iluminat Dacha

În regiunea noastră, unde orele de lumină sunt scurte mai mult de jumătate de an, o grădină întunecată pare incomodă și chiar puțin intimidantă. Din fericire, există acum o mulțime de oportunități de a aranja iluminatul în grădină, astfel încât grădina să fie plăcută ochiului, nu numai în timpul zilei, ci și pe timp de noapte. Designerii de la Beindesign au câteva sfaturi pentru cititorii noștri.

În imagine: Ekaterina Markelova și Alexander Zaitsev, designerii biroului

Este important să vă organizați iluminatul și să alegeți corpuri de iluminat adecvate în funcție de nevoile dvs. Iar iluminarea este la fel de bună – și puțin intimidantă un element important al siguranței pe șantier. Sperăm că sugestiile noastre pentru iluminatul general în grădină și exemplele de produse populare vă vor fi de ajutor atunci când vine vorba de alegerea unei scheme de iluminat și a unui stil de iluminat pentru grădina dvs.

Soluția de iluminat potrivită poate ajuta la rezolvarea unui număr de probleme funcționale și estetice. Deci, pentru început, trebuie să decideți: cât de mult Iluminat intensiv:

1. Iluminare cu proiectoare.

Pentru cei care preferă o lumină care difuzează complet întunericul și preferă o lumină uniformă și strălucitoare, iluminatul cu proiectoare este alegerea potrivită. Lumini de grădină, spoturi și benzi de iluminat de clădiri și garduri vii în jurul perimetrului sunt potrivite pentru acest lucru.

Casă de țară, de Velichkin Dmitriy și Golovanov Nikolay

Citește mai mult  Candelabru pentru tavane suspendate

2. Iluminat.

Pentru cei cărora le place un iluminat mai discret, care doresc să se joace pe contrastul dintre umbrele adânci și luminile pâlpâitoare, dând zonei un pic de mister, o schemă locală cu iluminare individuală este alegerea potrivită. Potrivit pentru acest tip de iluminat sunt mici lumini cu diode, spoturi situate la nivelul solului și elemente suspendate. Trebuie acordată atenție iluminării conturului elementelor arhitecturale individuale și a decorului grădinii. Uitați-vă bine la silueta obiectelor pe care le-ați ales: acestea nu trebuie să pară intimidante, iar iluminarea, în special cea colorată, nu trebuie să fie prea puternică. În caz contrar, prea multe umbre contrastante ar face ca grădina să pară opresivă și înfricoșătoare.

Casă de oaspeți la țară de Zooi design studio

Dacă doriți să creați diferite zone tematice și să le iluminați diferit, cel mai bine este să combinați diferite lumini în funcție de scopul zonei. Asigurați-vă că schema nu este copleșitoare și că nu arată ca un club de noapte. De exemplu, luminile stradale cu iluminare puternică se combină bine cu spoturile maturate și blânde încorporate în pavaj și cu iluminatul localizat al straturilor de flori sau al iazurilor.

Iluminatul piscinei într-o casă detașată. Autor: Chado Architectural Studio

Nu trebuie să selectați doar un singur lucru și puteți combina cu ușurință diferite scheme de iluminat – principalul lucru este de a distribui benzi de iluminat, în funcție de tipul de corp de iluminat.

1. Iluminat funcțional.

Aceasta include iluminatul casei și al ușii de la garaj, al porților de intrare, al căilor principale și al oricăror zone din grădină unde intenționați să petreceți noaptea afară. Iluminatul funcțional include, de asemenea, sisteme de semnalizare automată care utilizează senzori de mișcare sau relee de timp pentru semnalizare.

Citește mai mult  Plafoniere fără pandantiv

Iluminatul parcelei, de către: Biroul de arhitectură Fifth radius

2. Iluminat de marcaj.

Iluminatul de marcaj poate combina sarcini funcționale și decorative: iluminarea unei porți, a treptelor, a unor poteci mici, a marginii unui iaz, a copacilor independenți, a unei statui sau a unei fântâni.

Iluminarea din spate într-o casă de țară, de Pin & Co.

3. Iluminat ornamental.

Iluminatul decorativ este conceput pentru a înfrumuseța și transforma grădina pe timp de noapte și este utilizat în principal pentru zonele de recreere, pergole, paturi de flori, iazuri, evidențierea obiectelor decorative și a locurilor naturale pitorești. Aceasta include lămpi stradale, accesorii de grădină cu iluminare integrată, fântâni, pietre artificiale și, mai presus de toate, recent popularul soft-moon cu lumină . Poate fi fluorescentă, cu LED-uri, alimentată cu energie solară sau poate folosi o flacără deschisă. Acesta din urmă este frumos și adaugă romantism unei grădini pe timp de noapte, dar, din păcate, arde ușor și reprezintă un pericol de incendiu, ceea ce înseamnă că necesită o supraveghere constantă.

Un sfat rapid: Dacă aveți un iaz pe proprietatea dumneavoastră, asigurați-vă că îl accentuați cu lumină și va fi unul dintre cele mai atractive accente într-o grădină întunecată. Lumina reflectată în apă și reflexiile blânde creează o atmosferă magică chiar și în lunile mai reci.

Indiferent de scop, fiecare schemă are propriile sale nuanțe, dar cerințele de bază sunt universale pentru toate tipurile de iluminat exterior

Toate elementele utilizate pentru a asigura iluminatul ar trebui să fie adecvate numai pentru utilizare în exterior și ar trebui să fie protejate împotriva umidității și a variațiilor de temperatură. Acest lucru este valabil chiar și pentru becuri.

Citește mai mult  Candelabru pentru tavane suspendate

Toate firele și cablurile așezate pe teritoriu ar trebui să fie protejate de țevi speciale.

Un sistem de iluminat stradal trebuie să includă un GFCI – întrerupător de defect la sol dispozitiv de siguranță, conceput pentru a spori siguranța echipamentelor electrice.

De asemenea, este mai bine să utilizați elemente de economisire a energiei. În special în sistemele de iluminat concepute pentru utilizare zilnică.

Sfaturi importante: Este mai bine să lăsați schema electrică și instalarea sistemului la profesioniști de la început. Nu este neobișnuit ca experții să facă unele corecții neplăcute la proiectele dvs., dar cel mai bine este să îi ascultați pentru a evita consecințele periculoase.

Odată ce ați stabilit cu aproximație ce elemente vor compune schema de iluminat, pentru siguranța dumneavoastră și pentru a facilita lucrările de amenajare ulterioare, este mai bine să creați o schemă de iluminat detaliată a site-ului. Această diagramă trebuie să arate toate instalațiile și facilitățile, inclusiv pergolele, iazurile, stâncăriile, leagănele, terenurile de sport și de joacă. Este bineînțeles că este mai bine să planificați în consecință înainte de a începe orice lucrare de amenajare a teritoriului, de a construi instalații de grădină sau de a amenaja alei. Această diagramă arată poziția tuturor echipamentelor de iluminat, atât fixe cât și independente, precum și principalele caracteristici ale acestora.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: