceți clic pe butonul sursă. Apoi, trebuie să selectați HDMI.

După ce aceste pași de pe ecranul televizorului apar de pe telefon.

Lista dispozitivelor acceptate pentru adaptorul MHL pot fi văzute pe pagina oficială de pe Internet. Este demn de remarcat faptul că conectarea adaptorului la telefon nu necesită instalarea driverelor sau a setărilor speciale. Pentru transmiterea semnalului corespunde unui cip special de codare care este în gadget-urile mobile.

Trebuie amintit că atunci când smartphone-ul funcționează prin HDMI, ar trebui să dezactivați opțiunea de oprire sau să selectați timpul maxim de închidere. În caz de inactivitate, ecranul va fi pur și simplu deconectat, iar imaginea de pe ecranul televizorului va dispărea.

Citește mai mult  Soundbars Polk Audio: Caracteristici, Prezentare generală a modelului, Criterii

Probleme posibile

Există cazuri în care telefonul nu se conectează la televizor. TV nu vede smartphone din diverse motive. Posibilele probleme ar trebui luate în considerare în detaliu.

Primul lucru de a acorda atenție atunci când este conectat este tipul de conexiune de pe telefonul în sine. Pe smartphone-urile bazate pe sistemul de operare Android în partea de sus a ecranului, trebuie să deschideți perdea și să modificați tipul de conexiune. Dacă încă nu afișați tipul de conexiune la conectarea smartphone-ului, trebuie luate următorii pași:

 • Conectați un smartphone la un computer;
 • modificați din nou tipul conexiunii;
 • Conectați telefonul din nou la televizor.

  Când schimbați conexiunea, ar trebui să se țină cont de faptul că dacă televizorul nu va vedea smartphone-ul când este utilizat în Protocolul de transfer media, atunci trebuie să selectați un mod RTR sau un dispozitiv USB.

  Dacă nu este vorba despre conectarea telefonului, iar televizorul încă nu afișează o imagine pe ecran, trebuie să vă asigurați că modelul TV acceptă unul sau altul FORMAT / VIDEO / JOCURI. Obișnuit, Tipul de fișier acceptat Indică instrucțiunile. Folosind convertorul, trebuie să convertiți fișierele de pe telefon la formatul dorit, acceptat pentru televizor.

  O altă problemă atunci când este conectată poate fi numită lipsa de suport televizor Unele aplicații de pe piața de redare. În acest caz, televizorul pur și simplu nu va răspunde la o solicitare de conexiune a dispozitivului mobil.

  Este posibil ca televizorul să nu vadă dispozitivul mobil datorită conexiunii prin firul HDMI-RCA. Arata ca un fir ca un dop HDMI la un capăt si cu „Tulips cozile” pe alta. Acest tip de cablu este utilizat în modelele mai vechi. Conectarea telefonului prin un astfel de cablu nu are sens. Semnalul rezultat nu va fi transformat în digital, astfel încât conexiunea telefonică nu va da niciun rezultat. În momente de modele TV mai avansate, conectarea printr-un astfel de fir este exclusă. Dar această problemă are loc în cazul modelelor non-formate.

  Citește mai mult  Microfon Racks "Zhuravl": Caracteristici, revizuire a modelelor, criterii de selecție

  Dacă sa întâmplat conexiunea, dar imaginea lipsește, problema poate fi în telefonul smartphone. Modelele vechi ale dispozitivelor au o calitate scăzută a imaginii și o mișcare lentă. Prin urmare, atunci când afișați pe ecranul televizorului, imaginea va încetini sau nu absența. Merită luată în considerare și când începeți jocuri pe ecranul mare. De regulă, jocurile sunt specifice vitezei de actualizare a detectării video sau a băuturilor răcoritoare. Utilizarea jocurilor prin telefon de pe ecranul televizorului nu va justifica așteptarea.

  Cea mai banală cauză a posibilelor depanare poate fi starea cablului HDMI sau a porturilor. Trebuie să verificați integritatea firului și starea porturilor.

  Dacă există pauze, fisuri sau alte deteriorări trebuie înlocuite cu cablul. Și, de asemenea, trebuie să verificați starea porturilor de pe panoul din spate al televizorului. Cu daune externe vizibile, trebuie să contactați centrul de service. Auto-eliminarea problemei este imposibilă.

  Lumea tehnologiilor moderne nu stă în picioare. Noua caracteristică a vizualizării fișierelor de pe telefon de pe ecranul televizorului, mulțumit cu mulți utilizatori. Este foarte convenabil și interesant. Pe ecranul mare puteți viziona videoclipuri, vizualizați fotografii, jucați, studiați ceva nou prin aplicațiile smartphone-urilor. Conexiunea dintre dispozitivele este posibilă cu multe moduri. Într-un anumit caz, cablul HDMI efectuează funcția unui conductor excelent de la telefon la dispozitivul de afișare.

  Înainte de a vă conecta prin cablul HDMI, este necesar să se studieze caracteristicile dispozitivelor conjugate. Acest articol va contribui la înțelegerea setării de conectare și contribuie la eliminarea unor probleme între dispozitive.

  Cum să conectați telefonul smartphone la televizor, uitați-vă în continuare.

  Evaluează articolul
  ( Nu există încă evaluări )
  Adauga comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: