Ștampile în designul interior

Stereotipurile sunt cu siguranță o piedică în viață: în designul interior sunt peste tot. Discutăm despre "culoarea corectă a dormitorului", o fobie numită "interior întunecat"; "tonuri calde", care se presupune că încălzesc spațiul. Și alte ștampile în designul interior.

Mobilierul clasic ar trebui să fie din lemn. Da, este adevărat. Dar nu neapărat în "culori de lemn".

Concepție greșită #1:
«"Culori calde, calde."

Clima noastră nu este tocmai caldă, așa că facem tot ce ne stă în putință pentru a ne încălzi: vom face un interior în culori calde.
Pereții din majoritatea apartamentelor rusești sunt de aceeași culoare galben-bej, piersică. Ar trebui să ne umple casele ( și inimile ) cu căldură, înlocuind soarele care este rar în aceste părți. Adesea se dovedește că culorile calde fără soare arată plictisitor și sumbru.

Arhitecții folosesc în mod activ culori reci pentru pereți. Fără piersici și bej!

Dacă doriți să "încălziți casa", Nu culoarea peretelui este mai bună, ci umplutura Lemn natural, textile moi.

Și pe pereți pentru a lipi tapet cu paleta albastru-verde sau pentru a picta cu îndrăzneală suprafețe în nuanțe reci. O paletă de culori mai reci este mai nobilă; astfel de nuanțe lărgesc vizual spațiul. Și aproape întotdeauna arată mai proaspăt și mai ordonat decât tonurile mai calde într-o lumină naturală gri-cenușie.

Citește mai mult  Design în stilul neobrutalismului

Concepția greșită #2:
«Întunericul micșorează camera"

Și, prin urmare, mai ușor, se extinde. Oh, dacă ar fi atât de simplu!

De fapt, culorile au un efect mult mai complex asupra percepției noastre. Designerii experimentați sugerează exact opusul – Folosiți culori deschise în camerele mari, subliniind astfel spațialitatea. Iar culorile întunecate și saturate sunt "rezervate" pentru camere mici.

Culorile închise transformă o cameră într-o cutie. Acest lucru este deosebit de bun pentru dormitor și birou.

Interioarele întunecate vă fac să percepeți nuanța în mod diferit: culoarea pare mai tangibilă și pare mult mai interesantă. Interior întunecat O comoară pentru spațiile mici. În timp ce în spațiile mai mari, culorile închise riscă să se piardă.

Concepția greșită #3:
«Culoarea camerei depindea de scopul acesteia

Se presupune că dormitorul are nevoie de albastru este liniștitoare și te ajută să dormi mai ușor, iar în bucătărie, portocala este o necesitate este revigorantă și veselă.

Dacă culoarea afectează fără echivoc digestia, de ce nu se mai fac doar bucătării roșii??

Dacă ar fi fost atât de evident, experții în marketing ar fi pus o etichetă cu "culoarea dormitorului" pe recipientul de vopsea de dragul vânzărilor. Și nu ar exista probleme precum insomnia sau stările de spirit proaste. Dar fiecare este diferit și fiecare are nevoie de culori diferite pentru dormitorul său.

În plus, fiecare dintre "cei care trebuie" și "adecvat" Există atât de multe nuanțe de culoare, cum să ghicești la care te referi?? Totuși, trebuie să ne bazăm pe simțul tonului, pe banalul "îmi place – nu-mi place" pentru dumneavoastră personal.

Citește mai mult  10 sfaturi pentru cei care doresc să creeze un interior biomorfic

Concepția greșită #4:
«Colțurile trebuie să fie strict la 90 de grade."

Nu trebuie să fie.. Nu prea există unghiuri drepte în case și este costisitor și consumator de timp să le faci pe toate drepte. Singura dată când contează cu adevărat Baia ( curbura este foarte vizibilă în rosturile de țiglă ) și bucătăria, unde va fi mobilierul încorporat.

Colțurile nu trebuie să fie întotdeauna drepte. Uneori, curbura este un element de design interior!

Despre metodele neconvenționale de decorare. Nu vă fie teamă să încălcați regulile de aranjare obișnuită a obiectelor. Tablourile ar putea să nu fie atârnate pe pereți, candelabrul ar putea fi pe podea și covorul pe masă. Are un fel de șic special, decadent. Am văzut unul în Viena.

Despre metodele neconvenționale de decorare. Nu vă fie teamă să încălcați regulile de aranjare obișnuită a obiectelor. Tablourile nu sunt atârnate pe pereți, ci stau de-a lungul lor; candelabrul poate fi pe podea, iar covorul pe masă. Are un farmec foarte special, decadent. Am văzut o astfel de casă în Viena.

Ascundeți

Concepția greșită nr. 5:
«Pereții care urmează să fie vopsiți trebuie să fie perfect egalizați

Din nou, nu că ar fi necesar. Din cauza acestei legende larg răspândite, mulți oameni refuză să picteze pereții în favoarea tapetului. La urma urmei, pentru a căptuși pereții.. este destul de scump.

De fapt, în cele mai multe cazuri, puteți face fără zeci de saci de mortar, și doar atingeți ușor pereții cu chit, fără prea mult fanatism. Și apoi acoperiți-le cu vopsea, în mai multe straturi.

Citește mai mult  23 de elemente interioare din marmură

În plus, neregularitățile pot fi transformate într-un dispozitiv decorativ: efectul loviturilor neglijente ale mistriei este creat în mod deliberat atunci când se aplică tencuiala texturată. Același "ornament" și vânzători de tapet…

Nu încercați să tencuiți perfect peretele! Pereții cu imperfecțiuni imperceptibile par mai vii decât omologii lor ideali.Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: