Stilul japonez în interior

Japonia este una dintre puținele țări cu o cultură distinctă și montată, care încearcă să urmeze peste tot în lume. Deși în ultimii ani, cultura japoneză este, de preferință, cunoscută datorită anime, de fapt, este posibil să se alăture acest lucru și prin design interior adecvat al propriei dvs. case.

Particularități

Stilul de locuit japonez nu ar trebui să fie considerat ceva care a fost stabilit în cele din urmă și nu este supus schimbării – cu toată originalitatea Evidențiați cel puțin o abordare clasică a designului interior și mai modernă, caracteristică Japoniei de astăzi. Diferențele sunt clare – Clasicul necesită un refuz al materialelor moderne și de înaltă tehnologie în toate manifestările sale, în timp ce modernitatea, dimpotrivă, nu urmărește obiectivul de mascare sub antichități. Cu toate acestea, în ambele direcții ale unui stil al totalului mult mai mult decât diferențele, pentru că vom trece prin trăsăturile caracteristice ale interiorului japonez.

  • Mai mult spatiu. Japonezii nu sunt oamenii care consideră dreptul de a forța mobilierul nostru la fiecare milimetru liber. Dimpotrivă, ei se concentrează asupra practicității și, dacă spațiul liber rămâne în incintă – lăsați-l, nu are nevoie să înscrie numai prin nimic. În mod similar, ei susțin împotriva abundenței decorațiilor – un număr mare de articole suprasolicite numai energia casei și este rău.

  • Concentrați-vă pe funcționalitate. Într-o casă japoneză, indiferent de mărime, ar trebui să fie suficient spațiu liber, pentru a nu pune presiune asupra psihicului. Cu această abordare în multe locuințe, este literal necesar să selectați mobilierul astfel încât să funcționeze cât mai multe funcții posibil. În direcția modernă, utilizarea diferitelor transformatoare nu este nici măcar o normă, ci un model.

  • Ecologie. Chiar și în timpul nostru, japonezii nu au pierdut tracțiunea la materialele naturale, iar în vechile zile nu au avut o industrie și comerț special dezvoltată cu alte țări să cumpere în mod activ aceleași metale sau sticlă. Prin urmare, interiorul clasic japonez se îndreaptă activ pe semi-pedars. În format modern, japonezii preferă adesea fluxul ridicat, dar el este fără față, nu are legarea într-o anumită țară, iar cei care doresc să dea un omagiu tradițiilor vechi de secole, pur și simplu alegeți imitația artificială a materialelor naturale.

  • Schimbarea funcțiilor camerei. Problema de supraestimare a Japoniei știe totul, iar această problemă nu a apărut ieri. Pentru această națiune, familia și caracteristica este cazare în locuințe foarte mici, unde pur și simplu nu este posibilă alocarea camerelor funcționale separate. Sarcina este rezolvată pur și simplu: în ziua în care camera ar trebui să fie o cameră de zi, iar noaptea – dormitorul.

Pentru aceasta, desigur, trebuie să alegeți situația în consecință.

Finisați și culori

Plafonul stretch este destul de compatibil cu vederea stilului japonez clasic, dar, în același timp, trebuie să fie o luciu mat în stilistica țării din creșterea locului de soare nu a fost găsit. În acest caz, suprafața trebuie să fie monofonică. Dacă din anumite motive aveți nevoie de o alternativă, puteți utiliza aceleași plăci de sticlă marcate – Poate avea o lumină de fundal, dar strict moderați.

Partițiile sub formă de hârtie de orez alb pe un cadru din lemn sunt bine recunoscute la nivel mondial datorită filmelor despre samurai, Dar, în contextul apartamentului, desigur, puțini oameni vor refuza pereții compleți în favoarea unei astfel de decizii. Acest lucru este opțional – puteți găsi imagini de fundal care arată destul de natural. În mod alternativ, japonezii au drenat adesea pereții cu țesături, dar nu grele, așa cum era obișnuit în clasicismul european și în aer, neapărat natural.

Culoarea lor este selectată astfel încât să se armonizeze cu podeaua.

Pentru toate regulile stilului japonez, podeaua este întocmită cu un copac natural de nuanțe luminoase, Dar mulți dintre compatrioții noștri încearcă să transfere numai atmosfera în loc de o copie complet exactă. Laminatul de bambus va deveni o decizie mai bugetară și, din punct de vedere vizual, nu va fi mai rău.

Citește mai mult  Cum să dezasamblați telecomanda de la LG TV?

Alegeți mobilierul

Cultura japoneză este atât de diferită de cea europeană încât chiar și mobilierul are o serie de proprietăți caracteristice care nu sunt foarte familiarizate cu înțelegerea noastră de mobilier. Puteți descrie acest lucru prin mai multe teze simple:

  • Toate liniile și contururile sunt directe – fără bucle inadecvate, valuri, coturi;
  • Decorul de pe suprafața mobilierului funcțional nu este necesar – nu este adordat casa, ci efectuează funcții clar definite;
  • Situația înaltă nu este binevenită – natura naturii mobilierul selectat japonez sub înălțimea lor.

Marele avantaj al stilului japonez pentru cunoscătorii moderni este frumos este că este în mare măsură ascetic și, prin urmare, vă permite să economisiți în mod semnificativ la achiziționarea aceluiași mobilier. De fapt, puteți face note de aromă japoneză fără înlocuirea radicală a întregului mobilier, adăugând numai astfel de accente caracteristice ca dulapul tradițional de alunecare pentru Japonia cu ferestre și o masă specială scăzută pentru celebrul ceremonii de ceai.

De la cele mai greoaie elemente va trebui să refuze – dulapuri gigantice, trâmbițe mari, scaune nedumerite, nu sunt potrivite pentru stilistica de est. Dacă vorbim despre mobilierul de la noptieră, atunci există doar două cerințe pentru IT – dimensiuni modeste și simplitate de design fără excese. Problema lipsei de dulapuri spațioase este rezolvată ambele cutii ascunse în bolurile patului sau spre dreapta în peretele și cuferele japoneze specifice care vor trebui să fie comandate în mod specific, pentru că pur și simplu avem astfel de vânzare.

Mobilierul tapițat este nepoliticos numai de materialele naturale – de la bumbac la piele. Atunci când alegeți tapițeria, este imposibil să ignorați o astfel de caracteristică materială ca durabilitate – Samurai practici cred că toate lucrurile trebuie să servească pentru o lungă perioadă de timp și fiabilitate.

Există, de asemenea, o serie de lucruri, dintre care multe pot fi numite doar mobilier cu o anumită rezervare. Prezența lor în cameră va întări cu siguranță sensul de ședere direct în Japonia. În primul rând, acestea sunt tatami – covoare de stuf naturale, precum și saltele de bumbac Futon. Raiata Swirma japoneză de la o hârtie de orez pe un cadru din lemn este numită „Boebu” – chiar și imitația ei va trimite imediat gândurile clienților în direcția cea bună. În cele din urmă, completați așa-numita Tance – un piept special de sertare cu casete de nominalizare.

Textile și accesorii

La prima vedere, japonezii nu se plâng mult de textile, oferind preferință hârtiei de orez, dar, de fapt, țesăturile din interior, desigur, destul de puțin, doar că nu sunt izbitoare, pentru că nu se disting prin culoare, dar Dimpotrivă, ele sunt selectate în tonul gamei calme totale a camerei. Ca și în toate celelalte cazuri, accentul se pune pe materialele de origine naturală – de obicei este de bumbac și de in și în interioarele de mătase mai scumpă. Nu numai culorile luminoase, ci și modelele, deși textilele pot picta cu desene orientale caracteristice sau hieroglife.

Locul principal de utilizare a textilelor este previzibil – aceasta este o zonă pentru somn, dar puteți întâlni țesăturile din alte locuri. Partițiile de hârtie de orez pot fi țesute, împărțirea pe camere este uneori efectuată de cămăși de lumină care pot fi îndepărtate rapid, reformatarea urgentă a locuinței.

Ferestrele sunt închise cu un produs numit – „Perdele japoneze”, Și apropo, în ultimul deceniu, ei s-au extins pe scară largă și avem. Acest lucru nu este deloc o perdea în sensul clasic al cuvântului, ci ceva asemănător cu jaluzele verticale uriașe, cu felii mari de țesături, fixate în mod fiabil într-o anumită poziție.

Ca și în cazul restului detaliilor textile, Japonezii preferă perdele monofonice, dar astăzi modelul câștigă popularitatea modelului, oarecum încalcă estetica clasică, Dar aducând o culoare de culoare datorită unei imprimări tipice orientale. În loc de astfel de perdele, designerii moderni folosesc încă perdele romane rusești sau blind-uri de țesături.

Citește mai mult  Caracteristici, argumente pro și contra de imprimante LED

Decorul este foarte important să nu rearanjați, dar ar fi greșit să credem că stilul japonez nu îl acceptă deloc – Nu ar trebui să fie prea mult, sensul nu este în ea. În multe cazuri, obiectele destul de practice sunt folosite ca decor, doar arătând foarte neobișnuit în realitățile noastre sunt aceleași partiții, casete și vaze de podea și fanii tradiționali frumosi, și Daggers Samurai.

Natura ar trebui găsită în interiorul japonez, prin urmare Iqubana și Bonsai sunt binevenite și o crenguță de înflorire Sakura într-o vază mileny pentru orice japonez al tuturor celorlalte flori ale lumii de o mie de ori. Puteți decora orice element cu un hieroglif, alegeți doar cu semnificație, deoarece oaspeții dvs. pot înțelege teoretic japonezii.

Completați interiorul poate fi bine „Brand” Figuri japoneze Nezke.

Opțiuni de iluminat

Japonezii practici pot refuza decorațiuni prea artistice, dar nu văd sens să stați în întuneric. Mai mult, sistemul de iluminare este de obicei ales de mai multe niveluri – datorită acestui fapt, numărul și luminozitatea luminii pot fi dispensate cu precizie, concentrându-se în timpul zilei din afara ferestrei. Designul de cazare japonez preferă mai multe lumini, care nu sunt direcționate la un moment dat, deoarece sunt necesare lampsulele. Ele pot, în același timp, să sublinieze estetica etnică, dacă sunt fabricați din imitație de hârtie de orez sau bambus, și chiar mai bine – aceleași materiale în original. În același timp, ei nu ar trebui să fie vopsite – în mod optim, dacă păstrează un aspect natural sau cel puțin ei nu ar fi un loc luminos împotriva fundalului unui interior calm și pașnic.

Fără a se concentra asupra luminii direcționale, locuitorii casei vor dori uneori unele dintre premise să lumineze mai strălucitoare, lăsând restul spațiului în amurg. Acest lucru este posibil datorită utilizării sconturilor care nu numai că dau lumina în cazul în care este necesar, dar și vă permite să schimbați percepția camerei. După cum sa menționat mai sus, una și aceeași cameră pot efectua funcții complet diferite în funcție de ora din zi, astfel încât astfel de trucuri sunt foarte potrivite.

Cum de a aranja o cameră?

Datorită specificului stilului, apartamentul apartament-studio este cel mai bun pentru designul japonez, în care nu există aproape nici un peretic de interroom – oferă spațiu pentru montarea partițiilor interioare și ușile glisante. Datorită utilizării active a spațiului transformat, chiar și un apartament mic poate fi încadrat și elegant și practic. Dar pentru casa mare, această decizie nu poate fi potrivită cel puțin pentru că stilul japonez nu-i plac decorațiunile și excesele – clădirea va fi pur și simplu goală.

Dacă restul stilurilor populare necesită adesea vălul de designer creativ, atunci Proiectul premiselor din designul japonez poate fi construit cu propriile lor mâini, deoarece, de fapt, este un designer, mai ales că nu permite pașii spre partea laterală, prescrie în mod clar cele mai multe aspecte. Desenele de aici sunt destul de condiționate – ele arată poziția de partiții din lemn într-una sau altă poziție, dar clarifică poziția părții mobilierului.

Rețeta este întocmită de dvs. – nu adăugați nimic și chiar înlocuirea ingredientelor individuale la alte nedorite – respectați cu strictețe instrucțiunile.

Copiii

Copiii rar găsesc o adevărată satisfacție în ascetism, deoarece stilul japonez clasic nu este destul de bun pentru ei – pot fi plictisit într-o astfel de cameră. Designerii găsesc de obicei o soluție la o problemă într-o anumită încălcare a prescripțiilor stilistice.

Retragerile din normă se referă în primul rând la creșterea dozei de decor, dar apoi, desigur, ar trebui să aibă o legare directă spre culoarea estică. Pentru o fată, de exemplu, va fi plăcută pentru a vedea culorile, prin urmare puteți picta peretele sau luați-o cu o cârpă cu o înflorire Sakura-tipărit pe ea. Pentru un adolescent interesat de cultură și istorie, minunatul suvenir va fi Katana.

Citește mai mult  TV-uri mari: Dimensiuni și modele de top

Indiferent de podeaua copilului, nu mai este necesar să respectați cu strictețe designul tipic alb-negru tipic Japoniei cu angajament nesemnificativ al altor nuanțe – este necesar să permitem mai multe libații. Același cerc roșu mare pe un perete alb poate fi un element de decor fără a deranja atmosfera, pentru că acesta este steagul Japoniei.

În mod similar, puteți și trebuie să experimentați cu perdele, care pot fi decorate cu amprente colorate.

Dormitor

Decorarea dormitorului trebuie să fie strict naturală – lemn, bambus tipic oriental și hârtie de orez, numai țesături naturale. Gamma totală este de obicei aleasă de lumină și destul de ușoară și numai podeaua poate fi făcută contrastul, mai întunecat. Lumina de fundal este ascunsă în tavanul suspendat, dar accentul nu este pe el, ci pe iluminatul natural, care nu ar trebui să fie atât de puțin.

Dormitorul japonez nu recunoaște un număr mare de mobilier, în special în dulapurile necorespunzătoare, prin urmare, merită să obțineți dulapuri construite în pereți. În mod alternativ, poate fi folosit doar un piept de sertare, dar nu ar trebui să fie prea mare.

Cu consecințe stricte, tradițiile sunt mai bune de făcut fără pat, folosind o saltea, stabilită pe podium.

Sufragerie

Un living tipic european este întotdeauna un fel de sală de expoziție, iar când proiectează în stil japonez, nu veți lipsi cu siguranță în originalitate, deoarece camera va fi surprinzător de ascetică. Contrar scepticismului multor concetățenii noștri, această abordare este foarte apreciată în modul în care este o sudoare, o soluție non-născută care atrage atenția și amintit.

Simplitatea camerei de zi este bună, deoarece absența unui decor obsesiv împinge la comunicarea completă. Este, de asemenea, convenabil să vă ștergeți gândurile de la toți cei din afară, deoarece nu există asociații inutile și vă puteți relaxa pur și simplu. O canapea, o masă joasă pentru băuturile de ceai cu perne de așezare împrăștiate direct pe podea, o pereche de VAZ sau figurine în nișe speciale – asta e tot ce ai nevoie.

În realitățile noastre, i se permite să se relaxeze, cauzată de faptul că nu ne place să stăm pe podea pentru o lungă perioadă de timp – scaunele nu se pot potrivi cu tradițiile japoneze, dacă sunteți atât de convenabil.

Exemple de design interior

Pe prima fotografie, se arată clar cum poate arăta camera de zi. De fapt, lucrurile împreună cu decorațiunile de aici sunt atât de mici încât pot fi luate în considerare cu greu pe degete, dar absolut nici un sentiment că nu mai există suficient. Astfel de minimalism este chiar plăcut, iar atmosfera din Japonia vizitează detaliile – o masă caracteristică cea mai mică, o fereastră „pătrat”, vază, modele pe perete.

Dormitorul este și mai puțin minimalist, pentru că aici nu acceptați pe nimeni și nu faceți niciun fel, ci dimpotrivă, distrage atenția de la agitație. Pat, cum ar trebui să fie, foarte scăzut, dulapurile din cadru nu văd. Naturalitatea interiorului accentuează tăierea bambus a pereților, dar, în general, există destul de multe decorațiuni pur japoneze – și hierogliful de pe tavanul panourilor de sticlă și combustibilul și bonsai. În același timp, gamma rămâne foarte restrânsă, iar numai verdele sunt loviți din paleta totală gri-maro, dar este naturală și destul de potrivită.

Bucătăria este decorată în gamma tradițională neagră și albă, cu adăugarea unui roșu important pentru Japonia. Întreaga tehnică este ascunsă în nișe funcționale – nu este obișnuită să setați un depozit, acest lucru nu este o decorare. Peretele de deasupra mesei decorate cu model oriental tradițional.

Despre ce este interiorul Vabi Sabi, puteți învăța din videoclipul de mai jos.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: