Apartamentul într-o clădire nouă: Merită să faci un coridor

Apartament în plan liber- Designer pentru adulți. Desigur, bucătăria și baia nu sunt foarte imaginative, dar coridorul are câteva opțiuni. Unde să o faci, ce va fi și dacă este necesar deloc?

 • Reguli comune

  Strict în conformitate cu reglementările. S-ar părea că un apartament în plan liber vă permite să vă creați casa visurilor voastre. Dar nu este chiar așa. Orice modificare care afectează planul etajului ( până la instalarea de prize ) necesită aprobare. Atunci când proiectați holul, trebuie să luați în considerare cerințele de bază pentru spațiul de locuit, stabilite în SNiP 31-01-2003 și SanPiN 2.1.2.2645-10, în caz contrar proiectul nu va fi aprobat.

  Lipsa de lumină în hol poate fi compensată prin iluminat suplimentar, uși cu inserții de sticlă sau ferestre interioare ( de exemplu, între camera de zi și hol sau între camera de zi și bucătărie ). O parte din pereți pot fi realizate din blocuri de sticlă.

  În fotografie: unitatea de vitraj TRANSPARENT PICT® de la FRED & FRED.

  Nu face un coridor cu o fereastră. În caz contrar, ați priva o cameră de zi de lumina naturală, ceea ce nu este permis de Regulamentele și Normele sanitare 2.2.1/2.1.1.1278-03.

  Mult depinde de baie și bucătărie. În blocurile de locuințe, spațiul pentru bucătărie și baie este strict definit și nu vi se va permite să le mutați în mod radical. Așadar, ar trebui "rearanjată" dispunerea holului sub ele.

  Dimensiune

  Lățime de cel puțin 1 metru. Acest standard este legat de securitatea la incendiu și este specificat la punctul. 4.3.4. SOCIETATE MIXTĂ 1.13130.2009. Cu toate acestea, există și alte nuanțe care trebuie luate în considerare:

  • În cazul în care ușile sunt amplasate pe o parte a coridorului sau pe ambele părți, în ordine decalată, și se deschid în coridor, lățimea minimă trebuie să fie egală cu lățimea ușii cu deschidere liberă plus 50-80 cm.
  • În cazul în care ușile sunt opuse una față de cealaltă și se deschid spre coridor, lățimea coridorului trebuie să fie astfel încât să nu se atingă atunci când ușile sunt deschise, astfel încât să existe trecere liberă chiar și atunci când acestea sunt deschise.

  Ușile glisante pot economisi lățimea coridorului fără a "mânca" spațiu suplimentar în cameră.

  Raport procentual. În trecut, amenajarea standard a unei locuințe standard se baza pe suprafețe de locuit de aproximativ 60 % din suprafața utilă. De exemplu, într-un apartament cu un dormitor de 40 mp. m camera ar fi de aproximativ 22 mp pe metru pătrat. . Dar astăzi această idee de locuință este depășită. Calitatea locuinței dumneavoastră este determinată în mare măsură de mărimea acesteia – dimensiunea încăperilor auxiliare este cea care vă dă senzația de spațiu. Într-un apartament modern de peste 60 de metri pătrați, cu o singură cameră de clasa business. m², doar bucătăria ocupă 15 mp. . Există chiar mai multe pentru hol, coridoare, baie… Și un apartament de 100 de metri pătrați, în plan deschis… Un apartament studio modern de clasa business de numai 45-48 de metri pătrați.m, iar acest lucru este suficient.

  Lățimea maximă poate fi aleasă în mod arbitrar. Nu în detrimentul camerelor de zi și bucătărie. În conformitate cu clauza. 5.7. SNiP 31-01-2003, într-un apartament cu o singură cameră suprafața minimă a camerei- 14 sq.., Într-o casă cu două camere 16 și 8 metri pătrați. ., bucătării- 8 sq. ., zona de bucătărie/sufragerie- 6 picioare pătrate..

  Funcțiile holului

  Limita dintre zonele private și cele comune. Separarea clară a acestora- una dintre cerințele "inteligente" Design. Holul poate fi, de asemenea, o limită.

  Limita dintre camere. În cazul în care toate camerele unui apartament sunt izolate, o opțiune comună de amenajare este de a folosi un hol în loc de bucătărie coridorul ar trebui să fie plasat de-a lungul unui perete alb, iar ieșirile din camere ar trebui să fie pe partea opusă.

  Conduce în "zona umedă". Unul dintre modelele tipice este Atunci când coridorul duce la bucătărie și baie și/sau la zona de dormit.

  Nu există coridoare

  Holul în loc de coridor. În această configurație, holul se transformă ușor într-un hol cu mai multe uși care ies din el și duc în diferite camere. Acest lucru ar face posibilă evitarea unui hol și, în același timp, ar avea camere izolate.

  Garsonieră. De fapt, este un apartament fără coridor. Evitarea pereților despărțitori are un avantaj incontestabil- creșterea spațiului de locuit. Dar funcția coridorului nu duce nicăieri. Așa-numitele zone de mișcare. Spațiul necesar pentru trecerea de la ușă la fereastră, drumul în jurul patului, chiar și în acest tip de apartamente, trebuie să fie lăsat liber.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: