Totul despre cartușe de imprimantă

În funcție de tehnologia de imprimare, cartușe de imprimantă pot fi laser și inkjet. Vom familiariza cu caracteristicile acestor dispozitive, cu avantajele, dezavantajele, regulile de selecție și de operare.

Ce este?

Imprimanta este un dispozitiv pentru afișarea informațiilor despre suportul imprimat, care este, hârtie. În zilele noastre, oamenii sunt greu de făcut fără ei – Imprimantele sunt în case, birouri, instituții de învățământ și alte organizații. Ele pot fi matrice, jet de cerneală și laser.

Componentele în care cerneala sau tonerul sunt numite cartușe. Ele arata ca compartimente spatioase fara de care imprimanta nu functioneaza. Principiul acțiunii cartușului diferă în funcție de tipul de imprimantă.

În modelele laser datorită impactului laserului, imaginea electrostatică a textului viitor sau a imaginii se duce la fotografie, iar tonerul este atras printr-o gaură specială. În procesul de rotație, tonerul de tambur este aplicat pe hârtie în aceeași formă, în care a fost atrasă.

În imprimanta cu jet de cerneală, cartușele de cilindru sunt instalate, cerneală Microconda peste capul de imprimare supralines. Ele aplică text sau hârtie pe hârtie cu puncte separate.

În rândul utilizatorilor, ambele tipuri de imprimante sunt în cerere.

În același timp, laserul câștigă viteza de imprimare, iar inkjet – în ceea ce privește calitatea imaginilor tipărite.

Vizualizări

Alb-negru

Primele cartușele prevăzute doar pentru un singur compartiment. În consecință, vopseaua a fost turnată în el – negru. Dispozitivele similare sunt folosite în zilele noastre, ele dau o etanșare alb-negru simplă.

Colorat

După cum sa dezvoltat tehnologia, compartimentele au devenit din ce în ce mai mult, au fost umplute cu diverse coloranți. Cu toate acestea, numărul lor este limitat, și nu toate culorile sunt reprezentate în ele. Cele mai moderne modele de imprimante colorate sunt amestecate cu vopsele din cartușe individuale pentru ca hârtia să oprească umbra necesară. Astfel de cartușe sunt utilizate în imprimanta foto.

În zilele noastre, cartușele combinate pentru diferite nuanțe au fost cele mai frecvente. Ele sunt folosite pentru a lucra cu volume mici de imprimare. Principalul avantaj al acestor modele este ușor de întreținut. Compartimentul cu colorantul și unitatea de formare a imaginii aici este combinat într-un singur întreg, astfel încât toate cernelurile sunt plasate într-un singur compartiment și se leagă unul la celălalt. Un astfel de model este solicitat printre proprietarii de imprimante cu jet de cerneală.

În cartușele separate, recipientul de toner și modulul de comandă sunt plasate separat unul de celălalt și, de fapt, sunt două dispozitive diferite. Avantajul unor astfel de modele este considerat a scuti realimentarea realimentare. În produsele combinate, la devastatoare chiar și un recipient cu un colorant, este nevoie să înlocuiți întregul cartuș.

În cazul unor astfel de cerințe separate.

Toate cartușele pot fi umplute?

Alegerea unei imprimante, trebuie amintit că nu fiecare cartuș poate umple cu ușurință. Poate amenința cheltuieli mari mai târziu. Producătorii de dispozitive de tipărire foarte repede au realizat că principalele cheltuieli ale utilizatorilor nu sunt de a cumpăra imprimanta în sine, dar operațiunea sa. Acesta este motivul pentru care prețul dispozitivului este mult mai mic în comparație cu prețurile pentru consumabile. În consecință, utilizatorii beneficiază de refuzul cartușelor reutilizabile și să nu cumpere un nou de unică folosință.

Citește mai mult  Panoul de iarnă Efectuarea sfaturilor

De aceea Producătorii preferă să producă astfel de modele, al cărui realimentare este asociat cu dificultăți. În primul rând, se referă la produsele cu jet de cerneală. Prețul unei categorii medii este mai mic decât costul celui mai ieftin echipament laser. Cu toate acestea, această diferență este complet compensată prin probleme cu realimentarea – consumabilele lor sunt scumpe.

În plus, sunt suficiente pentru un număr mult mai mic de pagini.

În încercarea de a umple cartușul cu mâinile lor, apar diferite probleme:

  • Dacă faceți lucrarea incorect, singura cerneală achiziționată din cartuș este pur și simplu uscată, iar imprimanta va opri tastarea;

  • Umplerea celei de-a cincea este un proces destul de murdar, cerneala va fi împărțită literalmente de pretutindeni și murdară pe toți subiecții din apropiere;

  • Imprimanta cu jet de cerneală de cerneală este durata de valabilitate, dacă nu aveți timp să le cheltuiți, acesta va fi aruncat numai.

În plus, va trebui să petreceți o mulțime de timp pentru a ridica tonerul optim pentru modelul dvs. cu inceput. Puteți efectua o astfel de muncă, dar este mai bine să o încredințezi unui maestru experimentat sau, dacă vorbim despre o companie, administrator de sistem.

Dacă lucrați cu o imprimantă la domiciliu din cauza cazului, va fi mai profitabilă să achiziționați noi cartușe oficiale pentru fiecare model specific al dispozitivului de imprimare.

Cum de a alege?

În funcție de tipul cartușului, imprimantele pot fi originale, reumplete și restaurate. Fiecare dintre ele are avantajele și dezavantajele lor.

Cartușele originale sunt vândute într-un set cu o imprimantă. Acestea sunt recomandate de producător. Nu există sustenători, astfel încât nu o situație de raritate atunci când cartușul este și mai scump decât întreaga imprimantă. În plus, ele nu pot avea cea mai înaltă calitate. Profesioniști aleg cartușe HP LaserJet Hewlett-Packard.

Obosit – aceste cartușe au fost deja utilizate înainte. După ce cerneala sa încheiat în ele, recipientul a fost umplut din nou. Acest proces este destul de complicat, astfel de lucrări sunt efectuate în ateliere speciale.

Restaurat – aceste cartușe sunt mai ieftine decât originalul. Le-a folosit anterior și au găsit un defect. Acestea sunt testate, potrivit sfârșitului, concluzia privind posibilitatea de reparații a echipamentului. Dacă este recunoscută ca reparații, cartușul utilizează. Dacă el poate lucra în continuare, atunci este curățat, înlocuiți componentele răsfățate, alimentarea și vânzarea.

Citește mai mult  Jucători Hi-Res: Caracteristici, cele mai bune modele, criterii de selecție

Cum să înlocuiți?

Înainte de a instala noul cartuș în interiorul imprimantei, ar trebui să vă retrageți vechi. Faceți-o ușor, în special pentru persoanele care au anumite abilități de a lucra cu echipamente de birou. Dar dacă această lucrare este nouă pentru dvs., este logic să folosiți instrucțiuni pas cu pas.

Mai întâi trebuie să deschideți cu atenție capacul imprimantei și să găsiți cartușul. Rețineți că unele detalii din procesul de imprimare sunt foarte calde, deci trebuie luate prudență atunci când atingeți elementele.

Trageți cu atenție cartușul. De obicei păstrează cleme speciale, cu mișcări ascuțite le puteți rupe.

După îndepărtarea clemelor, trageți îndepărtarea sau mânerele pe cartuș. Dacă el este blocat, este mai bine să contactați departamentul de service, deoarece orice mișcări puternice vor duce cel mai adesea la deteriorarea tehnicii.

Cartușul conține o mulțime de elemente mici, eșecul oricăruia dintre ele va afecta negativ calitatea imprimării.

În interiorul elementului de reziduuri de vopsea poate fi foarte neclară și pielea și obiectele înconjurătoare. Pentru a menține curățenia, utilizați recomandările specialiștilor.

  1. Pregătiți un loc de muncă în avans. Îndepărtați toate elementele inutile din tabel, suprafața este de ecran de hârtie sau peliculă.

  2. Glisați mânecile, îndepărtați toate bijuteriile de la mână, puneți mănuși (puteți utiliza polietilenă, cauciuc sau tricotat inutil).

  3. Puneți vechea șorț sau acoperiți corpul cu un prosop inutil.

  4. Urmați servetele pentru îndepărtarea operațională a vopselei care au căzut pe piele sau îmbrăcăminte.

  5. Pregătiți solventul. El îi va ajuta să clătească mâinile dacă se usucă cerneala.

  6. Și cel mai important – nu trebuie să întoarceți și să vă agitați cartușul pentru a verifica volumul cernelii rămase. Duce la scurgeri de vopsea.

Cum să înlocuiți?

Cel mai bun pentru a încredința cartușe de realimentare specialiștilor. Dar dacă intenționați ferm să efectuați această lucrare, atunci veți avea nevoie de un plan pas cu pas.

Pentru imprimanta cu jet de cerneală

Pregătiți colorantul și seringa pentru a intra în interiorul cartușului.

Umpleți rezervorul seringii în partea de sus a pistonului. Nu este necesar să o completați până la limită, altfel vopseaua va începe să se toarne.

Așezați carcasa exterioară a găurii cartușului. Introduceți acul de la seringa în ea și cu mișcări netede netede, completați recipientul de cerneală.

Toate în deschiderea cartușului trebuie să fie închisă cu atenție.

Pentru imprimanta laser

Pulberea polimerică pentru imprimanta laser are toxicitate, deci este necesar înainte de începerea lucrului pentru a pregăti echipamentul de protecție personal.

Scoateți cartușul din carcasa imprimantei, inspectați cu atenție suprafața sa. Pe capacul superior există o gaură pentru realimentare. Dacă nu este, atunci puteți să ardeți o gaură mică cu un ac îngrijit.

Citește mai mult  Căști izodinamice: caracteristici, modele și sfaturi despre alegerea

Folosind o pâlnie specială, toner toner în cameră, apoi închideți gaura cu bandă adezivă.

Un număr de modele implică aplicarea unui cip special pe cartuș.

Dispozitive necitite Programul nu recunoaște.

Probleme posibile

Și, în concluzie, ne vom concentra mai mult pe principalele probleme pe care le întâmpină adesea proprietarii imprimantei.

Dacă observați că imprimanta scrie cu spații, atunci cerneala sa încheiat în cartuș. Astfel de echipamente sunt supuse realimentării.

În mod similar, ele vin când apar dungi albe. Lățimea și numărul lor pot varia în funcție de volumul de cerneală rămas în cartuș.

În unele cazuri, apar defecte, în care realimentarea cu cerneală nu ajută, dar doar agravează poziția. Dacă pe marginea textului imprimat apare o bandă întunecată de pe marginea textului imprimat, cel mai probabil, fotoara instalată în cartuș este uzată. Acest lucru se întâmplă ca urmare a trecerii frecvente a marginilor frunzei pe suprafața sa și încălzirea lacului fotosensibil.

Dacă acest cartuș este alimentat, banda va fi vizibilă și mai puternică. În plus, va repeta petrecerea de cerneală de mai multe ori și va crește uzura elementelor de lucru ale imprimantei datorită interiorului colorantului. În acest caz, înainte de a efectua un realimentare, trebuie să curățați complet dispozitivul, resetați și bliț din nou. O astfel de procedură a fost numită recuperarea cartușului.

Dacă recuperarea nu este efectuată, cartușul este utilizat în continuare, apoi uzura ajunge la marca maximă. În plus față de depășirea imensă a tonerului, aceasta conduce la poluarea imprimantei și la eșecul său final. Rețineți dacă aplicat cartușului a fost deja făcut de procedura de recuperare, este supusă eliminării.

Dacă se repetă riscuri și puncte negre apar pe imprimare la o distanță de aproximativ 76 mm unul de celălalt, înseamnă că un corp străin a intrat pe tamburul fotosensibil. A deteriorat suprafața lacului și a dus la Skolam. Această tehnică poate fi restaurată numai, chiar dacă a fost complet nouă. Este mai ușor să avertizați această defalcare. Pentru a face acest lucru, trebuie să utilizați hârtie de înaltă calitate, să împiedicați pornirea foilor de hârtie în imprimantă. Și, de asemenea, nu păstrați plantele în apropierea echipamentelor de birou, deoarece Pământul din memoria cache poate intra în dispozitiv și poate duce la probleme.

Ne-am uitat la ceea ce este cartușele pentru imprimantă și am spus care este principiul acțiunii lor. Aflați ce diferența de dispozitive laser și cu jet de cerneală, oprită pe caracteristicile de funcționare a cartușelor, realimentarea și repararea acestora. Maeștrii experimentați vă sfătuiește să cumpărați echipamente pentru producători de încredere cu marcajul și resursele ridicate – acest lucru vă va ajuta să lucrați cu o imprimantă fără defecțiuni și probleme.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: