Materiale pentru blatul de bucătărie

Ce material pentru blatul de bucătărie?? Explorați avantajele și dezavantajele plăcilor aglomerate laminate, ale oțelului inoxidabil, ale lemnului masiv, ale pietrei artificiale și naturale.

Când comandați

Blatul de lucru trebuie să fie ușor de curățat, Nu absorb umezeala. Astăzi, cea mai bună alegere este piatra artificială, care are toate proprietățile practice necesare, în special o bună rezistență la uzură și higroscopicitate. Dacă doriți să utilizați materiale naturale, este mai bine să acordați atenție granitului decât marmurei, care este foarte dificil de îngrijit, deși arată foarte bine. Plăcile foarte frumoase de pe blatul de lucru, în special în stil rustic și provensal, ar trebui evitate, deoarece cusăturile vor fi înfundate în timp, iar plăcile în sine pot crăpa din cauza îngrijirii necorespunzătoare.

Un blat de lucru trebuie să fie ușor de curățat, nu absorb umezeala. În prezent, piatra artificială este cea mai bună alegere, deoarece are toate proprietățile practice necesare, cum ar fi o bună rezistență la uzură și higroscopicitate. Dacă doriți să folosiți materiale naturale, granitul este o alegere mai bună decât marmura, care poate fi dificil de întreținut, dar arată bine. Gresia, pe de altă parte, este folosită în principal în stilul rustic și provensal, dar finisajul cu ochiuri frumoase al blatului ar trebui evitat, deoarece cusăturile se vor bloca în cele din urmă, iar gresia însăși se poate crăpa din cauza întreținerii necorespunzătoare.

Ascundeți

Blaturi din plăci aglomerate

Ieftin, dar nu pentru totdeauna. Cele mai multe blaturi de bucătărie sunt realizate din plăci aglomerate laminate. O soluție la un preț competitiv și de foarte bună calitate. Varietate de culori de asemenea, un plus: puteți alege o nuanță care să se potrivească cu orice stil. Grosimea panourilor este de obicei de 38 sau 28 mm ( dimensiuni europene și, respectiv, rusești ).

Citește mai mult  11 șezlonguri din plastic

Inspectați cu atenție blaturile de lucru înainte de instalare. În cazul în care placa aglomerată are o suprafață "goală", aceasta este rezistentă la zgârieturi, pete de grăsime și amprente Dacă aveți un finisaj lucios, atunci trebuie să fixați piesele de capăt cu bandă de margine. În caz contrar, ar absorbi umezeala, iar rezultatul ar fi blaturi umflate și deformate.

Marginile unui blat de lucru din plăci aglomerate trebuie să fie bine etanșate pe toate laturile. Astfel, materialul este protejat împotriva pătrunderii apei.

Blaturi din oțel inoxidabil

Frumoasă, dar un pic cam complicată. Este mai scump, dar și mai durabil. Astfel de blaturi sunt rezistente la temperaturi ridicate și la uzură fizică, dar necesită o întreținere regulată Zgârieturile, picăturile de grăsime și amprentele rămân pe suprafața netedă. Oțelul poate fi fie lucios, fie mat.

Un blat din oțel inoxidabil ar arăta foarte bine într-o bucătărie modernă sau high-tech. Aspectul este îmbunătățit de mânerele de culoare metalică ale dulapului.

Blaturi de lucru din lemn masiv

Natural, dar prea delicat. Acest material este preferat de oamenii bogați cărora le place totul "natural", «ecologice". Nu uitați, totuși, că lemnul este dificil de întreținut și va trebui uns și ceruit din când în când. Iar lemnul lăcuit și protejat ar trebui să fie în continuare protejat de stropii de la chiuvetă și de căldura aragazului.

Blaturile de lucru din lemn sunt disponibile în două variante: fie sub formă de blocuri de lemn masiv, fie sub formă de plăci masive lipite între ele.

Blaturi de lucru din piatră

Robust, dar greu. Există două opțiuni – Piatră naturală și artificială ( aka compozit, material compozit ). Acesta din urmă este deosebit de bun: este rezistent și inert în fața detergenților agresivi. Materialele compozite sunt disponibile într-o varietate de culori și pot fi îmbinate fără rosturi: imaginați-vă un blat de lucru lung de șase metri fără nicio îmbinare vizibilă. Blaturile compozite au un singur dezavantaj: materialul este relativ scump.

Citește mai mult  Koinor vă invită să vă așezați în confort

Un blat din marmură naturală sau granit este foarte frumos. Dar trebuie folosit cu grijă: suprafața poroasă poate lăsa pete de ulei și de vin.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Ivanna Kusturica

Salutări, dragi entuziaști ai confortului și îmbunătățirii locuinței! Eu sunt Ivanna Kusturica, un designer experimentat cu o bogată experiență și o pasiune nețărmurită pentru transformarea spațiilor de locuit în tărâmuri de eleganță și confort durabile. Fiți alături de mine în timp ce vă dezvălui tapiseria călătoriei mele în domeniul designului, țesută de-a lungul anilor de creativitate, inovație și un angajament de nezdruncinat pentru a crea spații care să rezoneze cu căldură și rafinament.

Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: