Totul despre rădăcini Orchides

Pentru orice plantă, rădăcinile efectuează una dintre funcțiile principale: acumulați și livrați nutrienți pentru a forma în mod corespunzător frunze și tulpini. Dacă se întâmplă ceva, întregul corp suferă. Orhideele nu fac excepție, deși sistemul lor rădăcină diferă semnificativ de rădăcinile altor plante. Merită să acordăm atenție conținutului unei flori. În caz de pierdere de rădăcini, este necesară resuscitarea, adică extinderea acestora.

Cum arată rădăcinile sănătoase?

Sistemul rădăcină al familiei orhidee se formează destul de diferit decât alte plante. Acest lucru este determinat de un stil de viață special al orhideelor ​​într-un mediu natural în care nu merg rădăcini în pământ și cresc pe pietre sau copaci. Unele specii au scăpări lungi care urmăresc trunchiuri sau sucursale. Deoarece nu sunt întărite în pământ, ei iau substanțe nutritive și umiditate din aer, frunze și coaja copacilor. Unele părți din ele vor scăpa în substrat, restul sunt situate pe suprafață, colectând umiditate și luând parte la fotosinteză, îndeplinind astfel scopul frunzelor.

Datorită unor astfel de abilități, sistemul rădăcină de orhidee nu are nevoie de risoderm cu părul rădăcinilor, care sunt implicați în absorbția umidității și dizolvate în mineralele IT. Suprafața rădăcinilor este acoperită cu o cârpă velamen – spongioasă cu celule orogare. Rădăcinile orhidee sănătoase au:

 • creșterea vârfului;
 • Velen lumina verde.

Și, de asemenea, rădăcinile texturii elastice: Când sunt presate, ele țin forma. Rădăcinile trebuie să completeze complet vasele. Puteți verifica, ușor de atins planta: dacă este bine ținută, înseamnă că cantitatea lor este suficientă și dacă fixarea este liberă, atunci rădăcinile vor trebui să crească. Dacă orhideea a durat un număr mare de rădăcini și ele cresc din rezervor, planta trebuie transferată într-o oală mai mare.

Orhidee crescând acasă, în plus față de rădăcinile subterane, au aer, crescând peste sol. Prezența lor este considerată normă și nu ar trebui să sperie floarea începătorilor. Ele sunt oarecum mai groase decât formele obișnuite, plate și cilindrice. Rădăcinile aerului sunt, de asemenea, acoperite cu Veladen, cu care produc substanțe utile din mediul înconjurător.

Într-o stare de umiditate, ele sunt verde strălucitoare, iar în formă de argint uscat.

Este posibil să le tăiați?

Mulți iubiți orhidei nu știu ce să facă cu o mulțime de rădăcini de aer ars: aveți nevoie să o tăiați sau să le dați să crească. Este demn de remarcat faptul că aceștia participă la acumularea floarei necesare a elementelor de urmărire, tunderea lor poate provoca o reducere a alimentației orhidee. Acesta va afecta condiția de flori. În cazul în care rădăcina interferează cu creșterea prospectului sau începe să perfecționeze, trebuie să fie șters. Procedura de demontare se efectuează cu un instrument sterilizat ascuțit după cum urmează:

 • întrerupeți toate unitățile trase fără excepție;
 • Tăieturile sunt tratate cu cărbune antiseptice sau grilă.

După aceea, planta nu are nevoie de apă timp de câteva zile, astfel încât putrezirea să nu se întâmple.

Citește mai mult  De ce nu înflorește Calangean și ce să fac?

Motivul pentru apariția unui număr mare de rădăcini de aer poate fi umiditate scăzută în cameră: Orhideea încearcă să absoarbă mai mulți substanțe nutritive. Se întâmplă mai des în timpul iernii în timpul sezonului de încălzire, când dispozitivele de încălzire sunt aerul uscat. În acest fel, planta încearcă să se adapteze la noi condiții. Soluția optimă va fi mișcarea florii într-un alt loc sau va crește umiditatea în cameră.

Acest lucru poate fi realizat prin instalarea în apropierea plantei cu container de apă, precum și pentru a economisi umiditate din partea superioară a capacului rădăcinii cu mușchi.

Simptomele bolilor sistemului rădăcinilor

Deoarece orhideea este o floare exotică, în condiții neobișnuite, adesea apare o tendință de boală. Și adesea problemele sistemului rădăcină putrezeau sau se usucă de rădăcini. Acestea sunt rotite în principal datorită umidității necorespunzătoare: ca urmare a udării excesive de umiditate, nu are timp să se absoarbă și să întârzie într-o oală. Dacă se vorbește rădăcinile, înseamnă că acestea dispar și supuse unei tăieri urgente.

În condiții naturale, orhideele cresc într-un mediu în care picăturile de umiditate sunt destul de frecvente, astfel încât în ​​timpul evoluției au format suficiente metode de protecție pentru uscare. În consecință, hidratarea constantă este inutilă. În plus, perioadele fără udare activează formarea de flori. În timpul odihnei, planta trebuie, de asemenea, să reducă aportul de umiditate.

Rădăcinile devin uscate în două cazuri:

 • lipsa de umiditate;
 • Ardeți îngrășămintele cu o saturație prea mare sau o selecție necorespunzătoare.

În cadrul primei probleme, rădăcinile trebuie să se clătească în temperatura camerei de apă și să se hidrateze bine. Cu arsuri, orhidee trebuie transplantate într-un alt sol, mai puțin agresiv. Părțile afectate care nu pot fi reanimate, în ambele cazuri sunt îndepărtate fără eșec. Aflați ce rădăcini tăiate destul de puțin.

 • Digitizele au maro gălbui, alunecos și prea flexibil. Aceasta indică faptul că sunt în interiorul gol, numai coaja a rămas și nu le mai pot restabili. Culturați-le în mod necesar peste zona afectată.
 • Poate devenind, de asemenea, galben, solid și fragil. Este imposibil să o avem pentru a nu deteriora tulpinile. Este necesar să se taie cu un cuțit sau o felie de seceră și tăiate cu cărbune zdrobit.

Nu întotdeauna rădăcinile galbene sau maro indică boala lor. În unele cazuri, schimbă culoarea datorită lipsei de lumină solară sau a substanțelor care sunt absorbite din substrat.

În cazul bolilor de rădăcini, toate părțile plantei suferă, în special, plăci cu frunze: ele devin traversate, își pierd forma și culoarea.

Când sistemul rădăcină este uscat, frunzele turgorului, adică starea lor normală, poate fi restabilită prin rădăcini de înmuiere. Orhidul este scos din substrat, rădăcinile sunt spălate, coborâte într-o capacitate cu apă 30-35 ° și se lasă de ceva timp (nu mai mult de 6 ore). Puteți efectua o astfel de procedură timp de câteva zile la rând, dar atunci timpul de a rămâne în apă nu trebuie să depășească 2 ore. Returnarea turgorului va ajuta și extragerea alimentării, care este utilizată în cazul rădăcinilor puternic deteriorate sau în cazul unei necesități urgente de a restabili tulpina. Nutrienții lichizi sunt aplicați pe suprafața frunzelor, contribuind astfel la actualizarea acestora.

Citește mai mult  Șemineu: stiluri de proiectare

Se întâmplă că frunzele și rădăcinile florii sunt acoperite cu un raid alb. Aceasta se manifestă mucegai, boala fungică a plantelor. Apare din umiditate excesivă sau temperatură ridicată în cameră, precum și atunci când achiziționează o floare deja infectată în magazin. Destul de frecvent, plantele aparent sănătoase sunt acoperite cu puncte albe sau bile. Apariția unor pete albastre de diferite dimensiuni se poate datora rigidității apei. Sărurile depuse în sol nu dau aerul intră în mod normal în celulele sistemului rădăcină, se manifestă în puncte albe pe rădăcini și în substrat. Bile mici sunt ciupercile de ciuperci de sol, această formă servește ca o barieră protectoare din influențele nefavorabile din exterior. În formarea unui mediu adecvat, ele cresc și acoperă sporii plantei și a solului, luând substanțele nutritive din ea.

Dacă nu luați măsuri împotriva răspândirii ciupercilor, în timp, rădăcinile plantei mor. Și, de asemenea, datorită condițiilor nesatisfăcătoare ale conținutului rădăcinilor orhideelor ​​pot dobândi albul. În astfel de cazuri, transplantul de plante și respectă în continuare toate regulile îngrijirii necesare.

Un număr mic de rădăcini în plantă este, de asemenea, cauza de resuscitare urgentă a orhideelor, deoarece nu primește substanțe utile și poate muri.

Cum de a trata?

Rădăcinile căzute și uscate sunt supuse unei îndepărtări obligatorii, deoarece acestea nu sunt resubminate. Ușor deteriorat tăiat ușor deasupra pacientului, astfel încât boala nu se aplică. Puteți salva sistemul de orhidee rădăcină chiar și atunci când au rămas mai multe rădăcini. În primul rând, este necesar să dezinfectați instrumentele – un cuțit ascuțit sau un secseur – și să eliminați totul fără excepție afectată de lăsând doar rădăcini vii. Toate părțile tăiate trebuie să fie defăimate de o pulbere de fungicid sau de cărbune de lemn tocată. Un bun antiseptic se manifestă un scorțișoară simplu. Frunzele prospețime mai fericite sau pierdute se taie opțional. Poate fi tăiat pentru a tăia, dar partea inferioară este mai bine să plece.

Este posibilă creșterea rădăcinilor în metoda de seră, adică atunci când floarea creează condiții de seră: Indicatori optimi de căldură și umiditate, lumină împrăștiată. Ca o seră, se utilizează o sticlă plastic tăiată, de preferință un volum mare, care este plasat într-un loc însorit, dar protejează împotriva soarelui. O cantitate mică de Ceramzit este turnată în ea, Moss-Sphagnum este pus pe ea și apoi orhidee. Modul de temperatură al camerei este menținut în + 22 + 28 °. În fiecare zi, sticla este descoperită pentru aerisire și pentru a menține nivelul de umiditate necesar în interiorul geamului cu apă fierbinte.

Două săptămâni încep să apară noi rădăcini. Procesul de formare a rădăcinilor puternice poate dura de la o lună la an. Când rădăcinile vor crește la 4-5 cm, orhidee este pregătit pentru un transplant într-o oală. Cele mai experimentate flori de flori recomandă sistemul rădăcină să crească în apă. Această metodă are mai multe opțiuni:

 • alternanţă;
 • deasupra apei;
 • rădăcini.
Citește mai mult  Violet "Le Tistan": Descrierea și cultivarea

Pentru alternanța ia o sticlă transparentă sau plastic. Dimensiunea sa este selectată astfel încât baza rădăcinilor să nu atingă fundul. În fiecare zi, recipientul este umplut cu apă caldă, astfel încât să acopere rădăcinile și să plece timp de 6-10 ore. Apoi apa este drenată. A doua zi, procedura este repetată. În apă, puteți adăuga preparate care conțin fosfor și potasiu, contribuind la creșterea rapidă.

În cea de-a doua metodă, planta a pus în feluri de mâncare cu apă, în care se adaugă zahăr, miere sau glucoză (1 oră. L. 1l apă). Baza rădăcinilor este deasupra lichidului, fără să o atingă, închideți vasul de sus. Rădăcinile zilnice sunt imersate în apă îndulcită timp de o oră, trageți, uscați și așezați peste apă.

Când restaurați rădăcinile într-un pahar cu apă imerses flori cu frunze în jos cu o treime. În fiecare zi, baza rămășițelor rădăcinilor cu apă caldă din pulverizare, în care se adaugă carbonul activat. Într-o lună apar primele rădăcini. După aceea, planta este plasată într-un vas sphagnum pentru o creștere ulterioară. Cu această metodă, nu numai rădăcinile sunt în creștere dinamic, dar se dezvoltă frunze noi.

Adesea, flori de flori conduc resuscitarea rădăcinilor orhidee într-un substrat special preparat. Această opțiune este bună atât pentru flori cu mai multe rădăcini slabe, cât și plante care au rădăcini au dispărut. În primul rând, substratul trebuie să fie bine umezit, plăcile de frunze sunt recomandabile să se presară cu soluție de vitamina B1 pentru a îmbunătăți creșterea. Solul poate folosi mai multe tipuri:

 • Arbori de scoarță zdrobită cu feribotul și uscate;
 • Combinația dintre părțile mici ale lucurii (ca drenaj), coaja fragmentată și mușchiul;
 • Moss-sfagnum comprimat.

Cu absența completă a rădăcinilor, creșterea lor va dura 10-12 luni, iar rădăcinile mici vor crește mult mai devreme.

Îngrijire

Cu executarea corectă a tuturor manipulărilor și a răbdării, planta va recupera și va dobândi o viziune și mai frumoasă. Pentru a obține un rezultat mai bun și pentru a stimula creșterea sistemului rădăcină, preparatele speciale sunt folosite pentru a se dizolva în apă caldă. În plus față de activarea formării rădăcinilor, ele contribuie la o înrădăcinare mai rapidă și servesc ca o plantă fantastică. Printre cele mai populare și mai eficiente, sunt lansate următoarele stimulente, pe care le iau în proporție de 1 litri:

 • „Ribav-extra” – 2 picături;
 • „Zircon” – 4 picături;
 • „Radinemm” – 1 picătură;
 • „Stea” – 1 fiolă;
 • „Korniner” – 1 g.

Pentru ca procesul de regenerare a rădăcinii să fie cu succes, trebuie urmate anumite condiții:

 • Locul unde se află planta, ar trebui să fie bine aprins, dar fără lumina directă a soarelui;
 • Umiditatea este suficientă, nu excesivă;
 • Nu procesați secțiuni cu soluție de iod sau verde pentru a evita arsurile;
 • Plăcile cu frunze mici și marcate nu se ștesc: planta lui ia substanțele utile.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: