Totul despre lemn de stejar

Stejar invariabil cauzează asociații cu putere, putere și sănătate. Lemnul său în orice moment a fost evaluat pentru puterea, densitatea și durabilitatea acesteia. Acest material se distinge prin rezistența la umiditate, se opune acțiunii ciupercii și păstrează o vedere impecabilă timp de mai multe decenii de funcționare.

Densitate și alte caracteristici

Oak – un copac de lungă durată, vârsta de vârstă pentru el departe de limită. Înălțimea plantei atinge 30 m, iar diametrul trunchiului – 1,5-2 m. Lemnul de stejar își poate schimba caracteristicile în funcție de locul de creștere, totuși Unele proprietăți comune sunt alocate:

 • rezistență la deformare și deformare;
 • densitate;
 • rezistență cu o tăietură;
 • Duritatea tipurilor tangențiale și radiale.

Merită să luați caracteristicile tehnice și fizice medii ale lemnului de stejar.

 • Densitate (greutate specifică) – este de 550-700 kg / m3 pentru lemn uscat, în stare uscată cu aer, valoarea medie se apropie de 700 kg / m3.
 • Greutate volumetrică – cu o umiditate de 10-15% lemn uscat cub cântărește 700-800 kg, masa unui M3 de lemn proaspăt tocat depășește 1000 kg.
 • Limita de tracțiune – când comprimarea liniei de fibre este de 56 MPa, cu o îndoire statică care se apropie de 87 MPa.
 • Modul elastic – 12,3 GPA. Acest parametru este considerat cel mai mare dintre toate tipurile de grup de prețuri accesibile din lemn, în conformitate cu acest indicator, lemn de stejar este inferior numai de zada siberiană.
 • Umiditatea naturală – atinge 60%. Datorită creșterii densității naturale a lemnului de stejar, cherestea din starea netestată se caracterizează printr-o mulțime de greutate. După uscare, masa scade – facilitează în mod esențial transportul și prelucrarea lemnului tăiat.
 • Compoziție chimică – o parte organică din lemn de stejar, rămânând după extensia materialului, include pământ alcalin, precum și elemente alcaline. Componentele organice conțin celuloză (20-50%), componente de bronzare (2-10%), hemiceluloză – 15-30%, lignină – 15-30%, precum și o cantitate ușoară de rășini, care nu depășește 0,5-0,6%.
 • Duritate – Duritatea feței din lemn de stejar este de 57,3 N / mm2, radială – 48,2 n / mm2 și tangențială – 52,8 N / mm2.
 • Shade Gamma este larg – de la aproape alb la aproape negru. Cele mai comune, maro și de aur, culorile roșii lipsesc.
 • Textură de raze radiale poroase, în mod clar. Este acest lemn care este considerat o referință și imita cu crearea de acoperiri decorative artificiale.
Citește mai mult  Caracteristici vopsite Clapboard

Cererea ridicată de lemn de stejar este explicată prin performanța sa excepțională:

 • Temperatura de combustie este de 230 de grade în prezența unei surse de flacără și 370 de grade atunci când încălzită încălzită;
 • Conductivitatea termică – este de 200/400 MW (MW (MW) pe și de-a lungul liniei de fibre, respectiv;
 • higroscopicitate – redusă;
 • Ashost – nu depășește 0,35%.

O altă proprietate a lemnului de stejar este de mare interes – când intră într-un mediu umed, nu putrezește ca restul copacilor, dimpotrivă, devine mai durabil și dobândește o umbră aproape negru.

Un astfel de copac a primit numele „moraine” lemn.

Opțiuni de procesare

Pentru a crește parametrii operaționali, lemn de stejar este supus procesării primare și finisate. Colorarea acestui material nu este aproape nu este utilizată, principalele metode de prelucrare includ:

 • Podea – menținerea în apă, un astfel de echipament permite lemnului să dea lemnului o culoare mai închisă și să sublinieze textura spectaculoasă;
 • Lakovka – utilizat de obicei după o umplere pentru a fixa culoarea rezultată;
 • Impregnarea prin uleiuri – aplicat pentru elemente individuale de decor.

Comparație cu alte tipuri de lemn

Printre toate lemnul din lemn de esenta tare, frasinul este cel mai popular, cenusa, karagach, fag, stejar, si printre conifere – zada. Toate celelalte soiuri sau au parametri operaționali insuficient de mare (cum ar fi pin) sau sunt prea scumpe și, prin urmare, nu pot fi utilizate pentru a efectua lucrări la scară largă. Acestea includ prune, pere câte cireșe, care sunt comune atunci când creează instrumente muzicale. Stejarul și frasinul posedă densitate ridicată, deși cenușa este un stejar mai puternic și mai puternic. Ambele roci au o textura similară, posedă o bună conductivitate termică și flexibilitate.

Ei au primit o mare evaluare pentru rezistența la umiditate, care este evaluată în special atunci când efectuează decorarea în aer liber și interioară. Toate celelalte rase disponibile în țara noastră nu diferă de această proprietate, ceea ce limitează în mod semnificativ scopul utilizării acestora. Atunci când alegeți dintre stejar și zaț, în primul rând, ar trebui să fie procedați de la preț. Dacă doriți să salvați, preferința este mai bine să dați zadă, deoarece cherestea de stejar este mult mai scumpă.

În plus, Larch are o proprietate pentru a distribui aromă de conifere. Aceste cherestea alocă fitoncide care au un efect de consolidare asupra sănătății umane și creează o atmosferă plăcută.

Revizuirea speciilor

Mai multe soiuri principale de lemn de stejar. Le oferim o scurtă descriere.

 • Belocamer (Borovoy) – crește pe terenuri uscate și nisipoase. Are o coajă îngroșată, aproape neagră și lemn de paie galben, cu o structură cu mai multe straturi. Materialul are o duritate ridicată, elasticitatea sa este scăzută.
 • Fier (apă) – creșterea pe malurile râurilor și a altor rezervoare, se găsește în Olkhovy. Lemnul unor astfel de plante are nuanțe roz roz. Acestea sunt materiale elastice și grele, în timpul uscării pot fi acoperite de fisuri.
 • Pătate – Acest lemn a fost menținut în apă de mai mulți ani. Distinge culoarea întunecată, aproape neagră. Un astfel de copac este ușor de supus formării artificiale. Atunci când arderea, stejarul mării oferă o mulțime de căldură, dar pentru aceasta va fi necesară menținerea unei împingări permanente de aer, rezultând în cărbunele de combustie, nu conține căldură.
 • Pe teritoriul Caucazului și Crimeea crește Cork Oak.
Citește mai mult  Revizuirea mașinilor Fugovaline-Flight și alegerea acestora

Scopul aplicatiei

Lemnul de stejar aparține raselor valoroase. Este uscat, nu deformat, nu își pierde caracteristicile operaționale cât mai mult posibil. Fabricat din subiecții de stejar pot servi până la 150 de ani. Să trăim pe principalele sfere din stejar.

 • Pătate stejarul poate fi distins în negru. El a devenit larg răspândit în producția de suprafețe realizate din vârfuri de copac.
 • Chojled Oak – recunoscut de referința în producția de parchet. Sub textura sa, scândurile făcute din alte specii de lemn sunt adesea imitate.
 • SUBERIC – Potrivit pentru crearea de tălpi de pantofi și dopuri pentru sticle cu vin. Din acest material face covoare de plută specială pentru bucătărie.
 • mongol – Acest stejar în construcții nu este aproape nu este utilizat, utilizarea sa este limitată de rețete de medicină alternativă.
 • Tivita – Astfel de lemn este reprezentat de plăci și este utilizat în fabricarea de mobilier, în performanța lucrărilor de construcție și de finisare.
 • Bracified – un astfel de material pare în vârstă artificială, se obține prin îndepărtarea tuturor fibrelor moi de pe suprafața materialului. Folosit pentru a crea suprafețe decorative.
 • Lemn de stejar practic toate tipurile în cererea de spații interne și externe. Ea face obiecte de mobilier, rame de ferestre, panza de usi, precum si butoaie, recoltatori si vagoane.
 • Datorită rezistenței ridicate la umiditate Puffy (vară) stejar în cererea industrială a clădirilor plastice și subacvatice. Lemnul de iarnă este mai des folosit în tamplarie.

Cum să lucrați cu lemn?

Orice lemn înainte de muncă trebuie să fie uscat cu atenție în condiții naturale. Accelerați acest proces nu merită, deoarece poate provoca crăpături. Țara copacului, cu atât mai durabilă și mai rezistentă la putredă. Există metode „folk” care vă permit să aflați umiditatea oferită în magazinul de lemn fără dispozitive speciale. Pentru a face acest lucru, pe partea plană a lemnului tăiat ar trebui să fie condusă de un creion chimic. Pe lemn uscat, culoarea liniei rămâne neschimbată, pe un non-dezgustat – va lua o nuanță purpurie. Este posibil să se determine nivelul de umiditate și sunetul de la lovitura pe o billet din lemn. În copacul brut este surd, în complet uscat – melodic și moale.

Citește mai mult  Montarea spumei Profflex: Pro și Contra

Pentru a înscrie un cui în stejar sau înșurubați șurubul este aproape imposibil, deci este de dorit să pre-găuri găuri mici. Dar conexiunile adezive pe elementele de stejar sunt destul de puternice.

În colorare, suprafața copacului nu are nevoie, deoarece din natură stejar are o umbră plăcută și o textură elegantă. Acest lemn de tăiat este suficient doar pentru a acoperi cu lac, de dorit pe baza apei.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: