Maria Bakhareva, despre munca la Bakharev & Partners

Ce este Bakharev & Partners? Are o ideologie și un stil propriu?? Cu ce mărci lucrează specialiștii companiei?? Cum lucrați cu clienții?? Spune Maria Bakhareva, director artistic al firmei de arhitectură Bakharev & Partners.

Despre muncă. Compania noastră se ocupă de întregul ciclu de lucru: de la crearea proiectului pe hârtie, la implementarea acestuia și până la ultimele detalii ale finisajelor. Credem că clientul ar trebui să primească un interior gata făcut și să adauge detalii decorative la alegerea sa. Creăm un interior în care oamenii intră și trăiesc și în care totul este la locul lui. Când vine vorba de mobilă și mobilier.. proiectăm și realizăm tot timpul articole la comandă. Bineînțeles, nu este vorba atât de mobilier, cât de alte soluții la comandă: facem în principal tâmplărie la comandă, metal, sticlă, piatră și piele. Văd multe detalii arhitecturale de toate felurile în călătorii, uneori în filme sau la expoziții, dar și în viața de arhitect este un flux constant de impresii vizuale și senzoriale, multe lucruri pe care le interpretez apoi. Astfel, în fiecare proiect apar detalii noi, unice. Poate fi vorba de uși, portaluri, șeminee, dulapuri, vitralii și așa mai departe. În ceea ce privește finisajele și mobilierul, avem proiecte foarte complexe în general și fiecare proiect.. este o provocare. Dar eu consider că a fost un mare noroc. Avem clienți interesanți și facem proiecte non-standard, din ce în ce mai complexe, și ne dezvoltăm cu fiecare proiect.

Proprietarii, o familie cu un copil, au dorit un interior cât mai funcțional. Deoarece apartamentul nu este foarte mare, am încercat să găsim un compromis rezonabil în organizarea spațiului, iar în fiecare cameră există oportunități ascunse. Holul a fost făcut moderat de mare și spațios – este "fața" apartamentului și primul lucru pe care îl văd oaspeții. Nu ne-am zgârcit la metri, dar am "stors" cât mai mult posibil din spațiu. Camera nu este prea mobilată, dar este funcțională. Camera de zi este combinată cu sufrageria, iar bucătăria se află în spatele unui perete despărțitor glisant. Camera de zi pare mai mare și este foarte confortabilă în acest fel.

Despre echipă. Biroul nostru este destul de mare ( avem în jur de 50 de angajați numai în departamentul de arhitectură ). Cel mai important, nu suntem doar o firmă de arhitectură.. îl construim noi înșine, la Barakhiev & Partners un departament de construcții și aprovizionare destul de mare. Principiile noastre de lucru sunt, în primul rând, proiecte foarte specifice, foarte concrete – camerele sunt concepute din toate unghiurile. Adică, clientul are o idee foarte clară despre ceea ce cumpără și noi facem desene foarte detaliate. În al doilea rând, facem ceea ce multora nu le place să facă.. deviz detaliat, inclusiv setul de mobilier, decorarea și amenajarea. Suntem ușor de verificat. La final, luăm un procent din proiect pentru mentenanță, dar nu luăm comisioane ascunse, acest lucru este stipulat cu clientul de la început. Experții noștri organizează livrarea de mobilier, instalații sanitare și materiale la costuri minime, lucrând doar cu parteneri de încredere. La fel se întâmplă cu piatra și cu tâmplăria. În general, fiecare detaliu este complet transparent.

Citește mai mult  Bettina von Schlippe: Stilul european în designul interior

Casa este destul de complexă și bogată din punct de vedere al materialelor și al decorului, în ciuda fațadelor laconice. Trebuie spus că volumele din această casă sunt foarte generoase. Stilul interioarelor este un amestec de Art Deco respectabil și stil urban, ca la Ralph Lauren, cu grafica sa și o abundență de accesorii și detalii de design. Art Deco, după cum știm, necesită atenție la finisaje: doar cele mai luxoase, exotice, cu texturi strălucitoare și interesante. Am ales să ne concentrăm asupra lor prin combinarea diferitelor materiale ( mai multe tipuri de lemn și piatră, piele, piele de căprioară, textile ). Pereții din sufragerie au fost decorați cu panouri din piele de căprioară, iar în camera de zi cu panouri din piele. În dormitor, boiserie din lemn pune în evidență zona patului.

Despre ideologie și stilul corporativ. Suntem un birou orientat spre client. De aceea facem lucruri foarte diferite, dar de fapt 80% din proiectele noastre sunt este eclectic, pur și simplu pentru că este mai solicitat și mai aplicabil în viața reală. Pentru mine personal, când vine un proiect nou, sunt trei lucruri de bază: stilul obiectului, locul unde este amplasat, gradul de insolație, priveliștea de la ferestre. Adică, există câteva imperative de bază, la care se adaugă, desigur, personalitatea clientului, caracteristicile și dorințele sale. Persoana care stă în fața dumneavoastră este cea de-a treia "componentă", și dacă îl îndepărtezi, nu mai este la fel de interesant ( deși ar părea să fie visul oricărui arhitect- să ai un buget și să faci ceea ce îți place ). Clientul și viziunea sa, ideile sale sunt importante pentru noi. De aici ne inspirăm și creăm proiecte total diferite unele de altele. La urma urmei, în principiu, instrumentele sunt întotdeauna aceleași, dar obiectele se dovedesc a fi complet diferite. Așa cum un câine seamănă cu stăpânul său, fiecare proiect care iese din mâinile noastre seamănă cu stăpânul său.

Citește mai mult  Apartamente: argumente pro și contra

Casa în care se află apartamentul este o casă veche în stil Art Nouveau, reconstruită. Se află pe Bulevardul Ring, care cred că este unul dintre cele mai romantice locuri din vechea București. Apartamentul este în culorile și tehnicile stilului Art Nouveau, care se potrivește bine cu contextul casei și al locului. Toate nuanțele de verde și liliac provin din acest mediu și sunt foarte influențate de modernitate; am folosit culoarea și decorul pentru a lega interiorul de mediul înconjurător. Spectaculosul hol de intrare împarte interiorul în zone private și de locuit: în stânga, în spatele ușii largi, livingul și bucătăria-sufragerie; în dreapta, dormitorul, biroul și baia principală. În hol, avem un tavan din sticlă colorată cu un model floral tipic Art Nouveau, iar pentru podea am realizat un model asemănător cu solzi de pește stilizați, care a fost făcut din mozaicuri de marmură realizate după schițele mele într-o fabrică italiană.

Despre tendințe și mărci. Avem, în multe privințe, un design orientat spre marcă, care reflectă preferințele noastre de stil de astăzi. Acest lucru este valabil atât pentru mărcile clasice, cât și pentru cele moderne. Deoarece lucrăm în mod constant cu noi colecții, urmărim îndeaproape tendințele. Apropo de branduri, îl iubesc pe Romeo Sozzi și tot ce face pentru Promemoria. Nu orice obiect, ci filozofia interiorului. Ralph Lauren are un stil de interior deosebit, avem destul de mult mobilier și materiale decorative ale acestuia în proiectele noastre. Are diferite linii stilistice.. și motive etnice, alb pur laconic, variațiuni pariziene și clasice americane. În general, putem spune că încorporăm în proiectele noastre cele mai bune și cele mai progresiste mărci disponibile pe piața globală.

În prezent, firma noastră își dezvoltă în mod activ activitățile în Monaco și pe coasta de sud a Franței. Acesta este unul dintre proiectele pe care le desfășurăm în prezent.

Despre calitate și materiale. Pentru noi, indiferent de stilul în care este realizat un anumit proiect, linia roșie este problema calității finisajului. Acesta este un nivel foarte ridicat de execuție. Știu cu siguranță, deoarece călătoresc mult și văd multe, că în Europa, de exemplu, nimeni nu realizează o calitate și o complexitate a finisajelor la fel de ridicată ca în România. Ei au o abordare mai simplă. În ceea ce privește materialele și tehnologia, folosim întreaga gamă de soluții disponibile în prezent. Dacă sunt, nu mai sunt unice, dar oamenii care lucrează cu ele sunt. Avem experți atât de buni, acesta este principalul nostru avantaj și cel mai important atu al nostru în toate sensurile.

Citește mai mult  Oksana Mas.365

Când am creat aspectul apartamentului, am pornit de la ideea că acesta ar trebui să fie potrivit pentru o familie cu unul sau doi copii. În ceea ce privește importanța zonării funcționale, am decis să mergem pe calea tradițională: intrând în apartament, intri într-o zonă publică ( hol, living, sufragerie ) alături de o bucătărie mare și o baie pentru oaspeți. Dormitorul principal, baia și vestiarul, care formează zona privată, sunt de asemenea destul de aproape de intrare, dar izolate de zonele publice. Camerele pentru copii, un birou, o altă baie și o spălătorie se află în capătul celălalt al apartamentului, care are chiar o intrare suplimentară pentru ca menajerele și dădacele să poată intra fără a-i deranja pe proprietari.

Proprietarul conacului este o persoană mondenă și călătoare, iar acesta și-a dorit un interior eclectic, care să amestece diferite culturi: Românesc, arabă și europeană. Ca urmare, am decorat piscina și zona de spa de la subsol în stil oriental; în fața livingului modern cu două etaje se află holul clasic englezesc, cu panouri de stejar pe pereți și o cornișă clasică masivă, din beton, care îi conferă un aer modern și ironic. În zona șemineului, un magnific candelabru din sticlă de Murano atârnă de tavanul acoperit cu tencuială decorativă care imită țesătura unui cort oriental. Dormitorul principal a fost amenajat în tonuri moi, de cafea cu ciocolată, și este mobilat cu mobilier Giorgetti. Rolul de conectare în camera de zi cu mai multe etaje este jucat de o scară dublă cu trepte acoperite cu un material Românesc unic, un mesteacăn Karelian, balustradele sale sunt realizate din sticlă și șiruri de metal.

Proiecte plate interesante

Interiorul apartamentului din proiectul realizat de decoratorul Marina Sarkisyan Interiorul apartamentului dintr-un proiect de proiect SL Interiorul unui apartament dintr-un proiect realizat de un designer
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: