Varvara Filatova despre rolul și funcțiile unui hotel de design

La intersecția dintre bulevardul Strastnoy și strada Tverskaya s-a născut un nou punct de reper al centrului istoric al orașului – hotelul de design "StandArt". Primul membru rus al comunității internaționale Design Hotels a devenit un simbol arhitectural și de design al ciocnirii mai multor epoci și stiluri.

Designer de interior «StandArt" Varvara Filatova a declarat pentru agenție Marca Angel, modul în care standardele de calitate, frumusețe și confort sunt menținute în interiorul hotelului. Special pentru site-ul web .

Despre terminologie. Noțiunea de hotel de design este destul de neclară. De fapt, acesta poate fi titlul oricărui proiect hotelier la care a participat designerul. Termenul se aplică de obicei hotelurilor cu caracteristici interesante: mobilier, obiecte de artă, design interior special.. ar trebui să existe o anumită pretenție.

Despre comunitatea Design Hotels. Clientul nostru.. un om foarte interesant, ne-a provocat să facem ceva diferit față de hotelurile pe care le-am văzut până acum. Inițial, nu am avut sarcina de a proiecta un hotel de design. Este un titlu care este mai mult decât un dat – nu am plănuit așa de la început ( "StandArt" – primul hotel Românesc care a primit statutul de membru al comunității internaționale Design Hotels. – Notă. ed. ). Am vrut să facem un proiect de calitate pentru noi și pentru toată lumea, dar nu știam cum îl va aprecia publicul. Reacția publicului a dovedit în cele din urmă că am avut dreptate în concluziile noastre.

Proiectul final. Stil de hotel- mai degrabă o sinteză a mai multor tendințe. Primele schițe au fost realizate în stil clasic. Hotelul a fost Art Nouveau Românesc ( se reflectă în fațadă ) este în atmosfera clădirilor din centrul istoric al Moscovei. Modernul se regăsește și în interiorul hotelului, sub forma mozaicurilor clasice și a diferitelor motive Art Nouveau folosite la recepție. Interiorul are, de asemenea, elemente clasice, cum ar fi pilaștrii, grinzi și plafoane maturate dar într-o versiune mai simplificată și ușor distorsionată. Incluziunile futuriste pot fi urmărite încă de la primul etaj. Cu cât locația camerelor este mai înaltă, cu atât mai multe motive moderne sunt folosite în mobilierul lor. Nu am vrut să alegem în mod deliberat un anumit stil. Toți cei care vin la hotel îl văd și îl interpretează diferit: unii îl numesc retro-futurism, alții îl descriu foarte exact ca pe o transformare a art nouveau istoric în contemporan.

Citește mai mult  Casa de țară Jazz: designerul Alexei Katyushin

despre oaspeții hotelului. Avem deja un stereotip stabilit al unui oaspete.. este o persoană extraordinară, o persoană creativă sau un om de afaceri capabil să aprecieze arta.

Preferințe personale reflectate în design. Un pat mare și confortabil, un grup de relaxare confortabil.. fotoliu sau canapea. Ceea ce contează cu adevărat este confortul oaspetelui care se uită la televizor din pat și multe hoteluri nu fac asta. Trebuie să existe o baie confortabilă, cu toate funcționalitățile necesare. Dulapul de la intrare și nu în ultimul rând: aveți nevoie de suficient spațiu pentru a vă pune lucrurile. Se poate ca atunci când ajungi într-un hotel, cu atât mai mult într-un hotel de design, să ai impresia că totul este frumos și interesant, dar total inconfortabil și, la urma urmei, funcționalitatea este extrem de importantă în design. În timpul lucrului la interioarele standului StandArt Am încercat să mă asigur că toate caracteristicile originale nu au fost în detrimentul șederii oaspeților. Logistica camerelor și a întregului hotel ca organism trebuie să fie convenabilă pentru toată lumea, atât pentru personal, cât și pentru oaspeți.

Despre fabricarea de mobilier la comandă. Primul lucru pe care am vrut să-l facem a fost să creăm ceva diferit de tot ceea ce există deja. Atunci când desenezi ceva nou, trebuie să personalizezi mobilierul și unele dintre obiecte. Ca regulă, din experiența mea, aproape toate hotelurile sunt configurate individual. Provocarea a fost reprezentată de dimensiunea camerelor din StandArt este puțin în afara standardelor actuale ale hotelurilor de patru sau cinci stele. Am încercat să punem un pat standard în cameră, dar ne-am simțit inconfortabil, deoarece a creat efectul unui spațiu restrâns. Așa că am decis să zonăm camerele pentru a le face mai primitoare. Patul capsulă a fost primul și principalul element al interiorului, desenat pe baza dimensiunii reale a camerei. A rezolvat problema incongruențelor proporționale și a făcut camerele mai armonioase atât din punct de vedere vizual, cât și din punct de vedere al confortului.

Citește mai mult  Penthouse în centrul Erevanului: designerul Alina Sargsyan

Despre diferența dintre proiectarea apartamentelor și a camerelor de hotel. Nu există o mare diferență din punct de vedere al designului: întotdeauna ai o idee. În fiecare caz, există o listă cu anumite standarde și dorințe ale clientului, pe care ar trebui să le respectați. Deși îmi place să proiectez hoteluri mai mult pentru că, în esență, este un proiect de afaceri, iar comunicarea cu clientul este la nivel de afaceri este o atitudine puțin diferită. Atunci când se ocupă cu clienții privați, relațiile devin adesea aproape prietenoase, înveți despre toate problemele și particularitățile familiei nu este întotdeauna bun pentru muncă.

Despre rol și funcție. Proiectarea "StandArt", Am luat în considerare posibilitatea de a organiza aici diverse evenimente artistice. Am vrut ca hotelul să joace rolul unui spațiu expozițional într-un mod armonios, expunând obiecte de artă în interior, astfel încât oamenii să vină aici nu numai pentru a mânca, a socializa, ci și pentru a vedea exponate interesante. Mulți oameni care nu sunt oaspeți ai hotelului vin adesea aici doar pentru a privi, pentru a fi prezenți, pentru a petrece timpul. Echipa hotelului dezvoltă o zonă culturală și socială cu diverse evenimente și spectacole.

Despre atracțiile din apropiere. Locația de la StandArt, cu siguranță bun. Toate atracțiile recomandate străinilor din capitală se află la distanță de mers pe jos de hotel. Chiar dacă sunt banal în recomandările mele, ar fi o crimă să nu sugerez o plimbare pe strada Tverskaya până la Kremlin.

Proiecte hoteliere interesante

Interior dintr-un proiect al designerului-arhitect Stanislav Polozov Interior de hotel dintr-un proiect al studio de design KATZ Interior de hotel dintr-un proiect realizat de Muriy Denis Design Studio
Citește mai mult  Eleganță eclectică: Interiorul apartamentului într-o clădire nouă de Serghei Khrabrovsky
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: