Capcanele de a alege o canapea

Pentru a alege o canapea bună, trebuie să puteți vedea prin ea: în funcție de tapițerie, umplutură, cadru și mecanism, puteți obține articole complet diferite. Cum să citești o canapea?

Lumea interioară

Umplere. Durata de viață și calitatea canapelei nu depind atât de mult de învelișul acesteia (acesta poate fi schimbat &#41 ci de ceea ce se află în interior. Tetierele canapelelor bune sunt umplute nu numai cu spumă poliuretanică, ci și cu garnituri care nu scârțâie și care reduc zgomotul. Noua generație de spumă poliuretanică este și mai rezistentă și mai durabilă.

Mecanism. Dacă doriți să cumpărați o canapea care se transformă în pat, uitați-vă la mecanismul de transformare. Mecanismul acordeon este considerat potrivit pentru utilizarea zilnică Și Euro Stacking. «Patul pliabil francez Nu este destinată pentru o utilizare frecventă, această canapea este bună dacă aveți nevoie ocazional să găzduiți oaspeți.

În imagine: Canapeaua Gordon de la Milano Bedding.

Diferența este ușor de detectat, dacă faceți un "test pe teren", Pur și simplu pune- se potrivesc pe canapea. Calitatea țesăturilor canapelei este evidentă, deoarece nu se simte nicio îmbinare între părțile canapelei. Cea mai bună umplutură Spuma poliuretanică din latex, cea mai durabilă și confortabilă, este folosită în mobilierul de elită.

Cadrul. Înainte de a cumpăra o canapea, aflați din ce este făcută. Cele mai ieftine sunt fabricate din plăci aglomerate: o sarcină grea în orice moment se poate transforma într-o defecțiune. Cadrul de pin sau molid.. opțiune viabilă, doar asigurați-vă că lemnul este bine uscat. Se poate evalua prin atingere și miros: părțile expuse pot fi umede și pot mirosi a smoală. Cele mai bune scânduri sunt realizate din lemn de esență tare: fag, stejar, frasin sau mahon. Lemnul optim pentru un bun raport calitate-preț mesteacăn. Este aproape la fel de durabil ca și fagul, dar semnificativ mai ieftin. Rame metalice Cel mai fiabil, dar face mobilierul foarte greu.

Citește mai mult  Rafturi din plastic în casă: 8 camere

Materialul ( tapițerie )

Velur ( catifea ). Țesături cu un fir moale și scurt. Disponibil cu sau fără ștanțare. Adesea confecționate din fire sintetice sau amestecate. Nu vă fie rușine Natural este mult mai dificil de îngrijit. Velur se drapează bine, deci este potrivit pentru forme complexe.

Alegerea este. Dacă vă gândiți să cumpărați o canapea, nu uitați că mulți producători de mobilă ( în special ruși ) sunt pregătiți să vă amenajeze canapeaua în materialul ales de dumneavoastră. În funcție de prețul său, canapeaua ar putea fi chiar mai ieftină. O canapea discretă arată foarte bine tapițată, dar puteți obține o canapea scumpă într-o versiune mai economică fără a pierde calitatea carcasei sale interioare.

În imagine: Arturo Pozzi tesatura Podium black diamond.

Jacquard. Modele complexe țesute, în relief. Această țesătură este foarte rezistentă, dar nu poate fi înălbită sau curățată în uscat doar aspirarea și ștergerea cu o soluție cu săpun.

Chenille. Un fir pufos ca o omidă. Se obține prin intercalarea câtorva fibre de păr între două fire puternice și răsucirea lor. Poate fi aspirat, săpunit și curățat în uscat; nu se freacă cu perii dure și nu se înălbesc.

Piele. Pielea artificială este mai ieftină decât pielea naturală și mai versatilă în ceea ce privește designul, dar își pierde aspectul mai repede. În ultimii ani, producătorii de mobilă au folosit pe scară largă pielea ecologică, un strat superior din poliuretan aplicat pe un strat inferior din piele naturală presată. Microporii îl fac să "respire" nu mai rău decât o cârpă.

Alcantara. Țesătură din piele de căprioară falsă. Moale, rezistentă și ușor de curățat. Fabricat din fibre de poliester acoperite cu poliuretan.

Citește mai mult  Mobilier de grădină din lemn: nuanțele de alegere

Exemple de canapele tapițate în diferite materiale

Canapea Novecento de Poltrona Frau.

( love me ) Tender sofa by Moroso.

canapea Ellington de Il Loft.

Canapea Controra de Molteni & C.

Canapea Soft Blocks de Muuto.

Canapea Plan line de la fabrica Il Loft.

canapea Breeze fabrica Molteni & C.

Canapea Undercover de Zanotta.

Canapea MICHELANGELO de la fabrica Smania.

Canapea PR 0540-229 Claire de Provasi.

Amouage / Canapea Amouage SL de Busnelli.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: