9 întrebări frecvente despre băile cu hidromasaj

De obicei, există prelegeri plictisitoare în reviste care clasifică tipurile de jacuzzi. Dar nu-ți spun principalul lucru: cum să folosești baia? Cum să alegeți jacuzzi® perfect pentru a obține un efect maxim de relaxare?.

Ce este un Jacuzzi?? Frații Jacuzzi au inventat prototipul băii cu hidromasaj moderne în urmă cu mai bine de 40 de ani, iar de atunci numele lor de familie a devenit un nume cunoscut pentru astfel de sisteme. Cada de baie funcționează pe principiul mișcării apei printr-un sistem închis: o pompă și un compresor amestecă apa cu aer, iar acest amestec, sau apa și aerul separat, sunt alimentate la jeturi, care, prin intermediul presiunii, ne masează corpul. Jacuzzi-urile sunt o modalitate excelentă de a vă relaxa și de a vă bucura de tratament fără a părăsi casa dumneavoastră.

În fotografie: modelul 240960..Y de la fabrica Roca.

Bol

Care este dimensiunea ideală?? Unul pe care îl puteți cumpăra și instala în propria baie. Băile cu hidromasaj nu sunt singurele modele disponibile pe piață – acestea pot fi folosite și pentru masajul picioarelor și al mâinilor. O cadă de dimensiuni normale are jeturi pe toată lungimea și poate fi localizată: pentru masarea gâtului, a spatelui, a mâinilor. De cele mai multe ori, jeturile sunt localizate local în cele "așezate" căzi de baie cu o lungime de 140-150 cm. În cele din urmă, băile cu hidromasaj pot fi pentru o persoană sau pentru mai multe persoane. Ceea ce deosebește aceste jacuzzi de mini-piscine este faptul că apa este drenată după fiecare utilizare.

Citește mai mult  Beneficiile căzilor de baie personalizate

Ce formă este mai bună?? Configurația căzii nu este importantă Poate fi orice: rotund, pătrat, dreptunghiular, unghiular. Este important să vă puteți așeza confortabil în modelul pe care l-ați ales. Iar dacă jeturile urmăresc conturul corpului, veți obține un efect terapeutic mai puternic al masajului. Jacuzzi-urile pot fi combinate cu dușuri: puteți face un masaj în timp ce stați în picioare sau întinși în cabină.

Cabine de duș cu jeturi de duș în combinație cu o cadă de baie.

  • modelul Vega din fabrica Glass
  • Modelul Amea Twin Premium / Premium C de la Jacuzzi, design de Urbinati Carlo
  • Matrix midi de Gruppo Treesse, design de Parea Paolo
  • Noul Combine 170 de la fabrica Albatros

modelul Vega din fabrică Sticlă.

Din ce sunt făcute jacuzzi-urile? Cel mai frecvent sunt realizate din polimer cu acrilic deasupra. Căutați modele cu o grosime minimă de 4 mm pentru a evita fisurarea pentru a șlefui orice zgârieturi posibile. Mai puțin frecvent utilizate căzi de baie din oțel emailat sau fontă. În gamele de elită puteți găsi chiar și modele din lemn.

Astăzi, căzile cu hidromasaj nu sunt fabricate numai din acrilic, deși acrilicul combinat cu polimeri este cel mai comun. Puteți găsi modele fabricate din sticlă, piatră turnată, oțel și fontă.

Jets

Ce sunt? Pentru hidromasaj, pentru aero- și turbo-massaj ( cu un amestec de aer și apă ). În funcție de modul în care se formează jetul, există sferice ( un efect puternic, direcționat ) și rotative ( amestecul este alimentat în spirală ). Un tip separat de mini jeturi pentru spate.

Toate jeturile pot avea un mecanism pivotant, astfel încât este cel mai util pentru a masa corpul la un unghi. Există, de asemenea, modele cu clapetă, ceea ce face ca jacuzzi să fie atât de ușor de îngrijit. Este de preferat ca duzele să nu se afle prea mult deasupra suprafeței, pentru a evita ca acestea să se ciocnească între ele.

Citește mai mult  Beneficiile căzilor de baie personalizate

Câte avioane cu reacție de același tip ar trebui să existe?? Acestea se mai numesc și jeturi. Versiunile de bază au 4-6 jeturi. La modelele avansate, numărul de duze poate ajunge la câteva zeci. Dar nu uitați, cu cât sunt mai multe duze, cu atât jetul de apă este mai puțin puternic. Jeturile din plastic sunt considerate mai fiabile.

Există sisteme de turbo-masaj și de aero-masaj cu jeturi care pot fi integrate în cadă fără țevi ( fiecare dintre ele aspiră apa și o eliberează înapoi ). Jeturile pot fi poziționate pe fund, pe lateral, pe picioare sau în zona lombară.

Operațiunea

Vă puteți scălda în cada cu hidromasaj? Da. Acest lucru ar trebui făcut de preferință înainte de masajul cu hidromasaj, deoarece face ca acesta să fie mult mai eficient. Nu folosiți agenți puternici, care nu fac spumă. Se recomandă cu insistență să spălați numai atunci când hidromasajul este oprit.

Există riscul de electrocutare atunci când se utilizează o cadă cu hidromasaj?? Nu și dacă respectați măsurile de siguranță. Trebuie să fie conectat la un RCD separat ( un întrerupător de circuit de dispersie la pământ ). În cazul puțin probabil al unei situații de urgență, RCD va opri automat sistemul.

Ce sisteme de control pentru hidromasaj sunt disponibile?? Pneumatic sau electronic. Prima este mai simplă și mai ieftină; cea de-a doua este mai scumpă și mai funcțională.

Băile jacuzzi pot fi dotate cu panouri de afișare și telecomandă.

Ce "știe" cada de baie, în afară de masaj?

Achiziții suplimentare. Va trebui să investiți într-un robinet mixer și un cap de duș – acestea nu sunt întotdeauna incluse. Puteți, de asemenea, să echipați cada cu tetiere și cotiere, un suport pentru ziare sau un suport pentru suc proaspăt stors.

Citește mai mult  Beneficiile căzilor de baie personalizate

În imagine: modelul Thalia 180 / 170 de la Albatros.

• Cromoterapie ( o iluminare cu ajutorul unor diode emițătoare de lumină special alese care au un efect benefic asupra stării de bine și a dispoziției ).

• Funcția de aromaterapie ( nu toate jacuzzi-urile pot fi umplute cu uleiuri de aromaterapie-.. duzele se vor bloca! ).

• Sistem de sunet, televizor, telefon.

• Control de la distanță al tuturor funcțiilor căzii cu hidromasaj ( lăsați-o să funcționeze în timp ce vă dezbrăcați ).

• Curățare automată ( dezinfectare ).

• Opțiune de dezumidificare automată după hidromasaj.

• Control automat al debitului de apă.

• Menținerea temperaturii setate a apei.

• Dacă nu doriți să vă urcați pe marginea căzii, există modele cu o ușă mică.

Pe lângă sistemele de hidromasaj, aero și combinat, jacuzzi-ul poate fi accesorizat cu diverse accesorii de la ( de exemplu, tetiere ) și este echipat cu cromoterapie, aromaterapie, tratare automată a apei etc.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: