Revizuirea definitorii și a utilizării

La menținerea animalelor de companie în fermele subsidiare personale și în fermele, una dintre principalele condiții de îngrijire adecvată este camera curată uscată, cu o temperatură confortabilă. Într-o astfel de cameră, animalul este protejat de infecții, ciuperci, paraziți și insecte. Pentru a scurge așternutul, au fost folosite diferite remedii folclorice, de exemplu, turbă de echitatie, argilă. Acum, în acest scop există o selecție largă de diverse mijloace moderne ecologice.

Descriere și întâlnire

În incinta și tarabe pentru animale de companie, se utilizează canale de așternut – această pulbere sau granule de lumină bej, alb. Principala componentă a acestui fond este un adsorbant – un mijloc care absoarbe umiditatea. Poate fi o argilă bentonită (montmorilonită) sau diatomită (Kizelgur) – o rocă sedimentară, constând din reziduuri de alge diatom. Ambele sunt minerale naturale naturale.

Diferiți producători se adaugă hidroizilicat de calciu, bicarbonat de calciu, bacterii de amoniac absorbante, diverse uleiuri esențiale (pin, eucalipt, brad).

Montmorillita și diatomitele constau în principal din particule încărcate negativ, în timp ce sărurile metalelor grele și diferite toxine – de la ioni pozitivi. Când interacționează cu umiditate, pulberea se umflă și atrage particule pozitive. Acesta este principiul principal al funcționării uscătorilor.

Această pulbere se prăbușește în camere pentru vaci, viței, porci, păsări. Luați în considerare ce efect este atins cu acest desicant.

Umiditatea ridicată în cameră este o sursă de reproducere a diferitelor microorganisme patogene și, într-adevăr, este un mediu incomod. Instrumentul absoarbe umiditatea excesivă, dezinfectează camera și acționează ca un fungicid, adică acest instrument poate fi utilizat atât din paraziți, cât și din insecte dăunătoare.

Citește mai mult  Accesorii Prezentare generală Aparat foto

Uleiul conținut de ulei reîmprospătează aerul în interior, absorbi amoniacul și perechile de hidrogen sulfurat, care sunt o consecință a activității vitale a animalelor și creează un efect de deodorizare, ceea ce face mai ușor pentru respirația animalelor și împiedică apariția bolilor bronhopulmonare.

Pe lângă enumerate, Dezumidificatoarele sunt folosite pentru a procesa rănile, eliminarea diameului animalelor, pentru prevenirea mastitei din vaci, pentru copleșirea tinerilor, precum și băile uscate pentru păsări.

La transplantarea vițeilor și purceilor nou-născuți, pulberea reduce elementul de stres la copii, deoarece reduce sensibilitatea la mirosurile străine.

Cei mai buni producatori

Compoziția uscătorilor de la diferiți producători este ușor diferită una de cealaltă, dar toți au o proprietate absorbantă puternică cu efect antibacterian.

Iată cei mai populari producători și produsele lor.

  • MIRAGRO LLC și produsul său „AgroBend” – dezumidificatorul igienic bazat pe lut bentonită, conține extracte de plante și carbonat de calciu. Disponibil în saci de 2 kg și 5 kg. Perioada de valabilitate – 12 luni.
  • LLC „Biorost” produce bio-Ventum – un agent absorbant de umiditate pentru ferme științifice și case de păsări, care conține ulei esențial de pin, silicat de calciu, dioctahedral montmorillonită. Ambalare – 25 kilograme, Perioada de valabilitate – 24 de luni.
  • Firma „Kvant” produce un instrument NDP-D-700, constând din pulbere de diatomită 100%. Ambalare – 15 kg.
  • AST-EKO LLC și bunurile sale de înaltă calitate Ed-Sorb 15, care este utilizat pe scară largă în creșterea porcine, un medicament de nouă generație, care are proprietăți puternice antivirale, antibacteriene, insecticide și fungicide. Vândute în saci de 25 kg.

Instructiuni de folosire

Pe ambalajul fiecărui tip de desicant există o instrucțiune detaliată de utilizare. Există diferențe minore în doze privind utilizarea de uscătoare de diferite producători, dar valorile medii sunt aproximativ:

  • Pentru bovine și MRC 50-150 g / kV. m împrăștiere în tarabe cu o periodicitate de 1-2 ori pe săptămână, la viței – 100 g / kV. m în fiecare zi;
  • În creșterea porcului – 100 g de 3 ori pe săptămână, acesta poate fi majorat la 300g pentru purcei;
  • În casele pentru diferite păsări, cantitatea este puțin diferită, pentru coopul de pui suficient de 50 g / kV. m, și pentru rațe, gâște, curcani – 80 g / kv. m de 2 ori pe săptămână.
Citește mai mult  O căști mai silențioasă decât alta: Cauze și opțiuni de eliminare

Masuri de securitate

Imediat se poate observa că toate fondurile de mai sus sunt non-toxice, hipoalergene și absolut inofensive atât pentru oameni, cât și pentru animale. Clasa de pericol – 4 (substanțe cu pericol scăzut).

Când lucrați cu uscătoare, puteți recomanda utilizarea măștilor și a produselor de protecție a ochilor, deoarece pulberea este dispersată fin. Persoanele cu piele deosebit de sensibile pot provoca senzații de uscare, deci este mai bine să se utilizeze mănuși.

Dar, în orice caz, acest agent poate provoca numai iritarea și ochii slabi a pielii, care trece repede.

Despre cum să aplicați dezumidificatoarele de așternut pentru viței, puteți învăța din videoclipul de mai jos.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: