Plafon de baie

Puține finisaje de tavan sunt disponibile în baie. Cerințele impuse materialului sunt extreme: acesta trebuie să fie nu numai durabil, ci și rezistent la umiditate. Plafon standard ( plafon suspendat, plafon fals, plafon întins ) și soluții de plafon non-standard pentru baie.

În plus față de soluțiile standard de tavan pentru baie, există multe soluții de tavan non-standard.

Plafonul suspendat modular Construcția modulară constă într-un cadru metalic pe care sunt fixate formele pătrate ( aproximativ 60×60 cm. ). Plăcile de tavan suspendate sunt fabricate dintr-o varietate de materiale, dar oțelul, aluminiul, materialele minerale sau fibra de sticlă sunt potrivite pentru camerele umede. Uneori, producătorii indică pe produsele lor un grad de rezistență la apă ( de preferință nu mai puțin de 95% ).

În fotografie: Interiorul băii din proiectul arhitectului Marin Nahibasheva.

plafon suspendat în baie

Avantajul acestui tip de construcție este Posibilitatea de a ascunde cablurile electrice și comunicațiile. Dezavantajul: Reducerea înălțimii camerei cu 10-15 cm. Plafoanele suspendate în băi sunt cel mai adesea realizate în două moduri: ca un sistem suspendat pe un cadru sau ca o structură modulară de gresie. Sistemul de cadre este format din ( de aceea se mai numește și tavan cu lamele ). Lamele pot avea dimensiuni și forme diferite. Acestea pot fi asamblate cap la cap, separate de o inserție sau distanțate la o anumită distanță. Plafonul modular este aproape imposibil de distins de plafonul biroului.

De asemenea, este posibil să se creeze un plafon curbat plafon suspendat în baie. Cu toate acestea, acest lucru necesită laturi curbate. Lungimea standard este de până la 6 m, lățimea variază între 3 și 30 cm, iar grosimea este în general între 0,3 și 0,6 mm. Materialul cel mai potrivit pentru bătături de baie aluminiu.

Citește mai mult  Dregging

Tavanele false – o caracteristică distinctivă a renovării anilor '90 – sunt ideale pentru băi: pot ascunde atât de ușor elemente precum ventilația forțată.

Plafonul Soffit

Caracteristica principală a acestor construcții este că grinzile și profilele portante sunt atașate direct la placa de tavan, în loc să fie suspendate de aceasta. Cele mai comune sunt plafonul cu lamele ( similar cu un plafon suspendat ) sau plafonul din gips-carton. În baie, este necesar să se utilizeze plăci de gips-carton rezistente la umezeală – acestea sunt marcate ca GKLV. Cu o grosime de 8-16 mm, dimensiunile standard ale panourilor sunt de 250×120 sau 300×120 cm.

Un tavan fals realizat din plăci de gips-carton profită de o proprietate importantă a materialului: poate fi ușor de îndoit atunci când este umed. Își păstrează forma după uscare. Odată ce instalarea este completă, toate cusăturile trebuie să fie sigilate cu bandă de etanșare, apoi întreaga suprafață a plafonului fals trebuie tratată cu chit și acoperită cu orice vopsea care este proiectată pentru utilizare în camere umede.

Este dificil de spus la vedere dacă este un tavan fals sau un tavan suspendat – singura diferență este tipul de grilă atașată la substrat. Rack și pinion plafoane suspendate sunt la fel de comune ca și plafoanele suspendate.

Stretch tavan în baie

După cum sugerează și numele, tavanul este format dintr-o învelitoare de tavan întinsă pe un cadru special. Un plafon stretch în baie poate fi fie din plastic ( PVC ) sau din țesătură ( din poliester ). Șinele cadrului sunt fabricate din PVC sau aluminiu. Instalarea se face după cum urmează: panoul se încălzește, devine elastic, se întinde și se fixează.

Vecinii au fost inundați – nicio problemă! Producătorii susțin că, atunci când sunt întinse, plafoanele întinse pot rezista la sarcini de până la 100 kg/mp. . Deci, dacă instalați un astfel de tavan în baie, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la scurgerile de la vecinii de la etaj. Toată apa se va aduna într-o bulă care poate fi apoi drenată prin orificiul corpului de iluminat sau prin îndepărtarea temporară a unei părți a ramei ( cu ajutorul unui specialist ). Distanța minimă pentru fixarea tavanului suspendat este de 0,5-3 cm ( în funcție de sistemul de fixare al companiei respective ).

Citește mai mult  Greta Wolf se pregătește pentru noul an

În imagine: Așa arată un tavan suspendat atunci când colectează apă.

Dezavantajul PVC-ului Lipsa de rezistență la îngheț ( țineți cont de acest lucru atunci când alegeți materialul de tavan pentru o cabană neîncălzită ). La zero grade devine casant, dar dacă nu îl atingeți în acel moment, își va recăpăta proprietățile elastice atunci când se încălzește. Cu toate acestea, dacă este deteriorat mecanic într-un mediu rece, ar putea crăpa. Plafoane realizate din țesătură de poliester nu au acest dezavantaj.

Plafoanele întinse permit instalarea de corpuri de iluminat: acestea sunt inserate ( trebuie să fie specificat în prealabil atunci când comandați materialul ) și marginile "găurii acoperite cu un material termoizolant. Nu uitați că lămpile cu incandescență și cu halogen nu trebuie utilizate cu puteri mari. Pentru primul, puterea maximă este de 60 W; pentru cel de-al doilea, este de 60 W 35W. Tuburile fluorescente pot fi instalate fără restricții, deoarece nu se încălzesc foarte tare. Iar în alte cazuri, la temperaturi ridicate, țesătura se poate pur și simplu topi.

Plafonul stretch poate fi de orice culoare, poate fi chiar imprimat cu același design folosit pe gresie sau tapet în cameră.

Vopsit tavan baie tavan

Tavanul băii poate fi finisat cu aceeași vopsea impermeabilă care este folosită pentru pereți. Înainte de vopsire, suprafața va trebui să fie nivelată și tratată cu chit impermeabil și grund.

Ce să preferi?

Adesea, plafonul din apartamentele standard are o suprafață neuniformă: există pante, articulații, nereguli și gropi. În acest caz, este mult mai ușor de a face un plafon suspendat ( gips-carton ) sau un plafon stretch. Tencuiți sau vopsiți numai atunci când suprafața este suficient de plană.

Citește mai mult  Cum se fabrică ceramica Tagina Ceramics?

Dacă doriți să vedeți o construcție cu două niveluri deasupra capului, cea mai bună soluție ar fi placa de gips-carton. De asemenea, puteți alege între un tavan cu lamele sau un tavan stretch, în funcție de cât de mult sunteți dispus să cheltuiți. Plafoanele întinse sunt considerate mai plăcute din punct de vedere estetic și mai durabile, dar sunt mai scumpe.

Puteți alege să personalizați tavanul din baie: aranjați-l cu mozaicuri, comandați un "cer înstelat" ) de la LED-uri.

Plafonul mozaic este o soluție excelentă pentru suprafețele curbe ( cipurile de mozaic vă permit să proiectați orice rază de curbură ).

Pentru suprafețele de mozaic se utilizează sticlă colorată și transparentă, precum și smalt.

  • Decorațiuni mozaic de Zillig Design
  • Mozaic Petites fleurs din fabrica Sicis
  • Neo Mozaic din sticlă de la fabrica Sicis
  • Neo Mozaic din sticlă de la fabrica Sicis

Decorațiuni mozaic de la Zillig Design.

Plafon ieftin de finisare – Tapet pictat, tapet de sticlă, tapet de sticlă, lincruste. Sunt disponibile o varietate de texturi de suprafață, inclusiv fabuloase, în formă de spinare și așa mai departe. Avantajul lor incontestabil este Poate fi vopsit de mai multe ori. Apropo, culoarea poate fi schimbată de până la 7 ori, altfel vopseaua va începe să se desprindă.

Lambriuri de tavan din lemn sunt mai potrivite pentru case de țară decât pentru apartamente. Tratați suprafața cu o impregnare hidrofugă, dacă este necesar: aceasta o va proteja împotriva putregaiului și a dăunătorilor.

Tavanele false modulare pot fi înlocuite cu inserții de vitralii, în locul panourilor convenționale. Nu se tem de umiditate, sunt ușoare și de lungă durată. Și dacă le păstrați curate, din lateral vor arăta ca o sticlă adevărată.

Cea mai importantă regulă pentru un tavan din sticlă colorată: trebuie să lumineze bine și uniform. Amintiți-vă că vitraliile erau folosite pentru a decora ferestrele templelor – designul era vizibil doar în lumina soarelui.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: