Tocătoare de alimente și deșeuri menajere

Ce sunt aceste aparate și la ce sunt bune? Cum să le folosiți și când are sens să le instalați în bucătărie? Căutăm răspunsuri la întrebări.

Ce este?

Dispozitiv de eliminare a deșeurilor. Tradus din cuvântul englezesc disposer- tocător. Scopul principal al aparatului- zdrobirea deșeurilor alimentare organice și apoi aruncarea lor în canalul de scurgere. Unii producători de dozatoare își poziționează produsele ca o alternativă la coșul de gunoi din bucătărie. Dar asta este o exagerare Mașinile de tocat deșeuri alimentare nu pot procesa pungile de plastic, piei de cârnați sau de cârnați și unele produse cu o structură fibroasă ( de exemplu, piei de banane sau țelină ).

Aparatură

Tocătorul de resturi alimentare se introduce în chiuveta de bucătărie în locul sifonului și este conectat la conducta de evacuare. Deșeurile sunt măcinate cu ajutorul unor mici proeminențe metalice fixate pe fundul camerei.

Distribuitoare electrice. Motorul integrat rotește baza, deșeurile sunt pulverizate până la obținerea unei consistențe pulverulente și apoi sunt trimise prin găurile speciale la canalizare. Modelele au un diametru de aproximativ 20 cm ( toate tocătoarele sunt cilindrice ) și variază în înălțime de la 30 la 45 cm.

Distribuitoare de apă. Acestea sunt mai mici și nu sunt conectate la rețeaua electrică, dar funcționează datorită presiunii apei din conducte. În condițiile sistemului nostru de apă, utilizarea unor astfel de dispozitive este greu de justificat – acestea necesită o presiune constantă și destul de mare a apei pentru a funcționa eficient.

Caracteristicile

  • Puterea motorului. Depinde de cât de repede și cât de greu va putea mașina să proceseze deșeurile. O casă în care se gătește frecvent are nevoie de un tocător mai puternic.
  • Materialul camerei de concasare. Cel mai adesea din plastic sau oțel inoxidabil. Ultimul.. Mai robust și mai durabil.
  • Nivelul de zgomot. Acesta variază între 50 și 70 de decibeli. Cu alte cuvinte, de la sunetul unui frigider în funcțiune până la sunetul unui aspirator pornit sau al unei râșnițe de cafea. Dacă aveți persoane în vârstă care au nevoie de liniște și pace sau copii mici, alegeți mașini de tocat deșeuri menajere mai puțin zgomotoase.
  • Funcții suplimentare. Auto-reversie Rotire în ambele sensuri ( astfel se evită blocarea discului de măcinare ) control pneumatic- Activare prin intermediul unui buton; filtrul de radiofrecvență ( nu interferează cu alte aparate de uz casnic ).
Citește mai mult  Aparate cu destinație specială

Instalarea

Numai pentru scurgere de 90 mm! Distribuitoarele se montează numai în chiuvete cu o evacuare de deșeuri în conformitate cu standardul european. Diametrul orificiului de scurgere al chiuvetelor de uz casnic poate fi diferit de cel standard. În modelul din oțel inoxidabil, deschiderea poate fi mărită la dimensiunea necesară, dar în chiuvetele din compozit sau piatră naturală acest lucru este aproape imposibil.

Distrugătorul de deșeuri se așează pe chiuvetă cu ajutorul fixării specifice ( furnizate ) se introduce o conductă pe ieșirea inferioară a distrugătorului de deșeuri ( nu se recomandă utilizarea unei conducte ondulate Acesta se înfundă rapid cu deșeuri și este o sursă de mirosuri ). Apoi conectați aparatul la o priză de 220 V ( obligatoriu ) control pneumatic cu conexiune la sol;. Mașinile de mărunțit deșeuri menajere sunt adesea echipate cu un buton pneumatic care poate fi plasat convenabil pe blat.

Probleme

Cum se elimină? Ce trebuie făcut dacă dispersorul nu mai funcționează brusc?? Cel mai probabil se declanșează sistemul de protecție împotriva supraîncălzirii.. trebuie doar să așteptați câteva minute cu apă rece. În cazul în care sistemul este blocat.. Opriți dozatorul și îndepărtați deșeurile solide.

Siguranță

Protecție pentru copii. Dispersorul este absolut sigur, cu o bună izolație electrică. Este aproape imposibil să vă răniți ( chiar și atunci când curățați ) deoarece nu există părți tăioase sau ascuțite în interior. Dacă aveți copii, puneți întrerupătorul ( sau un buton pneumatic ) unde nu pot ajunge. Cele mai sigure modele de tip acumulator au o deschidere a chiuvetei care poate fi închisă cu un capac. Dacă este deschis – aparatul nu funcționează.

Citește mai mult  Cum se instalează o chiuvetă de bucătărie?


Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: