Cum să te muți de la un dormitor cu două camere la unul cu un dormitor fără să pierzi confortul

Cum să scapi de o canapea-pat supărătoare într-un apartament studio, lăsând spațiul neîngrădit și cu o mulțime de spațiu de depozitare? Suma totală pare nerealistă, dar arhitecții de la Space4life, Elena și Ivan Proskurin, au reușit – datorită unei replanificări inteligente și a unei abordări neconvenționale a zonării.

Elena Proskurina, Ivan Proskurin, designeri SPACE FOR LIFE.

Elena Proskurina, Ivan Proskurin, designeri SPACE FOR LIFE.

Ascundeți

Apartamente cu o singură cameră în clădiri de panouri din seria IP-46 de largă răspândire Acesta este lotul multor familii: un mic hol cu o cămară, o intrare în singura cameră din hol și un hol care duce la bucătărie. Sunt două uși pe hol.. Baie și WC.

Tânărul cuplu care ne-a abordat pentru un proiect de design se pregătea să se mute dintr-un apartament închiriat cu o cameră în camera lor cu un dormitor. Așadar, am avut sarcina nu numai de a oferi suficient spațiu de depozitare pentru toate bunurile, ci și de a lăsa cât mai mult din suprafața apartamentului de o cameră liberă de mobilă, astfel încât să nu ai impresia că te muți într-o cutie de pantofi.

Scopul proiectului de reamenajare propus a fost următorul:

  • Pentru a plasa un pat dublu complet separat de zona de living, cu posibilitatea de a-l ascunde.
  • Creați o baie spațioasă, combinată cu baia și holul.

Reamenajarea și mobilarea

Provocarea cu care ne-am confruntat a fost de a oferi suficient spațiu de depozitare fără a aglomera spațiul pe podea. Și astfel s-a născut ideea celor două podiumuri multifuncționale. Unul are o zonă de dormit în partea de sus și sertarele dedesubt pe adâncimea patului.. a permis achiziționarea unei mese de călcat, a unor plăci de snowboard, a unui sintetizator, precum și a multor alte obiecte de uz casnic. Dormitorul cu alcov a apărut prin remodelarea cămării: pereții de acolo nu sunt portanți, iar în noua geometrie spațiul de locuit a crescut.

Citește mai mult  Camera de zi într-un apartament cu surprize: Designer Alla Averina

A doua pasarelă combină funcția de dulap cu uși cu compartimente, o comodă, un spațiu de lucru și un spațiu de dormit suplimentar. Adăugați perne și veți obține o zonă de relaxare pentru vizionarea de filme pe ecranul mare.

În hol nu am uitat de spațiul de depozitare și am creat un dulap mare. Dulapul prefabricat IKEA a fost construit în nișa creată special pentru el. Deoarece lățimea patului este mai mare decât dulapul, există spațiu pentru o nișă cu rafturi, care sunt acoperite de o ușă cu oglindă. Baza pentru robotul aspirator era perfect integrată dedesubt.

Pentru a uni baia și WC-ul, luând un coridor inutil, a trebuit să fie coordonată o gaură în peretele portant pentru accesul la bucătărie. Baia rezultată este mai mult decât confortabilă, deoarece un apartament cu un dormitor rareori se mândrește cu.

Există două posturi de lucru în cameră un blat de masă comun cu un pervaz de fereastră la înălțimea barului și o masă de sine stătătoare.

Scenariu luminos

Deoarece tavanele din apartament nu sunt înalte – un fragment din proiectul realizat de studioul SPACE FOR LIFE Doar 2,65 m, iluminatul general a fost o bandă LED puternică, care a fost ascunsă într-o cutie aliniată de-a lungul perimetrului. Astfel, înălțimea maximă a tavanului a fost păstrată, oferind spațiului o iluminare generală indirectă care este cea mai confortabilă pentru ochi. Sconces adăugate în zona dormitorului, o lampă suspendată deasupra spațiului de lucru de lângă fereastră. În bucătărie, cornișele din tavan au fost construite deasupra bucătăriei și a mesei de luat masa benzile LED ascunse în spatele lor asigură iluminatul general, în timp ce o lampă suspendată deasupra mesei și iluminatul de sub blatul de lucru din bucătărie asigură iluminatul local. O varietate de scenarii de iluminat nu numai că vă permite să accentuați o anumită zonă, dar face ca interiorul să pară tridimensional, ceea ce este deosebit de important în apartamentele mici.

Citește mai mult  Între clasic și art deco: interior pentru tânărul om de afaceri

Materiale de finisare

Alegerea materialelor potrivite poate crea, de asemenea, mai mult volum vizual. Scânduri de parchet albe cu o singură bandă cu margini șanfrenate dau tonul. Peretele deschis cu cărămidă texturată și peretele gri închis cu tencuială decorativă din beton Suprafețele albe netede contrastează în mod eficient cu suprafețele albe, conferind interiorului un plus de volum.

Câteva sfaturi practice despre cum să vă faceți apartamentul mai confortabil:
  • Folosiți stratificarea – Pasarelele economisesc cu adevărat spațiul pe podea, permițându-vă să folosiți spațiul nu numai pe orizontală, ci și pe verticală.
  • Fiți pregătiți să vă gândiți în termeni de funcționalitate extinsă a mobilierului dvs Cu cât mai multe funcții are fiecare element, cu atât mai spațios va fi apartamentul.
  • Oglinzi și suprafețe lucioase strălucitoare cei mai buni prieteni în crearea unui volum vizual suplimentar.
  • Contrar credinței populare, culorile și texturile închise pot adăuga profunzime acolo unde nu există.. este important să lucrați cu culori deschise contrastante și absența texturilor.
  • Diferite scenarii de iluminare- Lumină puternică generală, lumină slabă, lumină locală în fiecare dintre zonele funcționale.
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: