Pătuț pentru sugari

Cinci sfaturi simple despre cum să alegeți un pat pentru un nou-născut. Căutați mecanismul de balansare potrivit, reglajele utile și materialul patului.

Mecanismul de balansare

Rocking sau nu rock? Pediatrii moderni nu încurajează în mod deosebit paturile cu balansoar.

Argumente: bebelușul are un sistem vestibular slab; devine rapid dependent de legănat și este foarte dificil să se oprească din legănat.

Pentru a rezista tentației de a "face rock", Mamele educate și disciplinate pot opta, desigur, pentru un pătuț fix.

Atunci când alegeți un pătuț pentru copii, este important să luați în considerare în primul rând funcția pătuțului și apoi stilul camerei.

Pătuțul pentru copilul modern. Trăim într-o lume a materialelor artificiale, casele noastre sunt pline de tehnologie și plastic. În aceste condiții, nu este posibil să se creeze un mediu perfect steril pentru copil. Asigurați-vă că tot ceea ce atinge copilul nou-născut este natural. Mai bine combinați un pătuț din lemn cu plăci aglomerate, nu un pătuț de modă veche. Și este acoperit cu ulei non-toxic, nu cu vopsea, pentru că se știe că cei mici explorează lumea încercând-o. În plus, toate lacurile, vopseaua și plasticul se vor evapora într-un fel sau altul și vor elibera substanțe toxice, care pot fi dăunătoare pentru sănătatea delicată a copilului.

Pătuțul pentru copilul modern. Trăim într-o lume a materialelor artificiale, casele noastre sunt pline de tehnologie și plastic. În astfel de condiții, este imposibil să se creeze condiții sterile ideale pentru un copil. Încearcă să te asiguri că tot ceea ce atinge direct nou-născutul tău este natural. Folosiți un pătuț din lemn, nu din plăci aglomerate. Și este acoperită cu ulei non-toxic, nu cu vopsea – pentru că se știe că bebelușii explorează lumea încercând lucrurile. În plus, toate lacurile, vopselele și materialele plastice se evaporă într-un fel sau altul și eliberează substanțe toxice care pot fi dăunătoare pentru sănătatea delicată a bebelușului.

Ascundeți

Dar, după câteva nopți de plâns, probabil că își vor da seama că sadismul nu se potrivește unei femei normale. Și de o sută de ori vor regreta că nu au cumpărat un transformator de pat cu un pendul.

De-a lungul sau de-a lungul? Există două construcții de bază pentru pătuț cu balansoar: pendulul ( baza este fixă și doar patul se balansează ) și culcușul cu alunecare- Un omagiu adus unui basorelief sau balansoar de modă veche.

  • Pătuțurile de tip pendul sunt disponibile în două versiuni: patul se deplasează fie lateral, fie înainte și înapoi. Împingeți patul de la o parte la alta este mai obișnuit, dar de la picior la cap corect. Faptul că capul bebelușului ( mai ales al unui copil prematur ) poate sări dintr-o parte în alta atunci când se balansează transversal. Acest lucru nu este valabil în cazul balansării longitudinale.

Paturile pendulare sunt ușor de distins de paturile convenționale: trebuie să aibă un spațiu între picior și cadrul patului. Mai groasă decât lățimea unui deget pentru a permite patului să se balanseze cu ușurință.

Patul balansoar pentru copii poate fi folosit ca un pat normal, fix: mecanismul este fixat cu ajutorul unor cleme de fixare.

  • Pătuțurile culisante se pot înclina doar lateral. Când bebelușul devine mai mare, patinele sunt puse pe rotile cu un opritor.

Paturile de leagăn sunt caracterizate de un suport pentru arcadă. Roțile pot fi îndepărtate în timp ce bebelușul dvs. are nevoie de legănat și pot fi puse înapoi pe picioare atunci când are nevoie de un pătuț obișnuit.

Reglarea inferioară

Mai bine 3 pași. Nou-născuții sunt mai ușor de scos și de pus într-un pătuț cu fundul înălțat. Iar un pat cu ridicare suplimentară îi salvează spatele mamei, deoarece nu trebuie să se aplece atât de mult. De îndată ce bebelușul dvs. este capabil să se întoarcă în somn, ca să nu mai vorbim de a sta în picioare, podeaua ridicată va fi coborâtă treptat. Două grade de reglare a podelei sunt cele mai comune, dar un pat cu trei nivele este mult mai convenabil.

Când bebelușul învață să se ridice în picioare, podeaua patului trebuie coborâtă la adâncimea maximă.

Reglarea peretelui frontal

Coborârea barelor sau scoaterea lor? Ce fel de a transforma peretele din față al patului? Este mai bine să aveți ambele posibilități, deoarece aveți nevoie de cele două ajustări în scopuri complet diferite.

  • Capota reglabilă vă permite să ajustați patul de copil împotriva celui pentru adulți. Vestea bună este că o scutește pe mamă de a alerga noaptea prin cameră pentru a-și găsi copilul. Bebelușul tău doarme în propriul pat, nu pe o saltea ortopedică pentru adulți .

Unele pătuțuri adaptoare nu numai că vă permit să coborâți peretele frontal, ci și să îl îndepărtați complet. Mai târziu vor servi ca o canapea extensibilă în camera unui copil mai mare.

  • Bare detașabile. Copilul învață să se ridice și să iasă din pătuț, de exemplu, pentru a merge la oliță. Este mai bine să aveți un "pat" făcut pentru el în avans și să nu vă forțați copilul să se așeze pe partea superioară a patului ( chiar dacă patul supraînălțat vă permite să coborâți peretele din față cât mai mult posibil ).

Fiecare producător are propria sa soluție pentru barele extractibile. Cel mai comun mod ( scoateți cele două în mijlocul patului ))&#nbsp- nu este singurul.

Sertarul pentru jucării și bagaje

Numai cu capac! Cele mai multe pătuțuri cu sertare au un sertar extensibil în bază. Are un mare dezavantaj: spațiul dintre fund și recipientul propriu-zis. În grădiniță, unde principala preocupare a părinților este.. Controlul prafului, cum ar fi un sertar extensibil Nu este permisă utilizarea colectorului de praf. Este mult mai bine să refuzați recipientul încorporat și să îl cumpărați separat, cu un capac asortat.

Fiți atenți la cât de bine se așează sertarul pe fundul patului. Poate fi preferabil să optați pentru o comodă convențională?

material pat de campanie

În mod optim lemn. Și mai bine, prelucrat numai mecanic, fără utilizarea de lacuri, impregnări sau coloranți. Nu uitați că, de îndată ce dinții bebelușului dvs. încep să crească, aceștia vor începe să se "ascută" lor. Inclusiv împotriva peretelui patului. Pentru a preveni ca bebelușul tău să preia substanțe chimice și coloranți, vei căuta protecții din plastic pentru marginea patului. Această problemă poate fi evitată prin alegerea unui model din lemn nevopsit de la început.

Frasinul, mesteacănul, stejarul și fagul sunt cele mai populare materiale pentru pătuțuri.

Citește mai mult  O colecție cu un nume
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: