Grădina de iarnă în apartament: Condiții și caracteristici ale aranjamentului

Mulți grădinari și profesioniști amatori se gândesc în mod repetat la aranjamentul grădinii verzi în apartamentul lor. Adesea, o astfel de grădină de iarnă este pe balcon, deoarece acolo puteți crea o temperatură optimă pentru plantele de interior în orice moment al anului. Florile sunt întotdeauna o decorare uimitoare a oricărui interior de acasă, deoarece în cameră creează o atmosferă specială de confort. Ce condiții trebuie să creeze un paradis verde în apartamentul lor și că este important să se ia în considerare, vor fi discutate în acest articol. În plus, vă veți familiariza cu unele caracteristici ale Oasisului Verde, care ar trebui să se acorde atenție aranjamentului grădinii decorative din apartament.

Creați-vă singur

Puteți să formați o seră de iarnă în apartamentul meu fără multă dificultate și să ajut specialiștii, principalul lucru este să țineți cont de anumite caracteristici și nuanțe. Pentru ca viitoarea seră să vă mulțumească de mulți ani, este foarte important să o dotați corect.

Atenția dvs. trebuie plătită următoarelor momente importante.

 • Geamurile adecvate și de înaltă calitate (mai ales dacă grădina de iarnă pe care o faceți pe balcon. Ferestrele din plastic, desigur, sunt considerate fiabile, dar uneori ar trebui să fie izolate în plus).
 • Cameră de încălzire.
 • Izolarea de la umiditate terță parte.
 • Finisaj intern adecvat în anumite tipuri de plante.

Nu uitați că pentru plante este foarte important să asigurați iluminatul potrivit. Acestea pot fi speciale fitolambea, și lămpi ultraviolete și lămpi obișnuite. Totul va depinde de ceea ce colectezi și în ce moment al anului. Desigur, lămpile specializate pentru sere sunt mult mai bune decât de obicei, pentru că numai ele pot umple complet echilibrul de lipsă naturală pentru anumite tipuri de plante. Cu toate acestea, este posibil ca în oaza dvs. să existe flori germinare.

Cel mai adesea grădinile de iarnă din apartamente sunt echipate pe loggii, balcoane și acoperișuri. Numai în cazuri foarte rare, acestea alocă o cameră rezidențială separată pentru ei. Mini-grădinile arată deosebit de profitabile dacă puteți crea o vedere panoramică. Când creați o seră, nu uitați de sistemul de ventilație corect, pe care se va depinde, de asemenea, starea generală a tuturor plantelor. Dacă zona camerei permite, atunci asigurați-vă că instalați umidificatoare speciale de aer în el, care afectează în mod pozitiv sănătatea plantelor.

Când reîmprospătați balconul sub grădina de iarnă, este preferabil să alegeți materiale naturale pentru finisarea acestei camere. Plastic, desigur, este ușor de îngrijit, dar nimic nu va înlocui piatra naturală și lemn.

Unde mai bine de aranjat?

Balconul și loggia sunt considerate opțiuni excelente pentru grădina de iarnă.

 • Pentru camera de geam sub grădina de iarnă, este cel mai bine să cumpărați ferestre speciale cu geam dublu cu două camere, care nu numai că țineți căldură în interiorul grădinii de iarnă, ci și o cantitate suficientă de lumină, deci este necesar pentru majoritatea plantelor.
 • La fel de iluminat, este cel mai bine să alegeți o lumină împrăștiată care acoperă o zonă mare a camerei. O astfel de lumină de bază poate fi finalizată. Pentru a fi în interior, au existat o iluminare naturală maximă, ar trebui să fie selectată pentru o cameră de grădină de iarnă cu ferestre cu vedere spre vest sau est.
Citește mai mult  Cum să fixați căștile fără un fier de lipit?

 • Izolarea unui balcon sau a unui loggie trebuie efectuată cu ajutorul unor substanțe de etanșare de înaltă calitate care nu trec aerul rece de pe stradă. O atenție deosebită trebuie acordată tuturor cusăturilor și articulațiilor pe pereți. Toate materialele pentru încălzirea grădinii de iarnă trebuie să fie uscate, deoarece pot maximiza plasarea umidității. Ei bine, dacă în această cameră va fi instalat, care poate fi ajustată.

 • Nu uitați de modul confortabil pentru modul de temperatură a culorilor. Adesea, experții recomandă să reziste temperaturilor de la 17 la 25 de grade de căldură. O astfel de temperatură este considerată optimă pentru creșterea normală a flori și plante interioare. Pentru a monitoriza constant temperatura, mai ales dacă loggia este încălzită, ar trebui să închideți un grad special de cameră.

 • Nu uitați de umiditate, care este la fel de bine ca lumina, și temperatura, joacă un rol important pentru grădina de iarnă. Aerul de hidratare și flori pot folosi manual diverse pulverizatoare și pulverizatoare. Puneți bine instalați dispozitive speciale. Adesea, pietrișul se toarnă în paleți cu flori, turnându-l cu apă.

 • Sistem de ventilație importantă și creată corespunzător. Ar trebui evitată de așa-numitul efect de seră, pentru că trebuie să ventilați în mod regulat camera. Aerul din grădina de iarnă de acasă trebuie luat de jos, și urcă și merge sus. Și, de asemenea, în grădina de iarnă puteți aranja un aparat de aer condiționat adecvat.

Însumând, putem spune în siguranță că numai totalitatea tuturor condițiilor de mai sus și respectarea lor vă va ajuta să recreați o grădină de iarnă de înaltă calitate și frumoasă în apartamentul dvs. Dacă nu sunteți foarte încrezători că vom gestiona această întrebare, este mai bine să aflați mai multe detalii pe această temă în grădinarii respectivi. Sau utilizați serviciile specialiștilor dovediți care probabil pot găsi cu ușurință o soluție la problema dvs.

Sfaturi pentru specialiști

Dacă doriți să aveți sera Evergreen, acordați preferință speciilor de plante care nu ard frunzele la timpul de toamnă, precum și opțiunile, nu deosebit de capricios în îngrijire. Întotdeauna în moda diverse palmieri. Dacă nu puteți ridica în mod independent flori și plante pentru grădina dvs. de iarnă, puteți căuta ajutor de la grădinarii profesioniști. Cu siguranță vor fi capabili să vă sfătuiască opțiunile necesare care vă vor încânta pe tot parcursul anului.

Citește mai mult  Revizuiți MFP Xerox

Pentru unicitatea serelor de apartamente puteți colecta mai multe tipuri de plante în ea. Acestea pot fi opțiuni exotice tropicale și flori subtropicale, precum și simple de la familia perene. Pentru a vă diversifica grădina de iarnă, asigurați-vă că vă uitați la vasele neobișnuite și originale. În special pentru opțiunile realizate manual de la lut. Ei vor atrage cu siguranță o mulțime de atenție și vă vor încânta în fiecare zi. În plus, ele sunt foarte rezistente la uzură.

Pentru diversitatea grădinii dvs. de iarnă, puteți instala în cifrele de animale decorative sau copaci artificiali. Dacă doriți să economisiți spațiul cât mai mult posibil în grădina de iarnă, acordați atenție rafturilor de suspendare speciale, care pot fi instalate și instalații cu economii mari ale locului.

Alegeți flori

Multe flori, care doresc să creeze o grădină de iarnă neobișnuită, cu mâinile lor, sunt imediat caută plante străine oscilante. Dar experții recomandă să nu se grăbească cu alegerea, deoarece aceste flori necesită o atenție deosebită și foarte des pentru ei este destul de greu de îngrijit acasă.

Cele mai populare și mai populare opțiuni sunt următoarele plante care se bucură de cele mai populare printre grădinarii amatori:

 • Anuale: Petunia, Pelargonium, Estoma, Torning;
 • Perene: suculente și cactuși, al doilea rar înflorit, dar este foarte nepretențios în îngrijire și udare.

Arată foarte frumoasă, o floare atât de populară și verde ca Anthurium. Florile sale roșii arată întotdeauna deosebit de rafinat. Multe plante familiare numite Begonia. Se întâmplă diferite specii și culori diferite. Întotdeauna relevante nu numai printre grădinarii novice, ci și printre profesioniști. Nu mai puțin populare sunt violete interioare, care astăzi sunt de o mare varietate de soiuri. Ei se încadrează cu ușurință în grădina dvs. de iarnă și vă vor încânta mult timp cu floarea dvs. de lux.

Problemează cu probleme orhidee și fuchsia. Și pe primul, iar pe cel de-al doilea poate „ataca” insecte (Whiteflies și Shields), ca urmare a cărora plantele vor trebui să proceseze în mod regulat mijloace speciale, astfel încât întreaga grădină nu „bolnav”. Cu toate acestea, astfel de oameni frumosi pot deveni probabil un punct culminant al grădinii dvs. de apartamente.

Adesea, în grădina de iarnă, mulți crescuți de lamaie de la care puteți să colectați în siguranță fructe utile.

Asigurați-vă că acordați atenție următoarelor Flori de cameră, care vor fi cu siguranță capabili să devină o adăugare la apartamentul dvs. sere de iarnă:

 • Azalea (rododendron);
 • balsamine;
 • Hyacinths;
 • Hibiscus;
 • Hippeastaram;
Citește mai mult  Prezentare generală a amplificatoarelor sovietice

 • Gloxy;
 • crocuses;
 • Daffodils Homemade;
 • Oriding.

Astfel încât grădina dvs. este cu adevărat unică, lista plantelor care vor crește în el ar trebui să fie gândită cât mai curând posibil. Această oază într-o clădire de apartamente vă poate mulțumi și membrii întregii familii de mai mulți ani, mai ales cu creația corectă și îngrijirea în continuare.

Exemple frumoase

Dacă zona loggiei sau a balconului frunze mult de dorit, asigurați-vă că acordați atenție așa-numitei grădini verticale.

Să le facă destul de simple chiar și pe cont propriu. În magazinele corespunzătoare, puteți achiziționa modele gata făcute cu cadrele necesare. Astfel de sere de iarnă arată foarte impresionant. Grădina de iarnă verticală nu înseamnă că toate plantele din acesta vor fi plantate vertical. De regulă, aceasta este o grădină în care florile sunt selectate cu condiții de viață similare. Grădinile verticale sunt formate folosind structuri speciale de perete care nu numai că economisesc spațiu, dar, de asemenea, arata foarte modern.

Foarte neobișnuit de vizionarea designului grădinii, în care plantele sunt plasate sub forma așa-numitelor panza. Covorul verde, de exemplu, de la pietre vii sau suculente, va atrage întotdeauna o atenție specială. În plus, astfel de plante sunt foarte utile, ele curăță perfect aerul.

Designul frumos de grădină acasă pe balcon poate fi, de asemenea, completat cu mobilier decorativ, de exemplu, din rattan artificial. Flori în interior pot fi în terci suspendate și în ghiveci de podea. Foarte benefic, purtând plantele vor arăta, cu care puteți crea un colț realiv real.

Este deosebit de frumoasă pentru designul grădinii, unde se utilizează o așezare a pietrei naturale. Cu ajutorul unei pietre poate fi așezat perete sau podea. Dacă grădina dvs. mică vă permite să plasați un mic rezervor sau o fântână în el, va fi, de asemenea, un plus mare. La urma urmei, astfel de decorațiuni arată proaspete și nebancare. Orice compoziții de apă nu sunt numai obiecte decorative frumoase, ci și umidificatoare de aer utile.

Grădina de iarnă în apartament este o poveste reală de vară cu plante verzi care pot încânta pe tot parcursul anului. Flori în ghivece bizare, colț frumos și verde de la plante, un loc confortabil pentru a vă relaxa și o fântână neobișnuită – toate acestea pot face parte din colțul paradis dreapta în apartamentul dvs.

Pentru o mai mare inspirație, acordați atenție galeriilor foto ale serelor de iarnă, opțiuni neobișnuite pentru aranjarea grădinii de iarnă.

Despre cum să faci o grădină de iarnă în apartament cu propriile mâini, vezi următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: