Cum să scapi de furnici în căpșuni?

Furnicile sunt printre insectele cele mai greu, dar nu numai că beneficiază. Mulți grădinari se confruntă în mod repetat cu problema formării afidelor pe căpșuni, iar furnicile contribuie, de asemenea, la boabe. Atenția dvs. este oferită informații utile cu privire la modul de recunoaștere a înfrângerii fructelor de padure, cum să rezolvați problema și să vă protejați propriul vinaj prin diferite metode. Există o serie de recomandări pentru acțiunile preventive care vă vor permite să creșteți căpșuni sănătoase și gustoase.

Descriere

Furnici își construiesc mișcările pe sol fertil, astfel încât plantațiile de căpșuni nu sunt doar un refugiu pentru ei, ci locul de mâncare. Sub tufișurile acestei fructe de pădure, se pot ascunde de animale de companie și păsări. Cu toate acestea, principala problemă este că insectele sunt dăunătoare, răspândirea trupelor. Trebuie să existe câțiva factori mai negativi la care sunt în rădăcinile tufișurilor. În primul rând, aciditatea solului crește din cauza insectelor, iar căpșunile nu-i place un astfel de sol, preferând neutru. Furnicile iubesc să fie jefuiți fructe de padure coapte, dar mănâncă și flori.

Dacă un mormânt este închis aproape, va distruge plantele și vor fi îndepărtate repede. Valul începe să se răspândească rapid de la un tufiș la altul, iar el dăunează, luând sucul din cultură. Adesea TLA se aplică din interior, deci este important să se efectueze o inspecție amănunțită. A se vedea habitatul de furnici nu poate imediat imediat, mai ales dacă nu este suficient de vizibil.

Dar dacă ați văzut mici deally, este posibil să nu vă îndoiți că insectele au ales deja acest loc. Puțurile murdare apar în sol și pot fi văzute în timpul slăbirii.

Mulți minune când începe invazia de furnici? Grădina poate trăi în insecte negre și roșii, ale căror prize sunt un sistem complex de la camere, care sunt conectate prin mișcări. În sezonul de iarnă, furnicile se ascund în adâncurile solului, dar de îndată ce soarele încălzește pământul, ele sunt activate și s-au târât.

Rău că furnicile pot aplica o căpșună este să se reproducă pe Tly, produce suc care alimentează insecte. Cel mai adesea hoardele lor atac tinere, forțe complete, precum și frunze de căpșuni.

Metode de luptă umane

Nu ucide neapărat paraziți, există o opțiune mai importantă pentru a scăpa de ele, mai ales dacă familia de insecte nu a fost încă timp să se înmulțească la dimensiuni uriașe. Trebuie amintit că furnici beneficiază, de asemenea, nu numai peste tot. Dacă aveți ocazia, este mai bine să transferați cuibul și să lăsați-l departe de site-ul dvs. O astfel de procedură se desfășoară la sfârșitul primăverii, deoarece, în acest moment, modelul nu sunt încă echipate cu insecte.

Citește mai mult  Apple Tree Makovetsky

Este important să folosiți mănuși de cauciuc pentru a preveni mușcăturile. Nest săpat complet, capturarea larvelor și ouălor, este mai bine să începeți lopata mai profundă. Puteți transfera un mușcător într-un castron larg sau un castron. În ceea ce privește groapa rezultată, puneți-o de pe cenușă. Experții recomandă săparea cuiburilor fie până la 10 dimineața, fie aproape de apusul soarelui când paraziții se ascund înăuntru.

Pre-înșelăci marginile castronului uleiului vegetal pe care ați pregătit, astfel încât în ​​timpul transportului de insecte nu vor ieși.

Dacă o astfel de metodă este inacceptabilă pentru dvs. sau aveți o fobie Ant, vă puteți speria – acționează, de asemenea. Între paturile de fructe de padure, se împrăștie fie patrunjel sau menta de piper, sau pelin, unii folosesc pulbere de muștar. Un miros specific specific va învinge rapid furnici de pe site-ul dvs. Puteți să vă plimbați roțile de bumbac cu uleiuri esențiale sau să utilizați amoniacul obișnuit – insectele sunt foarte sensibile la astfel de arome și nu le veți mai vedea.

Dovada eficacității acestei metode este că nu există aproape niciodată furnici asupra însămânțării muștarului, grădinarii atât de experimentați sunt adesea plantați această plantă între tufișurile de căpșuni. O astfel de prevenire va fi eficientă și veți fi mulțumiți de rezultatul obținut, deoarece cultura este protejată și va începe în curând fructele.

Dacă furnicile au reușit deja să dăuneze, folosiți ierburi terapeutice a căror miros se va sperie. Dacă complotul este mare, va merita să semene câteva dintre aceste plante, pe lângă faptul că nu au nevoie de îngrijire specială. În curând veți observa că insectele s-au oprit complet să apară la suprafață, sugerează că au lăsat un loc incomod pentru ei. O altă realizare umană a dăunătorilor este folosirea rumegușului impregnată cu ulei de anason. Dacă aveți chips-uri de lemn, cea mai bună alegere va fi thuja, brad sau brad, care mirosește brusc, amestecați-l cu ulei de anasură și răspândiți pe site.

Păsările sunt dușmani ai oricăror insecte, dar pot deteriora și cultura. Prin urmare, utilizați ajutorul penei urmează doar la începutul primăverii atunci când sunt deosebit de foame. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de un meci mare pe care trebuie să-l împrăștiați pe paturi, este perceput de furnici ca ouăle proprii și vor începe să le tragă în Nouă pentru a „salva”.

În acest moment, păsările vor ataca insectele, squabble de cereale împreună cu ei. Astfel, dacă aveți furnici, le puteți elimina cu ajutorul cu pene.

Decât procesul?

Ce trebuie să faceți, dacă aveți o furnică în grădină și metodele anterioare nu au funcționat? Aceasta este întrebarea actuală a fiecărui agronom, care cel puțin o dată a venit peste dăunători. Există mai multe opțiuni care pot fi utilizate în funcție de gradul de complexitate al problemei.

Citește mai mult  Tomate Union 8

Produse chimice

În ciuda faptului că această metodă este destul de agresivă, în unele situații nu pot face fără ea. Obiectivele, cum ar fi mucrada, sunt foarte populare (în unele magazine se poate numi „Amer. Componenta principală a momeiului este diazina, trebuie să fie turnată direct în cuib. Cereți produsului asemănător gelului „Mare Warrior”. Momeala se desfășoară prin căi din capacele din plastic.

Amestecul de „bizon” și „Thunder-2” trebuie să fie pregătit cu proporțiile corecte, după care este de a procesa plantele. Dacă tocmai ați plantat răsaduri de căpșuni, îl puteți procesa cu „Metaldehidă”, care este aplicată după fructe. Unii grădinari sunt aplicați la un salt de amoniu pe un mormânt, apoi udat toată apa.

Indiferent de substanța chimică pe care ați folosit-o, este important să vă amintiți că este un pericol pentru sănătatea umană, astfel vă protejați mâinile și fața cu mijloace speciale, apoi puteți începe procesarea site-ului și a plantelor. În acest fel este ușor să scoateți furnicile din grădină pentru totdeauna.

Remedii populare

Adesea, metodele populare sunt în mare cerere, deoarece ei ajută la distrugerea dăunătorilor. Puteți folosi o țesătură sau un săpun economic care protejează căpșunile de la Tly și scut. De asemenea, la facilitățile de subrighinare includ sarea obișnuită de masă, care este suficientă pentru a se turca într-un mușcătură – iar paraziții vor părăsi în curând cuibul. Destul de ciudat, dar pasărea poate face față cu ușurință cu dăunător, așa că dacă aveți găină sau gâște în fermă, puteți folosi în siguranță deșeuri. Dacă o colonie Ant a fost formată pe site, este destul de dificil să o luptați, dar cu utilizarea tuturor recomandărilor utile, puteți obține un efect pozitiv.

Mulți grădinari folosesc adesea alcoolul amoniacului, care pot pulveriza plantele, în același timp nu va exista o suprasaturație prin microelerement. Pentru a prepara amestecul, ia 40 ml de alcool 10% și se toarnă într-o găleată cu apă.

Utilizarea substanței rezultate pentru irigarea pământului și frunzele, o astfel de manipulare trebuie efectuată cu debutul arcului.

Când a trecut perioada de înflorire, veți avea nevoie de 3 st. L. alcool amoniac și găleată cu apă. În primul rând, vopsea solul, după care soluția trebuie să pulverizeze fiecare bucșă de căpșuni. După recoltare, trebuie să repetați procedura, va necesita aceeași cantitate de apă și un borcan de alcool amoniac. Acest medicament obișnuit este folosit de aproape toți grădinarii, deoarece amoniacul face posibilă asigurarea unei flori active de căpșuni, este un agent profilactic împotriva diferitelor insecte și, de asemenea, elimină necesitatea de a face hrănirea de alte substanțe. În același timp, este sigur pentru cultură.

Citește mai mult  Peach pufos devreme

Dacă creșteți într-o seră, puteți ajuta o altă abordare. Acest lucru va necesita o formalină care trebuie diluată în apă în proporțiile de 1:10, după care este necesar să se trateze toate lacunele și locurile în care pot fi traseele Ant.

Pulverizați cu atenție, astfel încât soluția să nu cadă pe frunze, o astfel de procesare asigură eliminarea paraziților. Dacă aveți vreo drojdie de viață sau uscată și miere, amestecați aceste două ingrediente, adăugați un semolus și răspândiți prin căi.

Soda normală poate ajuta dăunătorii. Amestecați-o cu sare, adăugați la apă clocotită și se toarnă dimineața până la mușchi.

Acesta este un mod spontan, dar va ajuta la scăparea insectelor pentru totdeauna.

Prevenirea

Pentru a nu face față problemei invaziei de furnici, este mai bine să luați măsuri de precauție în avans, deoarece insectele complet expulzate din grădină este destul de dificil. Explorați mai multe recomandări, aplicați-le și puteți preveni moartea culturii de căpșuni pe site. Dacă vă aterizați lângă usturoiul de plantare, ceapă sau menta de piper, puteți uita de insecte. Desigur, este important să se elimine buruienile, dar se referă la ambele fructe de padure, cât și alte tipuri de culturi.

De la sezonul cald, se recomandă să se ocupe de paturile cu tinctură de usturoi, care are o aromă specifică. Pentru a face acest lucru, veți avea nevoie de o găleată de apă, acid boric, cap de usturoi zdrobit, o capotă mică. Lăsați amestecul timp de o săptămână, după care poate fi utilizat.

Pregătește un pelin uscat sau șarpe, datorită lor, nici măcar nu vor încerca să atace grădina. Adesea insectele trăiesc lângă pomi fructiferi, așa că locul de aterizare a căpșunilor ar trebui să fie departe de grădină. Din când în când, verificați dacă dăunătorii nu au apărut, pentru că într-un stadiu incipient cu ei este mult mai ușor de luptat.

Datorită acestei măsuri simple, dar necesare, întâmpinați reproducerea furnicilor pe site-ul dvs. și oferiți un randament bun. Prezența TLI sau a scutului indică faptul că timpul a ajuns să se ocupe urgent cu paraziți. Succes!

Despre cum să scapi de furnici în căpșuni, uită-te în continuare.

Evaluează articolul
( 1 assessment, average 4 from 5 )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: