Defecțiuni ale mașinii de spălat vase-Ariston și eliminarea acestora

HotPoint-Ariston Defecțiuni de spălat vase sunt tipice pentru acest tip de tehnologie, cel mai adesea sunt asociate cu lipsa de apă în sistem sau de scurgerea sa, formarea unui blocaj, defalcare. În oricare dintre aceste cazuri, pe afișaj sau pe indicatorul luminos apare un mesaj de eroare – 11 și 5, F15 sau altul. Coduri pentru mașina de spălat vase fără un ecran încorporat și cu ea, modalități de a elimina defectele care merită cunoașterea fiecărui proprietar al aparatelor moderne de bucătărie.

Prezentare generală a codurilor de eroare

La detectarea oricăror defecțiuni în sistemul de lucru de auto-diagnosticare, mașina de spălat vase HotPoint-Ariston se observă despre acest proprietar al semnalelor indicatoare (becuri luminoase, dacă vorbim despre tehnică fără afișaj) sau afișează codul de eroare. Tehnica oferă întotdeauna rezultatul exact, trebuie doar să o interpretați corect.

Dacă mașina de spălat vase nu este echipată cu un tablou electronic încorporat, este necesar să se acorde atenție combinației semnalelor ușoare și audibile.

Ele pot fi diferite.

 1. Indicatorii nu ard, tehnologia face semnale de sunet scurte. Aceasta indică probleme cu alimentarea cu apă în sistem.
 2. Indicatori de semnale scurte (2 și 3 pe o factură de sus sau la stânga la dreapta – depinde de model). Notificați absența apei dacă răspunsul utilizatorului nu a urmat semnalele de sunet.
 3. Intermitează 1 și 3 indicatori de cont la rând. O astfel de combinație înseamnă o blocare a filtrului.
 4. Două indicatori clipește. Defecțiune în funcționarea supapei electrice responsabile pentru aprovizionarea cu apă.
 5. Indicator intermitent 1 În tehnica de patru programe și 3 în șase programe. În primul caz, semnalul va fi dublu, în al doilea – Fourfold, indică probleme cu golful. Dacă apa nu se îmbină, clipește va fi repetată de 1 sau 3 ori.
 6. Clipește frecventă 1 sau 3 LED în cont (depinde de numărul de programe furnizate). Semnalul notifică scurgerea de apă.
 7. Trigatoare simultane de declanșare 1 și 2 În tehnica de patru programe, 3 și 4 becuri – în șase programe. Pompă defectă sau furtun de prune.

Acestea sunt semnalele principale întâlnite în funcționarea tehnologiei cu indicarea luminii.

Modelele moderne sunt echipate cu echipament de diagnostic mai precis. Acestea au un afișaj electronic încorporat, indicând în mod clar sursa de probleme. Rămâne doar pentru a citi desemnarea codului pe ecran și apoi decriptați-o utilizând manualul. Dacă se pierde, puteți naviga pe lista noastră.

 1. AL01. Scurgeri, depresurizarea sistemului de alimentare de prune sau de apă. În palet vor exista urme de apă, „float” își va schimba poziția.
 2. AL02. Apa nu face. Problema poate fi centralizată dacă depunerea este dezactivată în întreaga casă sau apartament, precum și în local. În al doilea caz, ar trebui să verificați supapa de pe conductă.
 3. AL 03 / AL 05. bloc. Dacă tehnica primește în mod regulat ustensile cu reziduuri de alimente mari, gunoiul acumulat poate cloga pompa, duza sau furtunul de prune. Dacă 4 minute, alocate eliminării standard a apei, nu vor conduce la evacuarea completă a sistemului, mașina va da un semnal.
 4. AL04. Grovăs lanțul de alimentare cu senzorul de alimentare.
 5. AL08. Senzorul de încălzire este defect. Motivul poate fi în pauza de cablare, fixarea slabă a modulului pe rezervor.
 6. AL09. Eșec software. Modulul electronic nu citește datele. Merită deconectarea dispozitivului din rețea, reporniți-l.
 7. Al10. Zece nu funcționează. În caz de eroare 10, încălzirea apei este imposibilă.
 8. AL11. Pompă de circulație ruptă. Mașina de spălat vase se va opri imediat după apelarea și încălzirea apei.
 9. Al99. Cablu de rețea deteriorat sau cabluri interne.
 10. F02 / 06/07. În vechile modele de mașini de spălat vase, notifică problemele cu alimentarea cu apă.
 11. F1. Protecție lucrată împotriva scurgerilor.
 12. A5. Defecțiune a costului de presă sau a pompei de circulație. Sunt necesare înlocuirea detaliilor.
 13. F5. Apă scăzută. Trebuie să verificați sistemul pentru scurgeri.
 14. F15. Zece nu sunt determinate de electronică.
 15. F11. Apa nu se încălzește.
 16. F13. Problemă cu încălzirea sau scurgerea apei. Eroare 13 indică faptul că trebuie să verificați filtrul, pompa, zece.
Citește mai mult  Canapele mici în bucătărie: Specii, Materiale și locație de instalare

Acestea sunt principalele coduri de eroare, găsite din diferite modele de mașini de spălat vase produse de brandul HotPoint-Ariston. În unele cazuri, pot apărea combinații foarte exotice pe afișaj sau în semnale de indicatori. Acestea pot fi o consecință a unui eșec al electronicii sub influența unui salt de tensiune sau al altor factori. În majoritatea cazurilor, va fi suficient pentru a opri dispozitivul din rețea, lăsați-l pentru o vreme și apoi reporniți.

Dacă tehnica nu se oprește, indicatorii sunt haotici, motivul este cel mai probabil în eșecul modulului de control. Necesită o unitate electronică intermitentă sau înlocuită. Fără un specialist nu va funcționa.

Cum să eliminați problemele?

Când identificați problemele tipice în funcționarea mașinii de spălat vase, fixați majoritatea proprietarului poate fi bine. Pentru fiecare caz există o instrucțiune detaliată, cu care eliminarea ruperii va fi posibilă fără o invitație a maestrului. Uneori este suficient doar pentru a reseta un program defect pentru a scăpa de o funcționare defectuoasă a mașinii de spălat vase. În toate celelalte cazuri, este mai bine să acționăm mai bine cu indicarea erorii emise de tehnică.

O scurgere

Codul A01 și semnalele luminoase corespunzătoare ale diodelor – un semn că sistemul a luat depresurizare în sistem. Ar putea zbura din furtunul de fixare, să se întâmple decalajul său. Confirmați indirect versiunea de scurgere prin verificarea paletei din interiorul cazului. Va fi apă.

După ce a lucrat în sistemul de mașini de spălat vase „Aquastop” în acest caz blochează alimentarea cu fluid. De aceea, începând să elimini scurgerile, trebuie să acționați strict conform instrucțiunilor.

 1. Tehnica datoriilor. Dacă apa curgea deja pe podea, trebuie să evitați contactul cu acesta până când tehnica este dezactivată de la rețea. Șocul electric este periculos mortal. Apoi puteți asambla umiditatea aplatizantă.
 2. Îmbinați resturile de apă din rezervor. Procesul pornește butonul corespunzător.
 3. Suprapunerea alimentării cu apă. Trebuie să traduceți supapele sau alte supape de blocare în poziția corespunzătoare.
 4. Verificați toate scurgerile posibile. În primul rând, este necesar să studiezi garnitura de cauciuc pe cerceveaua tehnologiei, zona compușilor de furtunuri cu duze, cleme în toate zonele deschise. Dacă se detectează ruperea, efectuați lucrări la înlocuirea unui element defect.
 5. Verificați camerele de lucru pentru coroziune. Dacă toate celelalte măsuri nu dau rezultate, iar mașina de spălat vase este operată pentru o lungă perioadă de timp, compartimentele sale pot pierde etanșeitatea. Când se detectează secțiunile defecte, acestea sunt sigilate, căutate.
Citește mai mult  Lumme Viduum Cleaner Review

La finalizarea diagnosticării și eliminarea cauzei scurgerilor, puteți conecta din nou echipamentul la rețea, deschideți alimentarea cu apă, faceți o lansare de încercare.

Apa nu face

Aspectul pe afișajul mașinii de spălat vase de la brandul HotPoint-Ariston din codul de eroare al02 indică faptul că apa nu curge în sistem. Modelele cu indicație LED vor notifica dioda 2 sau 4 (în funcție de numărul de programe de lucru). Primul lucru care ar trebui făcut în acest caz – verificați disponibilitatea apei ca întreg. Puteți deschide o macara peste cea mai apropiată chiuvetă. În absența unor probleme cu fluxul de fluid din sistemul de alimentare cu apă a casei, defalcarea va trebui să fie căutată în cadrul tehnicii în sine.

 1. Verificați presiunea apei. Dacă acestea sunt mai mici decât cele obișnuite, mașina nu va începe să funcționeze. Cel mai rezonabil lucru din această situație este să aștepte până când opoziția devine destul de puternică.
 2. Verificați sistemul de închidere a ușii. Cu mașina de spălat vase, mașina de spălat vase nu va porni – sistemul de securitate va funcționa. Va trebui să remediați mai întâi zăvorul și apoi să mergeți la funcționarea dispozitivului.
 3. Explorați patența furtunului și filtrului de combustibil. Vomul vizual al ochiului poate fi inițiat prin tehnică ca o problemă serioasă în activitatea sa. Aici este mai ușor să spălați bine filtrul bine și furtunul impermeabil.
 4. Verificați supapa de alimentare cu apă. Dacă este defect, cauza ruperii poate fi picăturile de tensiune ale rețelei. Elementul va trebui înlocuit, iar tehnica va continua să se conecteze prin stabilizator. Acest lucru va elimina re-ruperea în viitor.

Înlocuiți zăvorul sau reparația componentelor electronice mai bune în centrul de service. Dacă tehnica nu mai este garanția, puteți să o faceți singur, dar dacă există suficientă experiență și părți necesare.

Probleme generale AL03 / AL05

Dacă codul de eroare arată așa, cauza defecțiunii poate fi pompa de scurgere rezultată sau înfundarea sistemului banal. În oricare dintre aceste cazuri, acționați cu privire la instrucțiuni.

 • Probleme de pompare. În absența sunetelor caracteristice care însoțesc funcționarea pompei de scurgere, va fi util să verificați starea acestuia. Pentru a face acest lucru, multimetrul a măsurat rezistența curentă asupra corpului și cablajului. Abaterile relevante de la normă vor fi un motiv pentru dezmembrarea acestui element, urmată de cumpărarea și instalarea unei noi pompe. În cazul în care motivul pentru problemele din firul plecat, acesta va fi suficient pentru ao lipi în poziție.
 • bloc. Cel mai adesea se formează din cauza reziduurilor alimentare, localizând în câmpul de țeavă de scurgere, furtun. În primul rând, este verificat un filtru de fund, care va trebui să elimine și să se clătească bine. Furtunul este, de asemenea, curățat de apă sub presiune sau mecanic dacă alte metode nu ajută la întreruperea prin „plută”. De asemenea, gunoiul poate intra în rotorul pompei, închiderea acesteia, – pentru a elimina un astfel de „gag” va avea la pensete sau alte instrumente.
Citește mai mult  Este posibil să spălați porțelanul în mașina de spălat vase și cum să o faceți bine?

Uneori, cum este recunoscută eroarea A14, indicând faptul că furtunul de evacuare este conectat incorect. În acest caz, apă uzată în loc de canalizare începe să intre în rezervor. Va fi necesar să opriți funcționarea mașinii, să evacuați apa și apoi să re-conectați furtunul de pe prune.

Defalcarea sistemului de încălzire

Mașina de spălat vase poate opri încălzirea apei. Uneori este posibil să observăm acest lucru întâmplător – de a reduce calitatea îndepărtării grăsimilor de pe plăcile și cupele așezate. Corpul rece al dispozitivului în timpul ciclului de lucru indică, de asemenea, că nu se produce încălzirea apei. Cel mai adesea, înlocuirea este cerută de cei zece, eșuat atunci când se formează pe suprafața sa de scară datorită conținutului ridicat de săruri minerale în apa de la robinet. Trebuie să verificați funcționalitatea părții cu un multimetru sau să găsiți o pauză în circuitul de alimentare.

Schimba bronzul pe cont propriu destul de dificil. Va trebui să dezasamblați majoritatea părților cazului, săturați sau să eliminați elementul de încălzire, să achiziționați un nou. Orice eroare din instalarea unei noi părți poate duce la faptul că tensiunea va merge la corpul dispozitivului, conducând la defecțiuni și mai grave.

in orice caz, Nicio încălzire nu poate fi asociată cu o eroare banală efectuată la echipamentul de conectare. În acest caz, mașina de spălat vase elimină pur și simplu etapa de încălzire, turnată indiferent și fuzionează apă. Puteți elimina eroarea numai prin verificarea corectitudinii conexiunii alimentării cu apă și a furtunurilor de scurgere.

Masuri de precautie

Atunci când încercați să eliminați în mod independent defecțiunile din mașinile de spălat pe Hotpoint-Ariston, este necesar să ne amintim respectarea anumitor reguli. Ei vor ajuta la protejarea vrăjitorului, iar în unele cazuri au împiedicat apariția unor probleme în viitor. Precauții de bază care sunt recomandate să urmeze, lista de mai jos.

 1. Produce orice lucru numai după dealer. Desigur, ar trebui să fie pre-diagnosticați eșecul indicatorilor sau codului de pe afișaj.
 2. Reduceți riscul de pat prin instalarea capcanei de grăsime. Acesta va evita lovirea particulelor solide insolubile în canalizare.
 3. Curățați filtrul de mașini de spălat vase. Dacă acest lucru nu se face, trecerea fluxului de apă poate deteriora considerabil. Pe sprinkler, această procedură se efectuează săptămânal.
 4. Protejați mașina de la căderea în interiorul reziduurilor alimentare. Acestea trebuie să fie pre-îndepărtate de un șervețel de hârtie.
 5. Nu aplicați echipamente în alte scopuri decât cele specificate de producător. Orice experimente în acest caz pot duce la deteriorarea ireversibilă mecanismelor sau electronicii.

În cazul în care acțiunile independente nu aduc rezultate, este mai bine să contactați centrul de service. De asemenea, nu rupeți umpluturile pe tehnica care se află pe garanția oficială a fabricii. În acest caz, orice defecțiuni grave trebuie să diagnosticheze comandantul, altfel nu va fi posibil să se întoarcă sau să schimbe o mașină de scris defectă.

Despre cum să vă reparați mâinile, să vă uitați în continuare.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: