Vilnius: apartament de 27 de metri p─âtra╚Ťi.

Casa acestui muzician profesionist de jazz nu numai c─â are spa╚Ťiu pentru toate necesit─â╚Ťile vie╚Ťii de zi cu zi, dar are ╚Öi pentru "extra" – un ╚Öemineu adev─ârat, un pian ╚Öi chiar un "podium" pentru public.

Casa de pe un deal din centrul vechiului Vilnius, unde se află acest mic apartament, are peste o sută de ani. "Bonusurile sunt trei ferestre întregi, ( 3,7 m ) tavane înalte și un șemineu adevărat care trebuia restaurat.

Informa╚Ťii despre proiect:
Locul: Vilnius, Lituania.
Suprafa╚Ťa: 27 mp. m ( dup─â renovare – 36 mp. )
Anul: 2007
Fotograf: Saulius Serapinas ( Saulius Serapinas )

În fotografie: Dalius Regelskis,
arhitect

Apartamentul a fost c├óndva destinat s─â fie o locuin╚Ť─â de serviciu.. dimensiunile sale reduse ╚Öi scara ├«ngust─â ├«n spiral─â care duce la ea. Dar, spre deosebire de ferestrele fa╚Ťadei, care dau spre strada ├«ngust─â ╚Öi dens populat─â, exist─â o priveli╚Öte uluitoare asupra ├«mprejurimilor, cu vedere la cele 17 biserici vechi. Ce l-a motivat pe t├ón─ârul contrabasist care se ├«ntorcea din SUA dup─â studiile universitare s─â cumpere apartamentul.

├Änainte de transformare, ├«n apartament existau dou─â camere mici ╚Öi o baie ├«ngust─â ╚Öi incomod─â, de╚Öi cu o cad─â de baie. Dup─â renovare, micul apartament poate g─âzdui o camer─â de zi, hol de intrare, col╚Ť de lucru, zon─â de luat masa, buc─ât─ârie, dormitor, spa╚Ťiu de depozitare. Aceast─â ├«nc─âpere este, de asemenea, un spa╚Ťiu pentru repeti╚Ťii muzicale ╚Öi pentru socializare: proprietarul ador─â s─â primeasc─â oaspe╚Ťi ╚Öi s─â organizeze petreceri ├«n casa sa. Este ╚Öi ├«nalt, a╚Öa c─â arhitectul a m─ârit scara unora dintre piesele de mobilier ╚Öi a calculat cu deosebit─â aten╚Ťie toate c─âile de circula╚Ťie.

Cite╚Öte mai mult  Interiorul luminos ├«n tonuri de lumin─â cu un minim de parti╚Ťii: designer Polina Lebedeva

Dup─â remodelare Apartamentul este amenajat dup─â principiul studioului, optim pentru un mic apartament de burlac. Elimin├ónd peretele dintre camere, arhitectul Dalius Regelskis a ad─âugat un mic separator de camere ├«n form─â de T. La intrare se afl─â o ni╚Ö─â A fost ├«ncorporat un dulap, un frigider a fost amplasat ├«n spatele unui perete supra├«n─âl╚Ťat pe cealalt─â parte, iar pe partea exterioar─â a peretelui desp─âr╚Ťitor a fost amenajat─â o zon─â de luat masa. Cada de baie a fost ├«nlocuit─â, la cererea proprietarului, cu un du╚Ö de tip walk-in.

Un mezanin de 9 metri p─âtra╚Ťi. Datorit─â tavanelor ├«nalte a fost creat─â o zon─â de dormit. Accesul se face pe o scar─â zidit─â cu dou─â trepte. La picioarele patului ╚Öi pe peretele din spatele c─âp─ât├óiului.. rafturi de depozitare.

U╚Öile dulapurilor din hol erau oglindite.. s-au "extins" spa╚Ťiu. Portalul ╚Öemineului a primit o form─â alungit─â, astfel ├«nc├ót interiorul s─â poat─â fi proiectat pe m─âsur─â proprietar mai ├«nalt. Zonele cele mai apropiate de ferestre sunt decorate ├«n culorile ora╚Öului vechi ├Än alb ( pere╚Ťi tencui╚Ťi ) ╚Öi maro ├«nchis ( elemente din lemn, o parte din perete ). Stucul a fost zg├óriat, oferindu-i o oarecare u╚Öurare.

Birou de calculator ├«ntre ferestre. Pianul este la acela╚Öi nivel cu proiec╚Ťia structurii de sus╚Ťinere. O ad├óncitur─â ├«ntre aceasta ╚Öi canapea face loc pentru un contrabas. Deasupra biroului ╚Öi a zonei de ╚Öedere au fost instalate rafturi pentru muzic─â, colec╚Ťii de CD-uri ╚Öi c─âr╚Ťi.

L├óng─â fereastr─â o canapea extensibil─â cu dou─â locuri, care gliseaz─â ├«nainte. De aici pute╚Ťi admira priveli╚Ötea ora╚Öului ├«n timpul zilei ╚Öi seara.. flac─âra ╚Öemineului.

Vechea zidărie de cărămidă a fost descoperită în timpul renovării. Fragmentul cel mai bine conservat de deasupra canapelei a fost ales de arhitect pentru a fi lăcuit cu un lac de conservare și lăsat la vedere.. ca o amintire a istoriei îndelungate a casei.

Cite╚Öte mai mult  Kiev: garsonier─â 56 mp.

Peretele desp─âr╚Ťitor, l├óng─â care este a╚Öezat─â masa de luat masa, este vopsit ( culoarea preferat─â a proprietarului ) albastru, astfel ├«nc├ót zona de luat masa se armonizeaz─â ╚Öi cu cele "istorice" motivele din camera de zi ╚Öi paleta pop-art din buc─ât─ârie.

«├Änsorit" Fronturile unit─â╚Ťilor de buc─ât─ârie compenseaz─â amplasarea zonei de g─âtit ├«ntr-o zon─â umbrit─â sub mezanin ╚Öi, de asemenea, confer─â apartamentului mic un "caracter mai u╚Öor". Iar culorile ├«nchise ale pere╚Ťilor ╚Öi tavanului ad├óncesc vizual spa╚Ťiul. Electrocasnicele sunt adaptate la nevoile proprietarului ( aragaz cu dou─â focuri, hot─â, chiuvet─â, frigider mare ╚Öi ma╚Öin─â de sp─âlat ).

├Än st├ónga sc─ârilor de sus, ├«n spatele perdelelor Vestiar de 1,2 m ad├óncime. Poate fi folosit ├«n timp ce se afl─â ├«n picioare pe sc─âri ╚Öi f─âr─â s─â se ├«ndoaie sub tavanul sc─âzut. Scara merit─â o aten╚Ťie deosebit─â Arhitectul a proiectat treptele largi pentru a face ca ╚Öederea s─â fie confortabil─â: sc─ârile servesc drept "platform─â pentru spectatori" la concertele de acas─â ╚Öi completeaz─â "scaunele" la petreceri. Absen╚Ťa treptelor adaug─â lejeritate designului.

Pentru a face ca mi╚Öcarea ├«n baia ├«ngust─â s─â fie confortabil─â, au fost folosite instala╚Ťii sanitare de dimensiuni reduse, suspendate pe perete, cu un contur fluid.

Vezi mai multe interioare

Interiorul apartamentului dintr-un proiect realizat de arhitectul Irina Panasovskaya Interiorul apartamentului dintr-un proiect al studioului de arhitectură și design Archiplus Interiorul apartamentului din proiectul decoratorului Anastasia Muravyova
Evalueaz─â articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: