Instalare cabină de duș

Cum se instalează cabina de duș? Depinde dacă aveți un model monobloc sau prefabricat. În primul caz, nu există probleme, în al doilea va trebui să vă luptați.

Ce trebuie să știți înainte de a cumpăra

Monobloc sau prefabricat? Instalarea cabinei de duș va fi un succes complet numai dacă alegeți cea mai bună. De exemplu, dacă aveți o baie spațioasă și o mulțime de bani pentru a cumpăra una, nu există nici o ezitare. Cel mai probabil veți fi echipat cu o cabină de duș monobloc. Vine prefabricată, cu toate sistemele prefabricate – deși există unele modele care au o adâncime de câțiva centimetri, caz în care tăvile de duș sunt aliniate cu pereții trebuie doar să amplasați carcasa în locația prevăzută și să conectați la ea conductele de apă și de canalizare, precum și cablurile electrice.

Tipul de cabină de duș determină cât de ușoară sau complexă va fi instalarea dușului.

Ce trebuie să iau în considerare la instalarea tăvilor de duș? Tavanele de duș variază în adâncime. Cea mai obișnuită adâncime&nbsp-aproximativ 10&nbspcm. Cu această tavă, nu trebuie să ridicați picioarele la înălțime atunci când intrați în cabina de duș. Deși există și modele cu o adâncime de câțiva centimetri, atunci tava de duș este instalată la nivelul podelei. în plus față de înălțime, tăvile de duș diferă în funcție de diametrul de scurgere. Instalarea tăvii de duș va fi un succes doar dacă se alege sifonul potrivit. Sifonul pentru tava de duș trebuie să fie confecționat dintr-o singură bucată cu tava. Dar aceste două dispozitive sunt adesea vândute separat, așa că, atunci când alegeți un sifon de duș, verificați specificațiile pentru a vedea ce tip de tavă de duș este potrivit în ceea ce privește diametrul și înălțimea. Dacă nu sunteți sigur de performanțele sistemului de canalizare, cel mai bine este să luați în considerare o tavă mai înaltă, cu o adâncime de 20-40±sf. În cazul în care țeava de scurgere este la 10 cm de podea, nu există nici o modalitate de a scurge apa din tava, care este la nivelul podelei. Pentru fiecare metru de lungime, conducta de canalizare trebuie să aibă o pantă de 1 până la 3 bcm. Soluția pentru o pantă puțin adâncă este de a construi un podium care servește ca bază pentru duș.

Ce trebuie luat în considerare la instalarea tăvilor de duș? Tavanele de duș diferă în funcție de adâncime. cea mai comună adâncime a cabinei de duș este de aproximativ 10 cm. Cu acest tip de tavă de duș, nu trebuie să vă ridicați picioarele prea sus pentru a intra în cabina de duș. Deși există, de asemenea, modele cu o adâncime de câțiva centimetri, atunci tava de duș este instalată la același nivel cu podeaua. În plus față de înălțime, tăvile de duș diferă în ceea ce privește diametrul orificiului de scurgere. Instalarea tăvii de duș va fi un succes dacă se alege un sifon adecvat. Sifonul pentru tava de duș trebuie să fie asamblat împreună cu tava. Dar cele două dispozitive sunt adesea vândute separat, astfel încât atunci când alegeți o capcană de duș, verificați specificațiile pentru ce tip de tavă de duș în diametru și înălțime este potrivit pentru acest model. Dacă nu sunteți sigur de performanța sistemului de canalizare, puteți lua în considerare un bazin mai înalt, cu o adâncime de 20-40 cm. Dacă țeava de scurgere se află la 10 cm de podea, nu veți putea niciodată să scurgeți țevile care sunt la nivelul podelei. Pentru fiecare metru de lungime, țeava de drenaj trebuie să aibă o pantă de la 1 la 3±bcm. Soluția pentru o situație cu pantă mică este de a construi un podium, care va servi ca bază pentru dușul dvs.

Ascundeți

Cabina de duș prefabricată este mai economică. Acesta este alcătuit din elemente individuale, dintre care unele nu trebuie să le cumpărați. De exemplu, pentru a evita să aveți doi pereți în cazul în care structura este instalată într-un colț.

Citește mai mult  Canalele de scurgere: canale și canale de scurgere

Sfaturi pentru clienții dumneavoastră

  • Cabina de duș de colț monobloc se va potrivi bine doar într-un colț drept. În caz contrar, structura nu se va potrivi perfect cu pereții. În acest caz, trebuie fie să nivelați pereții, fie să optați pentru o cabină prefabricată.
  • ( cabină de duș cu aburi cu funcție de hammam ) are nevoie de o conductă separată de la tabloul de distribuție. Acesta nu trebuie să fie conectat la instalația electrică existentă în apartament. O astfel de boxă are o capacitate mai mare ( între 1,5 și 12 kWh ) iar firele pot lua foc.
  • În cazul în care cada este echipată cu o pompă integrată, aceasta trebuie conectată la rețeaua electrică.

Aflați care este presiunea apei în țevile apartamentului dvs.: dacă este mai mică de 2 atmosfere, dușul va funcționa doar în cabină, iar dacă este mai mare de 4 atmosfere, țevile de distribuție a apei din sistemul de hidromasaj pot exploda.

Prima problemă poate fi rezolvată prin achiziționarea unei pompe suplimentare, iar cea de-a doua – prin instalarea unei pompe ( un dispozitiv de reducere a presiunii ).

Căzile de baie cu hidromasaj sunt cele mai complexe de instalat.

Instalarea unei cabine de duș

Secvența de acțiune:

Pregătiți un loc pentru instalarea tăvii de duș, scoateți componentele cabinei de duș din ambalajul lor.

Conectați furtunul de scurgere de la tava de duș la conducta de scurgere din podea sau de pe perete. Nu uitați de garniturile de cauciuc și de siliconul de etanșare. În cele din urmă, trebuie sigilate toate îmbinările cabinei de duș cu pereții și podeaua, precum și îmbinările dintre componentele dușului.

Citește mai mult  Filtru de apă fină

Instalați tava de duș Pe picioarele reglabile pe înălțime sau pe podea ( în funcție de model ). Picioarele tăvii de duș trebuie să fie reglate astfel încât suprafața tăvii de duș să fie paralelă cu podeaua. Acest lucru poate fi determinat cu ajutorul unui nivel cu bulă de aer.

Montați montanții sau suporturile pentru perete și ușă. Nu strângeți prea mult șuruburile la început, deoarece s-ar putea să trebuiască să reajustați ulterior montanții.

Determinați unde să instalați panoul de hidromasaj sau mixerul de duș, conectați apa caldă și rece.

Fixați ferm mixerul, plita și/sau capul de duș.

Instrucțiunile de asamblare a cabinei de duș vă vor spune cum să montați pereții despărțitori și/sau ușile ( dacă nu sunt disponibile instrucțiuni, acestea pot fi găsite pe pagina noastră de internet pentru modelul selectat – acelea.).

Verificați modul în care se deschid ușile de duș și cât de stabile sunt pereții despărțitori și ajustați-i dacă este necesar.

Instalarea cabinei de duș va necesita ceva de lucru atât cu un burghiu, cât și cu o șurubelniță.

Cadă și cabină de duș. Instalați modelele combinate în același mod ca la o cadă de baie. Dar va trebui să atașați șinele de duș la pereți, așa cum se arată în diagrama de mai sus.Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: