Londra apartament mic: proiectarea unui apartament de 45 mp.

Designerii acestui mic apartament din centrul Londrei au ales o cale neconvențională, încercând să profite de dimensiunile reduse ale apartamentului. Rezultatul este un spațiu modern, confortabil, în stil urban.

Un apartament de 45 de metri pătrați de Filippo. bucătăria-sufragerie, proiectată de Studio Alexander Fehre, se află la doar 15 minute de celebrul Tower Bridge din centrul Londrei. Este unul dintre acele apartamente mici, dar accesibile, printre proprietățile supraevaluate din Londra. O soluție comună pentru astfel de apartamente mici Faceți-le să pară mai mari decât sunt cu trucuri de design dovedite. Cu toate acestea, aici autorii proiectului au decis să nu mărească vizual spațiul și să îl reproiecteze inteligent, subliniind astfel individualitatea apartamentului. Rezultatul este un spațiu de locuit destul de confortabil, creat pe un spațiu modest de patruzeci și cinci de metri.


Citește și:

  • New York: apartament de 45 de metri pătrați.
  • Paris: mansardă 45 mp.
  • 45 mp. m. apartament pe Povarskaya Ulitsa, București.

Designerii și-au propus o provocare majoră – pentru a folosi fiecare centimetru pătrat al spațiului de locuit.

Bucătăria, camera de zi și micul coridor au fost "îmbinate", iar podeaua din această zonă comună a fost acoperită cu parchet negru în formă de spinare, subliniind coeziunea acesteia. Finisajul lucios al pardoselii a dat un efect dramatic suplimentar.

Bucătărie-sufragerie

Deoarece fereastra bucătăriei este plantată la înălțime, mobilierul de luat masa este așezat pe un mic piedestal. Tapetul alb-negru cu semicercuri împodobea pereții, făcând din zona de luat masa un spațiu separat, de sine stătător. În fața unui mobilier de bucătărie minimalist, fără niciun detaliu în plus, designerii au construit un sistem de rafturi deschise din placaj. Pornind din bucătărie, rafturile se continuă în zona de living, unind astfel cele două spații. O ușă este prevăzută în același timp, astfel încât bucătăria și camera de zi să poată fi separate una de cealaltă.

Citește mai mult  Arborele fericirii: designul bugetar al unui dormitor de la natura însăși

Zona de luat masa este mutată în bucătărie și arată ca un colțișor confortabil într-o nuanță de roșu Valentino.

Camera de zi

Masa consolă de lângă fereastră se potrivește cu mobilierul din zona de lounge. Ansamblul format dintr-o canapea mare, în formă de L, o masă și o oglindă circulară creează o atmosferă de lounge în camera de zi.

Designul camerei de zi se bazează pe un dialog de culori contrastante ( alb, gri, lemn ) și volume de dimensiuni diferite.

Dormitor

Un pat a fost așezat pe platformă Astfel, au reușit să structureze camera și să faciliteze accesul la fereastră. Pereții din cameră sunt vopsiți în mov închis, care contrastează spectaculos cu rafturile albe suspendate.

Dormitorul din apartament este foarte îngust. Așadar, era o platformă care se întindea de la un perete la altul.

Baie

Camera are spațiu pentru o cabină de duș destul de mare, care a fost integrată armonios în spațiul alocat, fără îmbinări. Podeaua a fost acoperită cu vinil. Pe un perete, de la intrare până la chiuvetă, a fost montat un tapet ecologic, care a devenit un element recognoscibil al interiorului.

Pentru baie a fost aleasă o soluție neconvențională: nu a fost menită să îmbunătățească vizual baia, ci mai degrabă să accentueze îngustimea acesteia, folosind o combinație de oglindă, tapet și iluminat.

Interiorul apartamentului Filippo din Londra, proiectat de Studio Alexander Fehre, a dovedit că, cu o abordare profesională, patruzeci și cinci de metri pătrați sunt suficienți pentru a duce o viață modernă și confortabilă într-un oraș din ce în ce mai urbanizat.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: