Vise lucide: Cum să alegeți o saltea într-un dormitor

Atunci când alegeți un pat pentru dormitor, trebuie să vă amintiți că ingredientul principal este salteaua. Aceasta afectează nu numai calitatea somnului, ci și sănătatea. Salteaua nepotrivită poate fi o sursă de alergii, dureri de spate și musculare, oboseală și insomnie. Așadar, alegerea unei saltele trebuie luată în serios.

Concentrați-vă pe modelul de pat

Înainte de a începe să alegeți o saltea, decideți ce pat doriți să aveți în dormitor. Înălțimea, lățimea și designul său determină dimensiunea și înălțimea saltelei. De exemplu, dacă optezi pentru un pat în stil minimalist, ceea ce înseamnă un mobilier de dormitor jos, o saltea joasă ar fi excelentă sunt disponibile de la 15 până la 40 cm înălțime.

O saltea înaltă se potrivește bine într-un dormitor în stil clasic sau provensal, unde un pat din lemn sculptat sau cu un cadru din metal ciocănit ar fi mai potrivit.

Apropo, merită reținută o regulă simplă: salteaua nu trebuie să iasă de la bază mai sus decât tăblia patului. Desigur, lățimea saltelei depinde de lățimea patului.. pentru un pat dublu standard este de 160 cm. Există și alte standarde.. acestea sunt de 180, 200 și 220 cm, sau un pat king size.


Citește și:

  • Ce se află în interiorul unei saltele?
  • Cum să alegeți o saltea?
  • O saltea: o strategie de cumpărare

Studiați gama

Astăzi, piața oferă o gamă largă de saltele fabricate în România și în străinătate.

Citește mai mult  Cum să nu plătiți prea mult pentru mobilier de hol

Saltelele pentru dormitoare diferă în ceea ce privește tipul de construcție, materialul, duritatea, greutatea maximă permisă pe pat etc.. Deci este vorba de individualitate.

În fotografie: Salteaua Top point 4000 de Huelsta.

Este o prostie să ne certăm despre care este cel mai bun: fiecare dintre ele are propriile avantaje. Principalul lucru este să știți care este cea mai potrivită pentru dumneavoastră. Și atunci când decideți cum să alegeți o saltea pentru dormitor, ar trebui să vă ghidați doar de propriile sentimente și preferințe. Este recomandabil să îl "încercați" înainte de a-l cumpăra Trebuie să vă puteți întinde pe această saltea așa cum este în magazin trebuie să vă simțiți cât mai confortabil posibil. Pe salteaua aleasă de tine îți vei petrece o treime din viață în viitor.

Luați în considerare caracteristicile personale

Există mai multe criterii care trebuie luate în considerare înainte de a decide ce saltea vi se potrivește: vârsta, greutatea, sănătatea musculo-scheletală și preferințele personale. Rigiditatea saltelei recomandate depinde în primul rând de vârstă Copiii și adolescenții sunt sfătuiți să aibă modele moi fără arc, iar persoanele în vârstă – saltele de duritate medie sau moale. Cu cât sunteți mai greu, cu atât mai rigid trebuie să fie cadrul și calitatea arcurilor. În cazul problemelor de coloană vertebrală, o saltea trebuie aleasă în conformitate cu recomandările medicului dumneavoastră.

  • Saltea de top 4000 de la Huelsta.
  • Saltea Shoulder Comfort Zone de la Wittmann.
  • Modelul HR Topper din spumă rece de Huelsta.
  • Salteaua Air Dream 4000 de la Huelsta.

câteva sfaturi practice

Nu uitați că nu puteți returna o saltea la magazin dacă ați folosit-o deja în scopul pentru care a fost destinată. Fiecare saltea are nevoie de o îngrijire adecvată: în primele trei luni se recomandă să o întoarceți la fiecare două săptămâni și să o aspirați în mod regulat. De asemenea, se recomandă utilizarea unei huse pentru saltele, care va prelungi durata de viață a saltelei în sine. Se recomandă să schimbați salteaua cu una nouă la fiecare 5-7 ani.

Citește mai mult  Pat cu baldachin polonez: ce este?

Alegerea unei saltele

Saltea Air Dream 8000 Thermo din colecția Air Dream de la Huelsta saltea A150001S de Morelato Topper Visco din colecția Topper de la Huelsta
Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: