Românesc sau străină: ce canapele de pat sunt cele mai bune??

Există canapele extensibile atât pentru utilizarea zilnică, cât și pentru "oaspeții ocazionali". Există modele importate și modele naționale. Ce canapele extensibile sunt cele mai bune?

Personal, nu cred că mecanismele interne sunt mai bune decât cele occidentale. Încă îmi vine greu să cred scena din filmul "București nu crede în lacrimi", în care personajele reușesc să asambleze canapeaua pliabilă într-un minut înainte ca fiica să vină acasă. Acordați atenție nu atât de mult la modul de înclinare a canapelei, cât și la durabilitatea mecanismului: cadrul sub o anumită sarcină se poate deforma. Până de curând, canapelele erau cu mult în urma paturilor, fie și numai pentru că patul trebuia să fie întors tot timpul. În prezent, multe modele sunt echipate cu cleme speciale pentru lenjerie: fixați salteaua cu cearșaful și pătura și ascundeți-le în adâncurile canapelei. Rufele nu se încrețesc și nici nu "fug". În plus, multe fabrici de canapele folosesc saltele ortopedice care sunt potrivite pentru utilizare continuă. Modele foarte confortabile pentru dormit

Personal, nu cred că mecanismele locale sunt mai bune decât cele occidentale. Încă mi se pare incredibilă scena din filmul "București nu crede în lacrimi", în care eroii, înainte de sosirea fiicei, reușesc să asambleze o canapea pliabilă în 1 minut. Acordați atenție nu atât de mult la modul în care este așezată canapeaua, ci la rezistența mecanismului: cadrul sub o anumită sarcină se poate deforma. Până de curând, canapelele erau cu mult inferioare paturilor, fie și numai pentru că patul trebuia tapițat tot timpul. Astăzi, multe modele sunt echipate cu cleme speciale pentru lenjerie: fixați și depozitați în adâncurile canapelei o saltea împreună cu o foaie și o pătură. Lenjeria nu se încrețește și nu "fuge". În plus, multe fabrici în fabricarea de canapele folosesc saltele ortopedice, potrivite pentru o utilizare constantă. Modele foarte confortabile pentru dormit&nbsp- Ascundeți

Cum și când au apărut primele canapele extensibile??

Primele canapele convertibile datează din secolul al XIX-lea. Dar ele nu au fost inventate pentru a economisi spațiu, ci doar pentru a vă oferi un spațiu de dormit suplimentar. Canapele-paturi au fost concepute inițial pentru a fi utilizate ca scaune în birouri servitori. Și, din când în când, să ațipească noaptea târziu pe ele.

Abia în perioada sovietică, în faimoasele case ale lui Hrușciov, au început să fie folosite zilnic. Apartamentele din acea vreme aveau camere atât de mici încât ar fi fost imposibil să se facă un pat adecvat. De aceea, mulți cetățeni sovietici își transformau canapeaua în pat în fiecare noapte.

Calitatea sovietică

Pe baza realității interne, proiectanții de fabrici au încercat să dezvolte un mecanism durabil. Este important ca acesta să răspundă provocării transformării canapelelor de zi cu zi. Rezultatul este "mobilierul sovietic" Stocul lor de durabilitate este net superior analogilor lor străini. Și multe mecanisme occidentale de canapele extensibile pur și simplu nu pot face față sarcinilor zilnice și au ieșit rapid din serviciu.

Dezvoltatorii mecanismelor interne au prioritizat durabilitatea acestuia.

  • În fotografie: modelul Bern de MARTI DESIGN GROUP
  • În fotografie: modelul Bern de MARTI DESIGN GROUP
  • În imagine: Berna de MARTI DESIGN GROUP
  • În imagine: Berna de MARTI DESIGN GROUP

În imagine: Bern by MARTI DESIGN GROUP.

Avantajele și dezavantajele modelelor importate

Multe canapele pliante importate nu sunt concepute pentru a fi transformate în mod regulat. Dacă aveți un model care poate fi utilizat zilnic, producătorul va indica acest lucru în fișa tehnică. Nu trebuie să mergeți departe pentru a găsi exemple: chiar și suedezul IKEA ne oferă modele pliabile canapele pentru utilizare zilnică și pentru utilizare ocazională.

Canapele pentru dormit zilnic au de obicei compartimente pentru lenjerie de pat: lenjerie, perne și chiar o pătură.

Citește mai mult  Un clasic modern de Meridiani

Deci, pentru utilizarea ocazională, mai degrabă decât zilnică, a unei canapele extensibile, alegeți dintre următorii producători străini. Ei au mai mult succes în producția de canapele "pentru oaspeți" modele. Producătorii occidentali inventează în mod constant noi modalități de transformare, modele de forme și culori. Canapele-paturi care sunt dezasamblate din când în când.. este în primul rând un scaun și abia apoi un pat. Astfel, producătorul are mai multe posibilități de a crea un produs elegant, el nu trebuie să sacrifice eleganța liniilor de dragul unui mecanism de pliere voluminos, dar fiabil.

Producătorii de modele transformabile ocazional nu sacrifică frumusețea pentru fiabilitatea mecanismului. Scaunele confortabile și designul excelent sunt pe primul loc.

Pro și contra canapelelor de uz casnic

Canapele rusești, dimpotrivă, sunt proiectate inițial pentru o utilizare regulată și, după cum am menționat, au cadre și mecanisme fiabile. Simplitate în proiectare și construcție pentru durabilitate, deoarece nu există nimic care să se rupă cu un minim de detalii. Tendința a rămas până în prezent. Canapele de relaxare pentru transformări zilnice fabricate în România sunt de o calitate mult superioară omologilor lor occidentali. Este demn de remarcat faptul că canapelele rusești au adesea mecanisme importate de transformare. Dar numai cele care sunt potrivite pentru "încărcăturile" domestice.

Atunci când sunt folosite în mod regulat, designul laconic și simplitatea designului canapelelor domestice sunt o garanție a durabilității lor.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: