Cazane cu gaz cu condensare. Principiul de func╚Ťionare. Pro ╚Öi contra

Cazanele pe gaz cu condensare au ap─ârut pe pia╚Ťa noastr─â nu cu mult timp ├«n urm─â. Pre╚Ťul acestora este mai mare dec├ót cel al cazanelor tradi╚Ťionale, ├«ns─â eficien╚Ťa lor este, de asemenea, mai mare. Cel pu╚Ťin a╚Öa spune produc─âtorul. Iat─â cum este posibil s─â se ob╚Ťin─â acest efect ╚Öi ├«n ce condi╚Ťii un cazan cu condensare va func╚Ťiona cel mai bine.

Principiul de func╚Ťionare

Pentru ├«nc─âlzire, c─âldura este preluat─â nu numai din gaz, ci ╚Öi din produsele de ardere. Cazanul de convec╚Ťie ( convec╚Ťie ) produce produse de ardere foarte fierbin╚Ťi ( t 110-1600C ├«n cazul modelelor avansate, modelele conven╚Ťionale au o putere termic─â mai mare 200-2500 ).Astfel, o parte din energie se "duce pe apa s├ómbetei". Cazanele cu gaz cu condensare sunt construite diferit: gazele de ardere sunt r─âcite la ie╚Öire, iar aburul pe care ├«l con╚Ťin este transformat ├«n condensat. Energia eliberat─â ├«n acest proces ( p├ón─â la 11 % din energia creat─â prin arderea gazului ) este, de asemenea, utilizat─â pentru ├«nc─âlzire.

De unde vine eficien╚Ťa de 110 la sut─â? Acesta este factorul de eficien╚Ť─â specificat ├«n fi╚Öa tehnic─â a majorit─â╚Ťii cazanelor cu condensare. Ceea ce pare un nonsens este explicat astfel: Puterea cazanelor conven╚Ťionale este calculat─â folosind cel mai mic punct termic ( t. . excluz├ónd c─âldura care se scurge ├«n co╚Öul de fum odat─â cu produsele de ardere ) deci este de 92-95% conform acestei metode de calcul. La calcularea eficien╚Ťei cazanelor cu condensare, produc─âtorii adaug─â ├«nc─â 11% din c─âldura returnat─â ├«n sistem la r─âcirea gazelor de ardere. Dar acesta este un sistem de num─ârare diferit – bazat pe cel mai ├«nalt punct de c─âldur─â. Astfel, atunci c├ónd se amestec─â cele dou─â metode de calcul, se ob╚Ťine aceast─â cifr─â ciudat─â. De fapt, dac─â se ia ├«n considerare randamentul cazanelor conven╚Ťionale la punctul cel mai ├«nalt de c─âldur─â ( adic─â. . ╚Ťin├ónd cont de gazele pierdute ) randamentul acestora va fi de 81-84%, iar pentru cazanele cu condensare, respectiv, plus ├«nc─â 11% ( t.. 92-95% ) ceea ce este mai realist.

Cite╚Öte mai mult  Schimb─âtoare de c─âldur─â pentru cazanele de ├«nc─âlzire: ce material s─â alege╚Ťi ╚Öi de ce??

Componente principale:

 • dispozitiv de colectare a condensului. Apa rece de retur din circuitul de ├«nc─âlzire este dirijat─â c─âtre acesta. R─âce╚Öte gazele de ardere. Aburul pe care ├«l con╚Ťin se transform─â ├«n condensat, eliber├ónd c─âldura ├«n ap─â. Condensul se scurge ├«ntr-un canal de scurgere separat, ├«ntr-un recipient tratat.
 • Schimb─âtor de c─âldur─â- Cilindrice, cu suprafa╚Ť─â m─ârit─â. Aceast─â parte a cazanului este realizat─â din materiale rezistente la acizi ( un aliaj de aluminiu-siliciu, un o╚Ťel inoxidabil special )- deoarece condensatul este un acid u╚Öor. Modelele mai mari ╚Öi mai puternice folosesc dou─â schimb─âtoare de c─âldur─â: schimb─âtorul primar ╚Öi un schimb─âtor de condensare.
 • Arz─âtor- suflare permanent─â, cu o camer─â de ardere ├«nchis─â. Se moduleaz─â automat ( t. . at├ót alimentarea cu aer, c├ót ╚Öi cu gaz se schimb─â f─âr─â ├«ntreruperi, dup─â cum este necesar )Ôäó ; deoarece condensul este un condens u╚Öor.
 • Sistem de control ╚Öi monitorizare ├«ntotdeauna mai avansate dec├ót ├«n cazanele conven╚Ťionale.

Avantaje

 • Nu necesit─â un sistem complex de co╚Öuri de fum. Deoarece temperatura gazelor de e╚Öapament nu este ridicat─â, co╚Öul de fum poate fi realizat din plastic rezistent la c─âldur─â sau din aluminiu. Este posibil s─â se instaleze un co╚Ö de fum coaxial ( admisie ╚Öi evacuare a aerului pe principiul "╚Ťeav─â ├«n ╚Ťeav─â" ) care este pur ╚Öi simplu condus afar─â prin perete.
 • Cazanele puternice sunt foarte compacte. Multe cazane cu condensare de p├ón─â la 120 kW sunt disponibile ├«n varianta montat─â pe perete. Cazanele conven╚Ťionale cu acela╚Öi randament ridicat sunt de obicei amplasate pe podea ╚Öi ocup─â mult mai mult spa╚Ťiu.
 • Cazanele de dimensiuni mici ╚Öi medii nu extrag aerul din ├«nc─âpere. Astfel, modelele cu condensare de p├ón─â la 60 kW nu necesit─â o camer─â dedicat─â pentru cazane.
 • Acestea economisesc combustibil. Cu un sistem instalat corect, economiile, de exemplu, la un cazan de 65 kW pot ajunge p├ón─â la 2.000 de euro. metri cubi de gaz pe sezon de ├«nc─âlzire. Cu toate c─â, la pre╚Ťuri sc─âzute ale gazului, suma economisit─â nu este suficient de mare pentru a compensa rapid costurile ridicate ale cazanului ├«n sine.
Cite╚Öte mai mult  Cum sunt cazanele cu gaz

Dezavantaje

 • 30-80% mai scumpe dec├ót cazanele conven╚Ťionale. Dar ├«ntotdeauna trebuie s─â ad─âuga╚Ťi costul ╚Öi instalarea unui sistem de co╚Ö de fum de bun─â calitate la costul cazanelor conven╚Ťionale. Cazanele cu gaz cu condensare nu necesit─â un.
 • Condensatul nu poate fi evacuat ├«n fosa septic─â. Este un acid slab ╚Öi ├«i va ucide imediat pe cei care "lucreaz─â" ├«n bacteriile din fosa septic─â. Cazanele cu o putere de p├ón─â la 35 kW condensul poate fi evacuat ├«n sistemul local de canalizare. ├Än cazul ├«n care acest lucru nu este disponibil, este necesar s─â se instaleze un rezervor separat pentru condensat ╚Öi s─â se neutralizeze acidul din acesta cu o substan╚Ť─â special─â ( dioxid de magneziu ). Condensatul neutralizat poate fi drenat ├«ntr-o fos─â septic─â. Rezervorul trebuie s─â fie mare ( chiar ╚Öi un cazan mic, cu o capacitate de 24 kW, produce p├ón─â la 30 de litri de condens ├«ntr-o zi ).
 • Ave╚Ťi nevoie de un sistem de ├«nc─âlzire cu temperatur─â sc─âzut─â. Cu c├ót temperatura apei de retur este mai sc─âzut─â, cu at├ót mai eficient sunt r─âcite gazele de ardere ╚Öi cu at├ót mai mare este randamentul cazanului cu condensare. Pentru a ob╚Ťine o eficien╚Ť─â maxim─â, temperatura apei de retur este optim─â- 30-40 grade. Aceste condi╚Ťii sunt ├«ndeplinite de sistemul de "├«nc─âlzire prin pardoseal─â" instalat ├«n locuin╚Ť─â. ├Än principiu, cazanele de gaz cu condensare pot fi instalate pe sistemul comun, dar atunci este posibil s─â cre╚Öte╚Ťi num─ârul de radiatoare.
 • Ineficient ├«n condi╚Ťii de ├«nghe╚Ť puternic. Temperatura apei trebuie s─â fie ridicat─â din cauza ├«nghe╚Ťului. Acest lucru ├«nseamn─â c─â temperatura apei de retur este, de asemenea, mai mare. Dac─â dep─â╚Öe╚Öte 60┬░ C, condensul din cazan se opre╚Öte ╚Öi acesta ├«ncepe s─â func╚Ťioneze ca un cazan normal, ╚Öi anume.. Eficien╚Ťa sa este redus─â la 85 %.
Cite╚Öte mai mult  Cazan simplu sau cazan dublu: ce cazan s─â alege╚Ťi ╚Öi de ce??


Evalueaz─â articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salut─âri, dragi entuzia╚Öti ai confortului ╚Öi ├«mbun─ât─â╚Ťirii locuin╚Ťei! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogat─â experien╚Ť─â ╚Öi o pasiune ne╚Ť─ârmurit─â pentru transformarea spa╚Ťiilor de locuit ├«n t─âr├ómuri de elegan╚Ť─â ╚Öi confort durabile. Fi╚Ťi al─âturi de mine ├«n timp ce v─â dezv─âlui tapiseria c─âl─âtoriei mele ├«n domeniul designului, ╚Ťesut─â de-a lungul anilor de creativitate, inova╚Ťie ╚Öi un angajament de nezdruncinat pentru a crea spa╚Ťii care s─â rezoneze cu c─âldur─â ╚Öi rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: