Casa octogonală: un proiect al Line 8

Arhitectura unei case de țară rareori are o mare varietate de dispuneri. Cel mai interesant exemplu de utilizare a geometriei complexe în arhitectura unui apartament: fotografia prezintă o casă cu o formă octogonală.

Proiectul casei octogonale Line 8, realizat de biroul de arhitectură Line 8, a participat la concursul "Cel mai conceptual interior: o idee izbitoare"

Arhitectura caselor izolate de pe parcele private tinde să fie mai degrabă "risipitoare", decât "economic" atitudinea față de spațiu. Dar casa octogonală din linia 8 se caracterizează nu numai prin forma sa neobișnuită, ci și prin amplasarea compactă a unui număr mare de camere pe o suprafață mică. Această arhitectură de casă de țară a creat un spațiu interior non-trivial și a permis un scenariu original de mișcare în interiorul casei- în spirală și de sus în jos. Majoritatea camerelor private nu sunt situate deasupra nivelului principal al casei, ci sub acesta, la subsol. Astfel, etajul principal este format dintr-un hol deschis, un living și o zonă de bucătărie-sufragerie, precum și un dormitor principal izolat și o baie. La parter, în subsol, se află restul dormitoarelor. Spațiul comun principal "se înfășoară", ca să spunem așa În jurul segmentului închis cu dormitor și baie. Pe "acoperiș" Baia, chiar sub cupolă, este o cameră de joacă pentru copii. Din interior, forma neobișnuită a casei este accentuată de grinzile solide ale cupolei.

Proiect de arhitectură prin linia 8- concurent pentru "Cel mai conceptual interior: o idee izbitoare"

Citește mai mult  Arborele fericirii: designul bugetar al unui dormitor de la natura însăși
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: