Repararea ruletei de măsurare

Efectuați măsurători, faceți un marcaj precis – acestea sunt etape importante ale lucrărilor de construcție sau de instalare. Ruleta de construcție este utilizată pentru a efectua astfel de operațiuni. Un dispozitiv de măsurare convenabil format dintr-o carcasă în care o bandă flexibilă este plasată cu diviziuni răsucite într-o rolă și un mecanism special de salvare, poate fi găsit în orice fermă.

Ele sunt mici, potrivite pentru măsurători interne sau distanțe mici. Lungimea benzii de măsurare în astfel de rulete de la 1 la 10 metri. Și există rulete pentru măsurarea distanțelor sau a volumelor, în care lungimea pânzei de măsurare variază de la 10 la 100 de metri. Cu cât este mai lungă banda de măsurare, cea mai masivă ruletă de construcție.

Dispozitiv

Dispozitivul mecanismului din interiorul ruletei este aproape același. Element principal – Bandă de măsurare cu scară aplicată. Panglica este realizată din profil metalic flexibil, ușor concav sau plastic. Concavarea pânzei este o condiție prealabilă, datorită acesteia, se realizează o rigiditate suplimentară pe marginea centimetrului pentru a facilita munca de măsurare de către o singură persoană. Este relevant pentru rulete foarte lungi. Benzile de metrant pentru măsurătorile geodezice pot fi realizate din caprone sau prelată specială.

Mecanismele de măsurare pot fi împărțite la metoda de panglică de panglică pentru a se rostogoli.

 • Roulets cu mod manual de panglici de înfășurare. Cel mai adesea este dispozitive cu o rețea de măsurare pentru mai mult de 10 metri, care este înfășurată pe bobină utilizând mânerul. Viața unor astfel de dispozitive este nelimitată, deoarece mecanismul articolului este simplu și foarte fiabil.
 • Roulets cu fixare mecanică, care este o primăvară de panglică răsucite într-o bobină specială. Un astfel de mecanism pentru depozit este potrivit pentru măsurarea instrumentelor cu o lungime a pânzei de până la 10 metri.
 • Ruletă cu unitate electronică pentru înfășurare. Astfel de dispozitive au o altă funcție de afișare a rezultatului de măsurare pe un tablou de bord special.
Citește mai mult  Alegem ancore de cadru

Multe modele de ruletă au un buton pentru fixare, astfel încât centimetrul să nu se ridice în rolă. La capătul extern al benzii de măsurare, se montează o încărcătură specială, utilizată pentru a fixa un centimetru la punctul de plecare. Cârligul de vârf este simplu metal sau magnetic.

Dar, deși ruleta este ușoară, ca orice instrument, se poate rupe. Cea mai gravă defalcare a dispozitivului – banda de măsurare se oprește. Cel mai adesea o astfel de defalcare se întâmplă la instrumentele cu un dispozitiv de retur mecanic. Să nu cumpere o nouă ruletă, puteți repara rupt.

Caracteristici Reparații

Există mai multe motive pentru care centimetrul nu se răsucește în mod independent:

 • Banda sa desprins de primăvară;
 • izbucni izvorul;
 • Primăvara a sărit de pe știftul la care a fost atașat;
 • Banda a fost spartă, a format o pauză.

Pentru a determina cauza defalcării, trebuie să dezasamblați cazul de ruletă, faceți-l destul de simplu.

 1. Scoateți partea laterală prin răsucirea șuruburilor care se întâmplă de la una la patru bucăți.
 2. Scoateți cursa inversă.
 3. Trageți întreaga lungime a benzii de centimetru. Dacă banda nu a deconectat de la arc, apoi scoateți ușor din cârlig.
 4. Deschideți bobina în care se află izvorul răsucite al mecanismului de întoarcere.

Dacă banda este deconectată din arc, apoi pentru a repara ruleta, este necesar:

 1. Gătiți banda înapoi, dacă tocmai a sărit;
 2. Tăiați o nouă limbă pentru cârlig, dacă vechiul s-au rupt;
 3. Punch o nouă gaură în panglică dacă fostul a izbucnit.

Dacă izvorul a sărit de pe site-ul de fixare, acesta va fi vizibil imediat când bobina se deschide. Pentru a relua activitatea mecanismului depozitului, trebuie să returnați mustața în poziție. Dacă mustața este defalcată, atunci trebuie să tăiați un alt formular. Pentru a face acest lucru, scoateți izvorul spiralat din bobină, urmând-o astfel încât să nu se rupă și să deterioreze mâinile. Din cauza rigidității diferite a primăverii, mustața se poate face folosind pasajul, trebuie, de asemenea, să se încălzească primăvara înainte de prelucrare, altfel metalul rece se va rupe. Tăind o mustață nouă, întoarce cu grijă primăvara la locul vechi, urmând cu atenție fracturile și curbele.

Citește mai mult  Ce este un aparat respirator mascat cu gaz și cum să-l alegi?

Când izvorul a izbucnit, este posibil să se repare ruleta dacă spațiul a apărut nu departe de locul atașamentului. Primăvara de înfășurare va fi mai scurtă, iar banda de contoare nu va merge la capăt până la capăt, dar nu va afecta funcțiile de lucru, iar ruleta va servi de ceva timp.

Cu toate acestea, în viitor este mai bine să cumpărați un nou instrument, care va trebui, de asemenea, să facă dacă primăvara se va apropia de mijloc.

Contorul nu se răsucește independent dacă banda are coturi, acoperite cu rugină sau noroi. Reanimați banda de măsurare în prezența unor înălțimi sau rugină pe banda de contoare este aproape imposibilă, este mai ușor să cumpărați unul nou. Dar, în cazul contaminării, banda poate fi curățată cu grijă de praf și murdărie, după care este returnată la locul, evitând cerșetorii.

Aflând și eliminând motivul eșecului mecanismului, ruleta trebuie colectată înapoi.

 1. Arcul mecanismului de înfășurare pentru a umple astfel încât nicăieri să vină peste suprafață.
 2. Banda de măsurare purificată se fixează pe arc astfel încât scara să fie în interiorul rolei. Acest lucru este necesar pentru prevenirea diviziilor de fisiune.
 3. Închiriați o panglică la bobină.
 4. Introduceți bobina cu o panglică în carcasă.
 5. Puneți blocarea și partea laterală a carcasei.
 6. Împărțiți șuruburile înapoi.

Benzile de măsurare cu mecanism electronic de înfășurare au o durată mai lungă de viață decât mecanică. Dar dacă au un eșec în schema internă, este posibil să le reparați numai într-un atelier specializat.

Sfaturi de operare

Astfel încât ruleta nu se rupe de mult timp, trebuie să observați câteva reguli simple.

 • Mecanismul de înfășurare va dura mai mult, dacă în timpul utilizării benzii pentru o emisie completă pentru a avea grijă de primăvara din jerks ascuțite.
 • După finalizarea măsurătorilor, ștergeți banda de la praf și murdărie, astfel încât mecanismul să nu fie înfundat.
 • Cârligul de vârf are o reacție mică pentru precizia măsurării. Astfel încât să nu crească, nu fi capabil să vâneze ruleta cu un clic. De la lovirea carcasei, vârful este șters, care formează o eroare atunci când se măsoară până la câțiva milimetri și poate duce, de asemenea, la o plecare a prospectului.
 • Carcasa din plastic nu rezistă la lovituri la o suprafață solidă, deci merită să protejați ruleta de picături.
Citește mai mult  Mozaic de la Smalthy: Aplicație în design interior

Despre cum să remediați ruleta de măsurare, uitați-vă în videoclip.

Evaluează articolul
( 1 assessment, average 1 from 5 )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: