Încălzitor instantaneu de apă pe gaz

Dispozitivele moderne – încălzitoare cu gaz, așa cum sunt numite din obiceiurile vechi – sunt ambalate cu noi caracteristici utile, senzori de siguranță și alte caracteristici care sporesc confortul utilizării aparatului. Cunoașteți detaliile tehnice pentru a alege modelul potrivit.

Dispozitiv intern

Apa curge prin schimbătorul încălzit. Gazul de ardere încălzește schimbătorul, din care se încălzește apa. În esență, este un încălzitor de apă cu flux este un fel de cazan de încălzire cu gaz montat pe perete, dar în coloană nu există o pompă de circulație încorporată. În plus, schimbătorul de căldură al cazanului are filtre care protejează dispozitivul de particule mecanice solide din apa de la robinet. În mod normal, o astfel de protecție nu este disponibilă la încălzitoare. Din acest motiv, este esențial ca prefiltrele de apă și filtrele fine să fie instalate în conducta de alimentare cu apă.

Diagrama dispozitivului a încălzitorului de apă caldă pe gaz GWH 265 ERN NanoPlus de la Electrolux.

Faceți clic pe imagine pentru a o mări.

1. Panoul din spate
2. Hota de tiraj ( difuzor )
3. schimbător de căldură din cupru
4. Arzător cu gaz
5. Electrozi pentru aprindere
6. Supapă de gaz
7. Supapă de alimentare cu apă
8. Un circuit electronic ( pentru aprinderea și controlul flăcării folosind un senzor de ionizare )
9. Compartimentul bateriei
10. Dispozitiv de comandă pentru controlul gazelor de ardere
11. Gaură pentru șurubul de fixare a capacului

Citește mai mult  Principiile generale ale iluminatului bucătăriei

Element de încălzire

Arzător cu gaz atmosferic. Încălzitorul instantaneu de apă pe gaz poate fi echipat numai cu o cameră de ardere deschisă, cu convecție naturală. Oxigenul pentru ardere provine direct din încăpere, deci este important să se asigure o bună ventilație. Gazele de eșapament ies printr-un coș de fum corect instalat.

Materialul schimbătorului de căldură

Construcții din fontă — nefolosit în unitățile montate pe perete din cauza greutății mari a acestora.

Oțel- cel mai ieftin, dar durata de viață a acestora este scurtă – poate dura doar câțiva ani, în funcție de intensitatea de utilizare.

Schimbătoare de căldură din cupru — destul de durabil. În plus, coeficientul ridicat de transfer de căldură al acestui metal crește semnificativ eficiența încălzitorului. Cu toate acestea, supraîncălzirea este periculoasă pentru cupru și poate duce la scurgeri de sudură și la defecțiuni ale unității. Prin urmare, un dispozitiv cu un schimbător de căldură din cupru trebuie să fie în mod necesar echipat cu senzori de siguranță speciali care monitorizează temperatura și presiunea apei și oprește arzătorul la cea mai mică posibilitate de supraîncălzire.

Pornirea și oprirea

Aveți grijă la presiunea apei. În cazul în care presiunea apei este scăzută ( până la 0,3-0,4 bar ) un încălzitor cu hidroturbină probabil că nu se va aprinde. Procurați-vă un dispozitiv cu baterii sau un dispozitiv manual cu control piezoelectric ( 0,1-0,2 bar ).

În fotografie: Cazanul de încălzire pe gaz GWH 285 ERN NanoPro cu baterii, de la Electrolux, care funcționează cu baterii.

Automat: după deschiderea robinetului. De îndată ce apa începe să curgă de la robinet, se activează aprinderea, ventilatorul și alimentarea cu gaz. Scânteia pentru arzător este asigurată de baterii ( înlocuiți la fiecare 6 luni până la un an ) sau de rețeaua electrică. O altă alternativă Arzătorul se aprinde de la un mic generator electric alimentat de o turbină de apă. După închiderea robinetului, încălzitorul de apă se oprește automat.

Citește mai mult  18 bucătării retro

Manual: un buton în loc de un meci. Arzătorul se aprinde manual la apăsarea butonului. Chibriturile nu mai sunt folosite în modelele moderne. Scânteia de aprindere este creată de un ( aprinzător piezoelectric ) aprinde aprinderea aprinzătorului. Aprinde arzătorul atunci când se deschide apa. Dacă opriți apa, arzătorul se stinge, dar aprinzătorul rămâne aprins. Din nou, poate fi dezactivat doar manual cu ajutorul butonului. Mulți oameni nu se simt confortabil cu o lampă pilot fixă la un încălzitor de apă caldă, deși aceasta necesită cea mai mică cantitate de energie pentru a se aprinde.

Controlul puterii

Temperatura și cantitatea de apă la ieșire depind de puterea aparatului. ( Citiți și: "calcularea capacității încălzitorului de apă" ).

Manual: Mod de ieșire fix. Reglați manual arzătorul astfel încât ieșirea apei să aibă o anumită temperatură. Problema este că, dacă temperatura apei la intrarea în încălzitor sau presiunea acesteia se schimbă, se va schimba și temperatura de ieșire a apei. Încălzitorul trebuie să fie resetat. Sau reglați temperatura schimbată a apei prin deschiderea și închiderea robinetului. Trebuie să reglați computerul de apă dacă, de exemplu, cineva din casă deschide un alt robinet, trage apa la toaletă sau dacă de pe stradă vine apă mai rece decât la robinetul inițial.

Automat: arzător modulant. Reglarea automată a puterii în trepte sau fără trepte. Aparatul monitorizează în permanență debitul de apă și temperatura de ieșire și se reglează în consecință. astfel încât, chiar dacă cineva deschide robinetul în altă baie sau trage apa la toaletă, temperatura apei nu se va schimba atunci când o folosiți.

În România, presiunea gazului este mai mică decât în Europa de Vest ( 13 mbar nu 20 ) astfel încât încălzitorul instantaneu de apă cu gaz trebuie adaptat la condițiile noastre, altfel nu va atinge puterea necesară. Același lucru este valabil și pentru presiunea de rețea: atunci când cumpărați, uitați-vă la valoarea minimă admisă pentru funcționarea încălzitorului. Manualul încălzitorului de debit conține toate informațiile despre presiunea de funcționare a aparatului.

Citește mai mult  Evoluția bucătăriei: aparate și echipamente

În imagine: arzătorul pe gaz GWH 265 ERN NanoPlus de la Electrolux, proiectat special pentru piața Românesc.

Alte opțiuni

Reductor de gaz- pentru a menține o presiune constantă a gazului. Fluctuațiile de presiune în alimentarea cu gaz pot cauza oprirea sau funcționarea instabilă a încălzitorului. Reductorul de presiune evită acest lucru.

Reglarea debitului de apă Pentru a funcționa la presiune minimă. Dacă setați încălzitorul în modul "debit minim", Încălzitorul nu se va opri dacă există o scădere a presiunii în rețea. Funcția este utilă dacă apare frecvent. Dacă aveți o presiune foarte scăzută, este mai bine să cumpărați și să instalați o pompă pentru a crea o presiune mai mare.

Siguranță

Încălzitorul poate fi echipat cu diverși senzori care îl opresc în cazul unor situații anormale.

  • Senzor de ionizare și combustie ( termocuplu )- Blochează gazul atunci când flacăra se stinge.
  • Senzor de supraîncălzire – Face ca aparatul să se oprească dacă schimbătorul de căldură devine prea fierbinte.
  • Comutator de debit Chiuveta se oprește atunci când apa nu mai curge de la robinet.
  • Senzor de tracțiune Stivuitorul de coșuri de fum se oprește singur în cazul în care există probleme cu coșul de fum.
  • Senzor de presiune a apei Aparatul se oprește atunci când presiunea scade sub un anumit nivel.
  • Supapa de descărcare.. De asemenea, aparatul Bosch evacuează apa imediat ce presiunea crește, astfel încât schimbătorul de căldură să nu se spargă.


Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: