De la o cameră cu două dormitoare la o garsonieră pentru oaspeți: Un proiect al Biroului de Arhitectură Patrushev

În apartamentul alăturat reședinței principale, arhitectul a decis să creeze ceva între camerele de oaspeți și birou, cu o ambianță familiară pentru a găzdui o întâlnire sau doar pentru a lucra.

Dacă se pune accentul pe un spațiu liber și deschis, cu un minim de mobilier, fiecare piesă de mobilier ar trebui să fie cât mai funcțională posibil: o canapea confortabilă este transformată într-un pat, o masă de cafea cu multe sertare este folosită pentru a stoca obiecte mici, peretele din spate al dulapului din bucătărie este transformat într-un raft deschis.

Informații despre apartament: apartament de 68 mp. m la ultimul etaj al unei clădiri de cărămidă cu 10 etaje.

Proprietarii apartamentului: O familie de trei persoane ( părinți și o fiică adultă ).

Dorințele clienților: Un apartament pentru oaspeți și întâlniri de afaceri.

Schița unui apartament cu două camere transformat în garsonieră.

Inițial, apartamentul cu două camere nu a fost destinat pentru reședință permanentă, ci ca apartament pentru oaspeți sau ca sală de ședințe. Este adiacentă apartamentului principal. Designerii au trebuit să folosească dimensiunea maximă a apartamentului cu două camere și, păstrând atmosfera de confort casnic, să organizeze spațiul astfel încât să îi poată găzdui pe cei care vin târziu sau pe cei care își vizitează prietenii, precum și să organizeze întâlniri de afaceri importante.

Pentru a realiza acest lucru, toți pereții despărțitori interiori au fost demolați. Camera imensă, spațioasă, cu multe ferestre, a fost dezvăluită în toată frumusețea ei, pe care am vrut să o subliniez. A fost creat doar un mic bloc, care separă holul de intrare și ascunde vestiarul și baia. Restul spațiului a fost lăsat deschis.

Citește mai mult  Apartament în stilul ecominimalismului: Designer Dina Mezhevova

Interiorul apartamentului a fost proiectat într-un stil minimalist brutal, cu o schemă de culori întunecate saturate, mobilier stabil și mult spațiu liber. Toate acestea merg bine cu accesorii alese în stil Art Deco. Modelul de pe tapet, care amintește de dantelă aurită. Ramele grele încadrează bucătăria și sistemele de depozitare, transformându-le în opere de artă demne de a fi așezate alături de sculpturi antice. Un candelabru masiv din stuc coexistă cu reflectoare moderne pentru a evidenția fotografiile actorilor și cântăreților favoriți.

Art Deco, un stil născut la granița secolului, poate îmbina clasicul cu modernul. Elementul de joc și de varietate este cel care a adus cu adevărat acest lucru în joc. Materialele scumpe de finisare și mobilierul solid cu ajutorul său se transformă nu doar într-un magazin de mobilier de elită și o expoziție de tapet, ci umple interiorul cu confort și sofisticare atunci când "clasicii și modernitatea" intră în joc simultan.

Unitatea de baie este separată de restul apartamentului cu un perete despărțitor din sticlă mată translucidă. Dulapul de hol cu o imagine a lui Apollo din Belvedere înrămat într-o ramă solidă arată ca o operă de artă de sine stătătoare.

Jocul clasic este continuat de pilaștrii albi care împodobesc biblioteca deschisă, de candelabrul masiv din stuc și de mobilierul greu și confortabil.

Cărămida brută și fotografiile cu actori și artiști legendari, iluminate de reflectoare, constituie un contrast interesant cu tapetul din dantelă aurită, ramele aurii și pilaștrii albi.

În ciuda schemei de culori predominant întunecate, camera pare generoasă datorită numeroaselor ferestre.

O bandă întunecată pe tavan, care se întinde de-a lungul ferestrelor și este vopsită în aceeași culoare cu peretele, conectează bucătăria și camera de zi într-unul singur și, în același timp, subliniază zona centrală.

Citește mai mult  Un apartament de fecioară în stil parizian

De asemenea, puteți sta la un birou confortabil cu un computer. Iar seara, locul de muncă este iluminat de o lampă de podea pe un trepied asemănător cu un trepied de telescop.

Unitatea de bucătărie și unitatea de rafturi deschise sunt integrate în nișe și încadrate într-o ramă aurită. Detaliu interesant în bucătărie Un contor de bar realizat dintr-un cadru de același tip.

Toată mobila, în afară de canapea, a fost aleasă de la același producător – de la compania olandeză EICHOLTZ, renumită pentru abordarea neconvențională a lucrurilor. Chiar și scaunele de bar au detalii interesante cum ar fi inelul de pe spătar, care se vede de obicei pe ușa din față.

Baia este plină de accesorii de bun gust, de la o cadă cu picior liber la un candelabru rotund de cristal. Dar există chiar și un pic de joc aici: aplice de lângă oglindă sunt așezate pe perete ca niște picioare de păianjen.

Modelul fin de mozaic de pe perete, care coboară lin până la podea, amintește de un covor prețios și sporește eleganța instalațiilor sanitare.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: