Scurgeri, drenaje, sifoane de mirosuri: Ce trebuie să știți despre tehnologia de drenaj sub pardoseală

Sistemele moderne de drenaj cu drenaje de podea sunt confortabile și avansate din punct de vedere tehnologic. Acestea vă permit să integrați dușul cu un design frumos și sigur în spațiul dvs. de baie.

Comparăm canalizările și barierele anti-miros

Prin funcție Canalele de scurgere și conductele sunt identice. Acestea sunt sisteme de drenaj de podea, al căror scop principal este de a proteja materiile fecale scurgere. Pentru a colecta apa și a o direcționa în conducta de scurgere sunt necesare canalele și gurile de scurgere pentru duș.

Prin design. Canalul de scurgere se scurge într-un grătar rotund, pătrat sau unghiular, care economisește spațiu. Gurile de scurgere pentru duș sunt prevăzute cu canale de scurgere lungi.

Gama de dimensiuni a canalelor este foarte largă – TEC point drain. Disponibil în lungimi de la 500-700 mm la 1200-1500 mm și chiar mai mult. Există unghiuri ( de exemplu, ACO și Tece ) și chiar unghiuri ( ACO ). De remarcat este lungimea reglabilă a canalului Viega Advantix Vario, care poate fi tăiat la orice lungime de până la 300 mm, cu o lungime inițială de 1200 mm.

În imagine: Canalul de duș Advantix Vario de la Viega.

Prin construcție de drenaj. Pentru sistemele de drenaj prin podea, podeaua dușului acționează ca o tavă de duș, deci trebuie să fie turnată cu o pantă spre scurgere sau canal.

  • Pentru ca apa să se scurgă în siguranță spre micul grătar de scurgere din mijlocul podelei cabinei, aveți nevoie de o pantă pe patru laturi. Acesta este un lucru care trebuie luat în considerare nu numai atunci când șapă, dar și atunci când se termină podeaua. Plăcile tăiate în diagonală pentru rosturi plane sau plăcile de mozaic fin pot rezolva cu ușurință problema.
  • Pentru a asigura o pantă corectă atunci când se instalează grătarul de scurgere în colțul cabinei, sunt suficiente două planuri care formează un jgheab de scurgere.
  • ( pentru soluții centrale și unghiulare ) sau chiar pe o parte dacă scurgerea dușului este instalată pe o margine.
Citește mai mult  Cum să atașați corect instalația de pre-perete

În funcție de echipament. De fapt, un canal de duș este format dintr-un canal de scurgere, un sifon și un ecran de scurgere. În plus, gurile de scurgere sunt adesea completate cu suporturi pentru reglarea înălțimii, material de impermeabilizare, izolație fonică etc.. Ansamblul de scurgere este format din aceleași piese, doar că în loc de canalul- Suport de duză pentru ecranul de scurgere. Toate aceste elemente pot fi achiziționate individual sau împreună.

Producători emblematici

Insigna de calitate. Liderii mondiali în domeniul sistemelor de drenaj sub pardoseală – Hutterer&Lechner ( HL ) ACO, Geberit, Kessel, Nicoll-SAS, Sanit, Tece, Viega, Stadur- sunt astăzi pe deplin disponibile pe piața Românesc.

O abordare flexibilă. Scurgerile de podea sunt disponibile cu sau fără flanșe pentru impermeabilizare și placare. O versiune cu flanșă este, de asemenea, o alegere: cu flanșă orizontală ( pentru introducerea în podea ) sau cu una verticală ( instalată pe perete, servește drept ghid pentru placare ). Canalul poate fi perforat astfel încât să poată fi îndoit și făcut vertical ( Tece ). Unele flanșe au un tratament de suprafață special ( Viega ) sau Tece ) pentru a îmbunătăți aderența cu adezivul pentru gresie: sunt șlefuite ( Viega sau acoperite cu bandă adezivă;.

În imagine: Canal de duș din piatră TECEdrainline de la TECE.

Cu o pantă inteligentă. Multe companii oferă versiuni de drenaje și canale, montate pe tăvi speciale din materiale plastice. Acestea sunt pre-proiectate cu înclinarea necesară Tăvile sunt vândute gata pentru a fi finisate cu mozaic sau țiglă. Acestea sunt, de exemplu, TeceDrainboard ( pentru instalarea paletelor ) și Basic Board ( pentru palete ) și Line Board ( pentru conducte ) de la Stadur.

nuanțe de alegere

Înălțimea de instalare. Modelele de scurgere și canalizare sunt de obicei de înălțime redusă ( au o înălțime mai mică de 100 mm ) pentru a le instala cu ușurință într-un subsol mic. Modelele cu înălțime reglabilă sunt, de asemenea, populare. Dar, atunci când adaptați înălțimea la baia dvs., vă rugăm să rețineți: cu cât este mai mică poziția capcanei pentru mirosuri, cu atât este mai mică capacitatea de drenaj. De aceea, fiecare milimetru contează.

Citește mai mult  Cum să verificați dacă sistemul de instalare a pereților este instalat corect?

Sifonul potrivit. Captarele de mirosuri ultraplate au de obicei o capacitate mică: aproximativ 0,4-0,5 l/s. Alte modele au o capacitate mai mare ( 0,7-1,2 l/s ) ceea ce înseamnă că sunt capabile să evacueze de 1,5-3 ori mai multă apă. Pentru a fi sigur că sifonul va face față sarcinii, trebuie să calculați în prealabil câtă apă este consumată de sistemul de duș care urmează să fie instalat cu o scurgere sau o conductă de duș ( această valoare este specificată în specificațiile tehnice ). În cazul în care capacitatea capcanei pentru mirosuri este insuficientă, puteți dubla numărul de canale.

Incrustații din sticlă. Intrările sunt realizate din sticlă călită durabilă și sigură, într-o gamă de culori. Viega oferă inserții de sticlă negre, verzi, gri deschis, Tece oferă alb, negru și verde. ACO produce ( atât din sticlă în diferite culori sau cu desene decorative ) cât și din minerale.

În fotografie: canal de duș TECE canal de duș TECEdrainline sticlă albă.

Proiectarea canalelor și a drenajelor

Grile decorative din oțel inoxidabil. Cea mai comună și mai ieftină modalitate. Scurgerile pot fi circulare, dreptunghiulare sau de formă, formând diverse modele.

Incrustații pentru placări. Grilajul este acoperit cu un ( un material de finisare, de exemplu mozaic sau țiglă ) care acoperă și podeaua din jur. Grila însăși este redusă la un cadru subțire în jurul perimetrului, iar apa curge în spațiul dintre grilă și podea. Această soluție estetică este oferită de ACO, Geberit, Kessel, Tece, Viega.

Inserție de piatră naturală. Această construcție Tece nu are niciun cadru de oțel; apa curge în spațiul dintre podea și inserția de piatră, care este aproape invizibilă.

Grile retroiluminate. Grilele ACO sunt echipate cu lumini LED pe laterale. Când apa intră în canalul de duș, acestea încep să strălucească, făcând ca apa să ia o anumită culoare. Inovația este absolut sigură: energia este furnizată de baterii reîncărcabile.

Soluție proaspătă. Marca Geberit a dezvoltat o scurgere de duș care poate fi instalată direct în perete. Nu sunt necesare grile pentru acest model, deoarece gaura de scurgere discretă este amplasată pe podea și pe îmbinarea cu peretele.

Cum să combateți mirosurile?

Responsabil pentru controlul parfumului. În sistemele de drenaj de podea, sifonul joacă rolul unei bariere care protejează camera de mirosurile neplăcute din sistemul de canalizare. Există două tipuri de obloane de trapă captator de mirosuri uscate și captator de mirosuri .

Citește mai mult  Tehnologia pentru instalarea unui drenaj de podea

Capcana pentru mirosuri uscate: argumente pro și contra. Obloanele acționează ca o barieră, ridicându-se sub presiunea apei pentru a lăsa aerul să treacă și coborându-se atunci când apa este oprită pentru a opri fluxul de aer. Inactivitatea și opririle nu sunt o problemă cu opritorul uscat, dar, ca orice dispozitiv mecanic, acesta se poate înfundă în timp, atunci clapele nu se vor închide complet. Pentru a preveni acest lucru, captatorul de mirosuri trebuie îndepărtat ocazional din sistemul de drenaj și trebuie îndepărtată orice acumulare de murdărie.

În imagine: scurgere de duș cu capcană pentru mirosuri 154.000.00.1 de Geberit.

Capcana pentru mirosuri: argumente pro și contra. Coloana de drenaj din capcana de apă un dop care separă aerul rezidual de aerul din încăpere. Acest design este bun datorită simplității și durabilității sale: nu există nimic care să se rupă. Cu toate acestea, dacă nu folosiți dușul timp de câteva săptămâni, apa se va usca și bariera se va evapora literalmente. O altă problemă Ruperea capcanei de apă cauzată de neregularitățile din sistemul de canalizare, care determină o aspirație rapidă a apei în conductă datorită presiunii negative. Dar apa nou umplută va restabili bariera, iar instalarea unor clapete speciale în captatorul de mirosuri va proteja împotriva refluxului.

Cum se curăță?

Probleme triviale. Chiar și cele mai moderne sisteme de drenaj nu sunt imune la rutina de canalizare gri. Problemele sunt banale: părul și murdăria înfundă canalizarea și îngreunează scurgerea. Cu toate acestea, în ciuda faptului că sunt instalate în podea, scurgerile de duș și scurgerile de podea sunt ușor de curățat Pur și simplu scoateți grila. Sifoanele de scurgere facilitează și mai mult îndepărtarea murdăriei, iar sifoanele sunt prevăzute cu o plasă de plasă, care reține murdăria din capul de duș. Blocajele din conductele de canalizare pot fi îndepărtate cu ușurință cu o frânghie, care se introduce prin sifonul de scurgere.


Alegerea canalelor de duș

Picături TECEdrainboard din colecția TECE TECEdrainboard TECEdrainboard TECEdrainline colțar de bază lustruit din colecția TECEdrainboard de la TECE Canalul de duș negru din sticlă TECEdrainline din colecția TECEdrainboard de la TECE
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: