Redezvoltarea „Khrushchev”: Opțiuni frumoase de design

Așa-numitul „Khrushchevki” sunt apartamente în case construite în anii ’60 ai secolului trecut. Acestea au fost construite pe principiul „rapid și multor”. Ei au tot ce ai nevoie pentru existență, dar sunt mici și nu întotdeauna ușor de trăit. Prin urmare, mulți sunt beți pe reamenajarea lor.

Particularități

Obișnuite Hrușciov – acestea sunt camere mici, adesea adiacente, toaletă combinate și baie, bucătărie mică de 6 metri, tavane joase. Adesea, în astfel de apartamente, există coridoare incomode, camere de depozitare, camere întunecate, mezanin, unde toate gunoiul este stocat. Incomod, de asemenea, localizarea spațiilor din Hrușciov. În sălile de trecere este imposibil să aranjați în mod convenabil mobilierul, deoarece este necesar să lăsați un loc pentru a trece o altă cameră. În hol și coridorul există un spațiu neutilizat, unde nu este plasat niciun mobilier.

Nu este surprinzător faptul că proprietarii unor astfel de apartamente se gândesc la schimbările care le-ar putea ajuta să crească zona de apartament fără a cumpăra metri suplimentari. În acest caz, o idee bună poate fi redezvoltată.

Când se plătește, o parte din pereți sunt îndepărtați, unirea, de exemplu, o bucătărie cu o cameră mare sau extinderea băii în detrimentul coridorului. Puteți să mutați sau să extindeți ușile, să izolați loggia și să o atașați în camera de zi, faceți o toaletă separată și baie. Uneori proprietarii de apartamente au demolat complet partițiile complicate, iar apartamentul de studio se dovedește.

Decizia privind reamenajarea lui Hrușciov, este important să cunoaștem unele nuanțe.

Reguli de baza

43 de pătrate nu se vor transforma niciodată în 70 sau cel puțin 50 de ani. Cu toate acestea, redistribuirea competentă a zonelor ajută la simțirea confortabilă chiar și într-o zonă mică.

Una dintre soluțiile populare este de a combina mai multe camere într-una. Apartament cu 2 dormitoare se poate transforma într-o singură cameră sau studio. Camera se extinde datorită dispariției partițiilor mai în interior. Acest lucru vă permite să plasați mobilierul necesar, precum și să scăpați de presiunea redată de o cameră mică. Zona rezidențială poate fi extinsă și în detrimentul coridorului, holului, încăperii de depozitare sau bucătăriei.

În camera United, este convenabil să se folosească Zoning pentru a face distincția între locuri de muncă, odihnă, pregătire și mâncare, precum și spații separate pentru fiecare viață în acest apartament.

O altă modalitate de a schimba apartamentul mic este de a crește vizual prin utilizarea anumitor culori, partiții, materiale.

Când rescrieți, trebuie să luați în considerare câteva momente.

 • Nu nici un zid nu poate fi demolat. Părea pereților a căror grosime este de 22-32 cm, alcătuiesc cadrul casei și este imposibil să le atingeți. Dar partițiile intraranate cu o grosime de 7-9 cm pot fi îndepărtate, transferați sau faceți ușa într-o locație convenabilă. Din păcate, într-o casă de cărămidă, aproape toți pereții sunt purtători, în panoul interior este fabricat din gipsomotor sau plăci de gips și pot fi demolate.

 • Bucătăria nu poate fi făcută parte din camera rezidențială, Dacă are o sobă de gaz, coloană sau cazan. Puneți rackul barului între bucătărie și camera nu va funcționa, dar puteți face o partiție ușoară. Sau puteți instala aragazul electric în bucătărie, este mai sigur și nu provoacă obiecții la BTI. În ceea ce privește încălzitorul de apă, acesta, dacă există o astfel de ocazie, treceți la baie.

 • Bucătăria nu se poate alătura unei părți a spațiilor rezidențiale. Cu toate acestea, bucătăria poate fi extinsă utilizând o parte a coridorului sau holului pentru aceasta.
 • Face o baie de baie a camerei Sau la creșterea acesteia în detrimentul camerei nu va funcționa nici.

 • Nu este permisă suprapunerea accesului la comunicațiile centrale, Transporta sau dezmembra minele de ventilație.
 • Este imposibil să distrugeți complet sau parțial suprapunerile inter-etaje, Dacă apartamentele adiacente sunt situate una peste cealaltă.
 • De asemenea, nu este supus peretelui complet de demolare Între un balcon și spații principale.
Citește mai mult  Cum să umezi aerul în cameră?

Unde și cum să legalizați?

Dacă aceste cerințe sunt luate în considerare, puteți trece la procesul de proiectare a proiectului de reamenajare. Astfel de documente sunt necesare, deoarece orice acțiuni juridice cu apartamentul sunt imposibile fără un plan actual al apartamentului. Dacă se constată o modificare neînregistrată a apartamentului, proprietarul său va trebui să plătească o amendă și să facă schimbări în plan sau să returneze apartamentul la aspectul original.

Deci, soluționarea reamenajării este emisă în Biroul de inventar tehnologic al BTI -. Pentru a obține permisiunea, trebuie să pregătiți următoarele documente:

 • Document pentru proprietate;
 • Proiectul de reamenajare pe care sunt indicate modificările;
 • Concluzie tehnică privind siguranța lucrărilor de reparații, care este comandată într-o organizație specializată;
 • Planul de planificare al BTI, suport tehnic;
 • consimțământul tuturor locuitorilor sau proprietarilor de locuințe (scris în formă liberă);
 • Aplicație cu detalii de reamenajare (completate în Hillpox).

De asemenea, trebuie să plătiți datoria pentru documente.

Documentele de reamenajare sunt întocmite într-o lună și jumătate. După aceasta, un document certificat este eliberat solicitantului în termen de trei zile și puteți începe repararea.

Opțiuni de planificare

Există mai multe opțiuni pentru reamenajarea lui Hrușciov, ele diferă în funcție de numărul de camere și layout-uri.

O camera

Apartament cu o cameră cel mai adesea redid în apartamentul studio. Pentru a face acest lucru, singura cameră este unită cu o bucătărie, obținând o cameră mai mare. De asemenea, camera poate fi mărită de către hol sau coridor.

O altă idee este de a izola un balcon sau loggie și de a le folosi ca birou, un loc de odihnă sau le face parte din bucătărie sau cameră. Arcul frumos, care separă loggia din restul camerei și, în același timp, le conectează, va arăta ușor și original.

Pe plan, vedem că, după modificarea apartamentului de 1 cameră sa transformat într-un apartament studio. Zidul dintre bucătărie și cameră a fost îndepărtat, zona de living utilă a fost extinsă prin aderarea la camera balconului. A fost un loc de dormit separat. Dulapurile sunt instalate în nișe, ceea ce contribuie la conservarea volumului camerei și la cea mai rațională utilizare a zonei de apartamente.

Dacă crearea studioului este nedorită, puteți mări camera, bucătăria sau baia, a efectuat partiția corespunzătoare. După mutarea pereților, obținem o baie, în care există un loc pentru aparatele de uz casnic moderne sau o bucătărie a unei zone mai mari.

În cameră puteți obține un loc suplimentar, a scăpa de camera de depozitare sau chulana. O astfel de extracție poate fi folosită ca un dormitor sau locul de muncă.

Două camere

Khrushchev două camere duble decât un apartament cu o cameră, dar cel mai adesea are un aspect incomod. Bucătăria și baia este mică, coridorul și holul preiau o mulțime de spațiu, camerele sunt incomode.

În acest caz, modificarea localizării pereților intra-etanși ajută.

 • Pe de o parte, puteți adăuga partiții suplimentare. Camerele adiacente, având un tip de „tramvai și ferestre peste ferestrele casei, pot fi împărțite la coridor. Într-un astfel de coridor, puteți pune un dulap, iar camera este eliberată în camere, care au fost folosite pentru dulapuri și pereți. Dacă doriți, puteți obține chiar un apartament cu trei camere, construirea unui design de gips-carton.
 • Pe de altă parte, peretele dintre camere poate fi îndepărtat și se va obține o cameră spațioasă. Diferite zone în ea pot fi evidențiate folosind aranjamente de mobilier, rafturi, partiții portabile sau zone distincte cu culoare.

În multe Hrușciov, ușile din cameră și bucătăria sunt incomode. Locul în fața lor, cum ar fi trecerea la ei, poate că nu puteți. „Zone moarte” apar – spațiu liber care nu va funcționa. Această problemă este ușor rezolvată prin transferul de uși într-un loc mai confortabil. Uneori este posibil din camera de trecere pentru a face un separat, a mutat ușa în altă cameră.

De asemenea, economisiți ușile glisante spațiale sau ușile „acordeon”. O soluție de design interesantă este pereții pereților, locația lor la un unghi, care permite fiecărui centimetru al pătratului.

Citește mai mult  Cum să conectați o cameră web la un computer și să o configurați?

Iată un exemplu de reconstrucție în tipul de tramvai. Aici două camere adiacente sunt separate de coridor. Deci, una dintre camere a încetat să fie trecerea. În plus, un loc pentru depozitarea camerei. Camera lungă a apărut partiția care separă dormitorul din camera de zi. Acum acest apartament a devenit o cameră de trei camere.

Trei camere

Într-o cameră de trei camere, există, de asemenea, o problemă a utilizării cele mai raționale a zonei. Aici puteți mări camerele prin atașarea unui coridor sau a unei părți a holului.

Layout-ul acestui apartament a suferit schimbări puternice. Camera alungită din centrul apartamentului sa transformat într-un dormitor compact confortabil. Locul eliberat este folosit pentru a crește camera de zi, care, pentru confort, este rupt în două zone, baia a luat parte din coridor, iar holul sa mutat în locul unde erau locuințe auxiliare.

Acest apartament folosește o mișcare interesantă de designer. Camera de zi este conectată la holul unui coridor conținut. O parte a zonei fostei hale a mers la baie și la camera copiilor, care a luat locul de camere de utilitate. Apartamentul este reconstruit sub nevoile celor care trăiesc în ea.

Cum să extindeți vizual spațiul?

Există o altă modalitate de a face un apartament mai mult – pentru a-și extinde granițele vizual. Pentru aceasta, sunt folosite diferite trucuri și trucuri.

Unul dintre ei – alegerea mobilierului pentru apartament. Pentru apartamentul de dimensiuni mici se potrivește unui mobilier mai mic. Ei bine, salvați spațiale pliabile pentru canapele, mese de alunecare, scaune pliante. În sistemul de aranjare, astfel de obiecte de mobilier ocupă mai puțin spațiu.

Pentru un apartament mic, este important să alegeți mobilier multifuncțional care poate fi utilizat în moduri diferite. Canapeaua cu mecanismul de ridicare, bănci și deputați cu un capac pliabil poate fi utilizată ca o locație suplimentară de stocare.

De asemenea, salvați locul pentru a ajuta un pat de garderobă sau un pat de mansardă, sub care există un loc de lucru. O opțiune interesantă este patul transformator, care în timpul zilei se îndoaie și ocupă un loc mult mai puțin.

Extindeți vizual camera utilizând suprafețe transparente și oglinzii. Mobilierul transparent este invizibil, dar își îndeplinește funcția. Partiția transparentă trece culoarea, nu urcă în cameră, dar în același timp separă o „cameră” de la alta.

Oglinzile pe pereți sau dulapuri reflectă camera prin adăugarea profunzimii și creșterea vizuală a acestuia. Vorbind „Ridicați” un plafon scăzut va ajuta tavanul, reflectând spațiul sub el.

O altă modalitate de a face ca camera să părea mai mult – să folosească anumite culori în interior. Camera din prima vedere devine mai spațioasă dacă este tapet luminos. Benzi orizontale pe tapet vă vor ajuta să extindeți vizual camera.

Pentru camerele mici se potrivesc tapetului cu un model mic.

Iluminarea este foarte importantă într-o cameră mică. Camera pare mai mult dacă nu există colțuri întunecate. Și aici pentru iluminat este necesar Utilizați dispozitivele de iluminat care nu ocupă o mulțime de spațiu – Becuri de desktop și de perete, lumină de fundal cu LED-uri, surse de lumină încorporate.

Într-o cameră mică mică, rafturile, rafturile și dulapurile mari vor ajuta la ridicarea vizuală a plafonului. În plus, acestea permit maximizarea zidurilor spațiului.

Camera de trecere este ușor de făcut spațios vizual, dacă scoateți ușa în ea. Adesea, aceste uși încă nu se închid. Dar un frumos arc mare va extinde spațiul.

În această cameră, mobilierul luminos și suprafețele orizontale de pe perete expand vizual spațiu. Perete mural pe perete cu imaginea unui câmp, lăsând distanța, adăugați și camera de volum.

Aceasta este camera obișnuită într-un apartament mic, dar pare spațios decât de fapt. Toate aceste tehnici menționate mai sus: pereți lumini și mobilier, rafturi lungi și cabinet, masă transparentă. Cameră umplută cu aer și lumină.

Sfaturi și recomandări utile

La gândirea învingătoare, este important să includeți spațiu personal pentru fiecare membru al familiei în proiect. Acesta poate fi separat de o partiție ușoară, largă sau evidențiată cu culoarea vizuală.

Citește mai mult  Radiomioonale: Cum de a alege și configura?

Bucătăria evidențiază de obicei zona de lucru și de luat masa. Bar Rack, canapea sau arcul pot servi drept graniță între ele. Zona de lucru poate fi transferată pe perete cu fereastra, acolo amanta va fi ușoară și mai rece pentru a găti. O opțiune interesantă este de a transfera o zonă de lucru la un balcon sau loggie. În acest caz, trebuie să amânați comunicațiile. De asemenea, puteți lua zona pentru stocarea produselor și a ustensilelor de bucătărie. Un loc pentru o zonă de luat masa este lansat pe o bucătărie de rescriere, unde puteți pune o masă, o canapea unghiulară, atârnă un televizor pe perete – și această zonă se va transforma, de asemenea, într-o zonă de recreere.

În Hrușciov, crește adesea zona camerei de zi în detrimentul dormitorului, lăsând în ea numai pentru pat și noptieră. Este convenabil dacă proprietarul dormitorului petrece mult timp în camera de zi. Trebuie doar să lăsați un loc înainte de pat, astfel încât persoana să se poată ridica.

Separați dormitorul din restul camerei pot fi perdele grele sau nișă. Dacă puneți un pat la podium, aranjați-l cu lumină de fundal, un astfel de design va arăta elegant și modern. În podium puteți evidenția un loc pentru a stoca lucrurile, va ajuta la scăparea dulapurilor inutile în apartament.

O atenție deosebită trebuie acordată zonei de locuit, deoarece acesta este locul în care o persoană își petrece timpul liber, se întâlnește cu prietenii, comunică cu familia sa. Este important ca camera de zi să nu fie aglomerată cu lucruri, a răspuns la interesele proprietarilor. În mod convenabil atunci când camera de zi este situată în centrul apartamentului și are acces la restul camerei.

Când se aranjează mobilierul în camera de zi, acordă atenție locației televizorului. Dacă este direct vizavi de fereastră, strălucirea va interfera cu transmisia.

TV trebuie să pună pe dreapta sau la stânga persoanei de ședere.

Exemple frumoase

Să ne uităm la cele mai bune opțiuni pentru proiectarea apartamentelor convertite.

Acest apartament este decorat în stil modern. Interiorul arată elegant datorită acelorași culori în proiectarea zonei de bucătărie și de recreere. Această zonă este separată de bucătărie de către partiție și este evidențiată cu o culoare diferită de podea. De interes deosebit este partițiile semicirculare care continuă pe podea. Datorită acestei soluții, zona de recreere, deoarece poate fi invitată să se pensioneze, având o legătură cu un singur spațiu al apartamentului.

Aici granița dintre bucătărie și camera de zi este indicată de partiția luminoasă a formei curbate, iluminarea punctului pe tavan și un model special al podelei în bucătărie. Culori selectate pentru partiții și mobilier, cald și calm.

Dar exemplul neobișnuit al locației economice a mobilierului. Dormitorul ocupă foarte puțin spațiu, de fapt că este doar un pat pe podium la ce pași sunt efectuate. Utilizarea maximă a locului sub canapea – lucrurile sunt stocate acolo. Partiția dintre camere este un rack. Toate mobilierul este multifuncțional și compactul este situat.

Iată o altă opțiune pentru cei care nu doresc să facă bucătărie separată. În acest apartament de la granița bucătăriei și a camerei de zi există o masă transparentă deschisă, care, ca și cum unește ideile alimentare și de odihnă. Bucătăria se face în culori strălucitoare luminoase. Stripele orizontale pe panourile din camera de zi Echo în culori cu verticale ale bucătăriei.

Oglinda situată pe peretele de deasupra mesei extinde vizual bucătăria și completează ferestrele. În general, apartamentul arată modern și spre deosebire de Hrușciov.

Pe această fotografie trebuie să acordați atenție designului de succes al partițiilor între camere. Rack și lampa deversă acționează coridorul și camera de zi. Suprafața de partiție mată alunecătoare Spațiu personal dormitor. O astfel de partiție nu ia mult spațiu, dar pare foarte impresionantă.

Despre cum să faci reamenajarea „Khrushchev”, vezi următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: