Temperatura de ardere a gazelor în aragaz

Gazul este cea mai comună resursă energetică utilizată pentru gătit, încălzirea apei și spațiul de încălzire. Cantitatea de căldură generată în timpul arderii sale este considerată un parametru tehnic important al acestui combustibil și determină, de asemenea, confortul utilizării unuia sau a unui alt echipament de gaz și consum de combustibil în scopuri diferite.

Temperatura flacără cu moduri diferite

Amestecul de gaze începe să se aprindă la 640-700 de grade, în funcție de calitatea și compoziția gazului, iar procesul de combustie este deloc începând cu 800-900 de grade. O astfel de temperatură este suficientă pentru gătit și încălzirea apei într-un încălzitor de apă cu gaz. În același interval de temperatură, cazanele de gaz destinate încălzirii locuințelor.

Cu toate acestea, temperatura flacării în diferite părți ale acesteia nu este acru. Inomogenitatea flacării poate fi bine văzută în considerația sa detaliată.

Deci, partea interioară are o culoare albastră, în timp ce media este vopsită în portocaliu, iar externul și deloc are o pictură galbenă. Fiecare dintre parcele este caracterizată prin temperatura sa, componenta de 800, 1000 și, respectiv, 1200 de grade.

Cea mai mare temperatură este observată în partea superioară a flăcării, unde ajunge la 1400 de grade. Temperatura maximă a arderii gazului este de 2043 de grade. Cu toate acestea, astfel de numere pot fi obținute numai pe echipamente industriale puternice. Pe aragazul de bucătărie, flacăra este limitată la numărul maxim de 1500 de grade.

În plus față de calitatea amestecului de gaz, temperatura arzătorului depinde de intensitatea focului, care este reglată de mânere rotative amplasate pe soba de gaz sau regulatoare de pe cazan. Rotația macaralei pe un unghi mic crește sau reduce alimentarea cu combustibil în arzător, crescând astfel sau reducând transferul de căldură al flacării.

Citește mai mult  Opțiuni de design interior de gătit

În plus, cu ajutorul autorităților de reglementare, este posibil să se mărească sau să reducă distanța dintre partea inferioară a tigaiei și flacăra, care este extrem de importantă. Semnificația acestei proceduri este aceea că atunci când focul este contaminat cu suprafața reci a felurilor de mâncare, există o combustie incompletă de gaz, însoțită de eliberarea unui număr mare de impurități dăunătoare.

Prin urmare, atunci când este plasat pe ceainicul de placă cu apă rece, arzătorul trebuie ajustat astfel încât flacăra să fie abia livrată în partea de jos, dar în nici un caz nu înfășurau fierbătorul pe laturi.

Dependența de temperatură de tipul de combustibil

Pentru nevoile de uz casnic, sunt utilizate două tipuri de gaz: naturale și lichefiate. Ambele sunt o substanță explozivă transparentă fără culoare și miros. Prin urmare, pentru a spori siguranța și posibilitatea de detectare instantanee a scurgerilor, etil Mercaptan este adăugat la gaz – substanța, mirosul de tart al cărui persoană se simte atunci când deschide macara de gaz. În compoziția sa chimică, gazul natural este compus din 98% din metan și 2% din impurități, reprezentate de dioxidul gri, azot și carbon.

În case private, în dachas și localități care nu sunt echipate cu o conductă de gaz de trunchi, utilizarea gazului cu baloane lichefiate. În acest scop, se utilizează două tipuri de amestec: propan-butan cu un raport de 65/35 și Bhutan-propan, preparat în proporția de 85/15. Temperatura flacării gazului de balon este puțin mai mică decât cea a naturalului și nu depășește niciodată 1000 de grade.

Datorită diferenței de temperatură, echipamentul său de gaz este destinat fiecărui gaz. Cu toate acestea, mulți producători de plăci de gaz care rulează pe gaz natural sunt echipate cu litere și cutii de viteze necesare pentru a transpune plăcile pentru gazul de balon. Dacă cuptorul este conectat la cilindru fără aceste dispozitive importante, arzătorul va începe să arunce o cantitate imensă de funingine și să iasă în mod constant.

Citește mai mult  Ghibli Aspiratoare: Caracteristici, tipuri și sfaturi pentru alegerea

În acest caz, va fi necesar să contactați imediat serviciul de gaze și în nici un caz nu traduceți placa la un alt tip de gaz independent.

Citiți mai multe despre gazul de cilindru lichefiat pe care îl veți învăța prin privirea următoarelor videoclipuri.

Determinarea temperaturii flacării

Dacă aragazul din bucătărie are un termometru sau un senzor la distanță cu un indicator care dă temperatura ecranului, atunci determinarea temperaturii nu provoacă nici o dificultate.

În plus, multe unități moderne sunt echipate cu un termostat care menține o anumită temperatură, precum și termostatul care vă permite să activați arzătorul la valoarea dorită.

Cu toate acestea, majoritatea plăcilor de acasă ale eșantioanelor vechi sunt echipate cu un termometru al cuptorului, iar temperatura focului arzătoarelor nu determină. Acest lucru este extrem de incomod la prepararea mâncărurilor complicate care necesită respectarea exactă a termică.

Pentru a clarifica temperatura exactă a combustiei gazului, puteți utiliza oamenii. Deci, dacă porniți robinetul cuptorului la putere maximă, atunci temperatura în el va crește la 280 de grade. Cu o flacără medie, această valoare va fi în zona de 260 de grade și cu arderea minimă – 160. În plus față de intensitatea focului, găurile de aer situate în peretele din spate sunt afectați de aerul din cuptor, oferind un aflux de oxigen, fără de care arderea este imposibilă. În plus, ajuta la determinarea lanternelor de transfer de căldură va ajuta la cunoașterea punctului de fierbere al unor substanțe lichide. Deci, pentru apa clocotită, doar 100 de grade vor fi suficiente, apoi pentru ulei de soia sau de porumb, este deja necesar 150 pentru floarea-soarelui – 200 și pentru măsline – 250 de grade.

Citește mai mult  Plăci Neff: Cum de a asambla un set de plită și cuptor?

Temperatura din cuptorul de gaz poate fi, de asemenea, determinată utilizând metode folclorice. Pentru a face acest lucru, la 10 minute după pornire arzătorul ar trebui să fie pus lângă bucătărie în care vasul este coaptă, o foaie mică de cercetași de hârtie și să-și urmărească marginile. La o temperatură de 270-300 de grade, foaia va începe carry după 5 secunde, la 250-270 – după 15 secunde, la 230-250 – după o jumătate de minut și la o temperatură de la 200 la 230 de grade – un minut mai tarziu. Cu o valoare maximă de 180 de grade, carry va începe 5 minute mai târziu, iar cu un mod de la 160 la 180 – după 10 minute. Dacă cuptorul nu a încălzit până la 150 de grade, hârtia carry nu are loc.

Termoremisses pentru diferite feluri de mâncare

Dacă termometrul de pe aragaz este încă disponibil, atunci când gătiți diverse feluri de mâncare pe focul deschis al arzătorului de gaz, trebuie să cunoașteți următoarele norme:

  • Stew sau friptura de legume vor fi destul de suficiente temperaturi de la 190 la 230 grade;
  • Cartofi de rezervă fără acoperire la o temperatură de la 130 la 190 de grade;
  • Carnea cu legume este recomandată la o temperatură de maximum 130 de grade – cu acest mod, carnea va deveni suculentă și moale;
  • Temperatura de coacere a plăcintelor din cuptorul de gaz corespunde la 200-220 de grade.

Astfel, cunoașterea temperaturii de combustie a arzătorului de gaz, puteți calcula cu ușurință timpul de gătire al oricărei feluri de mâncare și puteți preveni încălcarea tehnologiei sale de gătit.

Evaluează articolul
( 2 assessment, average 3 from 5 )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: