Lângă care puteți planta vinetele?

Vinetele sunt legume nepretențioase, atât de mulți grădinari sunt angajați în cultivarea lor. Dar de multe ori mai multe legume sunt combinate pe paturi, deci este foarte important să știți, lângă ceea ce puteți planta vinetele pentru a obține o recoltă bogată și gustoasă. În acest articol, luați în considerare mai mult despre importanța vecinătății, care sunt de dorit ca legumele să se aterizeze și care nu sunt recomandate.

Importanța vecinătății

Dacă alegeți cartierul greșit pe solul în aer liber sau într-o seră, atunci plantele nu vor aduce o recoltă bogată. În plus, solul va fi epuizat semnificativ, ca rezultat va fi dăunători, unele boli se pot răspândi.

Dacă un teritoriu este plantat în fiecare an, atunci ar trebui să aibă loc o schemă specială: legume alternative asupra principiului „feed-rădăcini”.

Dacă un pat pentru a planta sfecla, cartofi, usturoi sau ceapă, atunci anul viitor puteți planta deja dovlecei, dovleci sau castraveți.

Culturile care sunt plasate pe un pat trebuie să fie compatibile. Dacă faceți o potrivire articulară, atunci îngrijirea plantelor va fi destul de ușoară. Dacă există două și mai multe culturi în apropiere, se recomandă să se țină seama de următoarele nuanțe:

 • înălțimea plantelor;
 • termobiditatea;
 • Cât de des udat;
 • Perioada de vegetație.

Vecini de succes

Vinetele sunt lăsate să planteze aproape de multe legume, următoarele aparțin la numărul lor:

 • fasole;
 • Varză (alb și culoare);
 • Piperul bulgar;
 • porumb;
 • ridiche;
 • pepene;
 • pepene;
 • dovleac;
 • mazăre;
 • zucchini;
 • verdeaţă.

Dacă aveți nevoie să plantați vinetele în solul deschis, atunci piperul bulgar va fi perfect combinat cu ei. Aceste culturi au multe în comun, astfel încât acestea sunt adesea așezate împreună, dar și între ele pot fi conflicte. Aceste legume pot avea loc numai cu distanța potrivită. Se recomandă să reziste la o distanță de la 60 la 80 cm, în acest caz tufișurile adiacente nu vor forma umbre între ele.

Perioada de maturare a vinetelor si ardeilor bulgari este de 4 luni. Îi place umiditatea și căldura. Regimul optim al temperaturii pentru aceste legume este de +25 grade. Pentru cultivare, solul liber este perfect, care este de dorit să se hrănească organicul. Și piperul și vinetele aparțin culturilor anuale de legume. Ele pot fi drenate împreună în condiții de seră, începând cu luna februarie.

Citește mai mult  Struguri Landysh

Răsadurile fiecărei legume au nevoie de iluminare bună, care poate fi realizată cu surse suplimentare. Este recomandabil să nu se utilizeze becuri incandescente, deoarece provoacă arsuri pe frunzele plantelor. Moisturarea moderată a solului va dezvolta în mod activ sistemul rădăcină. Ar trebui să fie protejate de plante din schițe.

Aproximativ 14 zile după aterizarea semințelor, trebuie făcute îngrășăminte organice.

Înainte de a ateriza răsadurile de vinete și ardeii bulgari în sol deschis, se recomandă să le întăriți. Încep să fie scoase pe stradă și pleacă la un moment dat, apoi înapoi se ascund în condițiile de seră. Se recomandă începerea cu 30 de minute, creșterea treptată a intervalului de timp. Varzatoarele sunt lăsate de întărire, lungimea căreia este deja de 15 cm, precum și există 10 frunze sănătoase.

Vinetele se dezvoltă perfect aproape de cele mai mici soiuri de fasole, fasole și mazăre, deoarece nu fac impactul opresiv asupra creșterii vinetei. În plus, aceste plante sunt saturate în mod activ cu azot. Fasolea ar trebui să fie plantate astfel încât să nu închidă soarele pentru alte plante. Încetinirea pe terenul ecranelor poate fi plantată oriunde pe complot.

Bună compatibilitate a vinetelor cu varza. De obicei, mai întâi va recolta varza, mai ales când vine vorba de gradele timpurii. Este recomandabil să se arate în jurul unor astfel de specii, cum ar fi peking, culoare și alb. Dar din celelalte opțiuni de varză este mai bine să refuzați și să nu experimentați.

Într-o grădină sau într-o singură seră, puteți crește vinetele și dovlecei sau plasă. Ele purtând perfect moduri de temperatură ridicată. Dar ar trebui să reziste între plante o distanță, astfel încât să nu interfereze unul cu celălalt. Este mai bine să utilizați gradele Bush Bakhchyev.

Citește mai mult  Pear LoveDitz Yakovlev

De la plante înalte este mai bine să refuze, deoarece vor crea o umbră pe un complot care nu are nevoie de vinete. Legumele luate în considerare pot ajunge cu ușurință împreună cu legume de frunze, de exemplu: Basil, mărar, spanac, salată. Dacă există un loc în apropiere, creșterea verdeață va fi cea mai bună soluție, deoarece se dezvoltă perfect la temperaturi ridicate și, de asemenea, nu este frică de umiditate ridicată. Se recomandă să nu faceți debarcări groase.

Important! Dacă apare un gândac colorad pe site, atunci fasolea este recomandată între rânduri cu vinete. Ea va sperie acest dăunător.

Culturi neutre

Cu unele culturi de legume, vinetele nu intră în relații, adică locația lor nu interferează între ele, dar nu contribuie la dezvoltare. Deci, cu vinete în grădină se pot amâna sfecla. În plus, unii grădinari subliniază faptul că sistemul său rădăcină conține un antibiotic natural, care are abilități de wellness. Dar este important să reziste la distanța la aterizare, deoarece frunzele de sfeclă pot crește până la dimensiuni destul de mari, atunci vinetele vor cădea în umbra că este nedorit.

De mai sus descris deja acest lucru Vinetele coexistă în mod normal cu piperul bulgar. Ar trebui să acordați atenție gustului acestuia din urmă. Dacă puneți un piper amar aproape de vinete, atunci ei pot cumpăra amărăciune în gust. Și dacă soiul dulce va fi plantat în apropiere, atunci cel care poate absorbi un gust nedorit de vinete.

Bummy poate fi atribuită unor aterizări neutre. În plus, cartierul lor poate schimba gustul fiecărei legume, oferind note exotice. Vinetele cresc bine și nu interferează cu pepeni, pepeni și dovleac.

Ce nu poate fi plantat?

Există plante care sunt categoric interzise să aterizeze lângă vinete. Foarte rar pe o grădină a plasat cultura și castraveții considerați. Aceste plante sunt iubitoare calde, ele cresc perfect în zone cu iluminare bună, dar fără lumina directă a soarelui. Ele se dezvoltă activ din cauza adăugării de hrănire ecologică.

Citește mai mult  Butonul de roșii

Dar aceste culturi de legume au nevoie de condiții diferite de creștere și îngrijire. Dacă vinete sunt perfect într-o seră cu aer uscat, este necesar ca castraveții care sunt umezi.

Pentru vinete, irigarea ochilor-cornee este ideală, dar castraveții preferă, cu excepția unei astfel de hidratări, de asemenea, pulverizarea.

Dacă se decide încă să planteze vinete și castraveții pe un singur site, se recomandă efectuarea următoarelor reguli:

 • ar trebui să fie uscate în diferite părți ale site-ului;
 • Dacă castraveții se îmbolnăvesc, ar trebui să se lupte imediat cu boala pentru a preveni difuzarea bolii la vinete;
 • hrănirea trebuie făcută separat;
 • Asigurați-vă că organizați un sept între culturi folosind un film.

Vinetele și roșiile au nevoi diferite de îngrijire. Primul se dezvoltă perfect în umbră și are nevoie de irigare abundentă, dar roșii necesită o mulțime de soare, suferă de irigații îmbunătățite. În plus, roșiile sunt adesea atacate de o banchetă și mucegai, care afectează prost vinetele.

Tomatele afectează în mod negativ vinetele, deoarece absorb lumina și umiditatea, ca urmare, ele atrag multe insecte. Și irigarea excesivă în care are nevoie de „albastru”, afectează negativ sistemul rădăcină de roșii, deoarece începe să putrezească cu umiditate ridicată.

Important! Dacă este nevoie să plantați roșiile și vinetele într-un singur complot, atunci ar trebui să se distingă.

Mustar, varza de la Beijing si verde devreme sunt folosite in acest scop. Și dacă împărțiți roșiile cu vinete folosind Velvetsev, Nasturtium sau Petunia, atunci aceste plante vor ajuta, de asemenea, la posibilele dăunători.

  Nu se recomandă plantelor de vinete lângă cartofi, ca și în cazul altor culturi din familia de părinți. Ele sunt foarte epuizate cu solul și, de asemenea, atrage gândaci din Colorad.

  Vârful în creștere este destul de dificil, deoarece trebuie să știți cu ce plante dau o recoltă bună. Dar, având în vedere toate recomandările profesioniștilor, puteți obține fructe utile luxoase.

  Evaluează articolul
  ( Nu există încă evaluări )
  Adauga comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: