Care ar trebui să fie dimensiunea toaletei?

Adesea, atunci când cumpără un apartament sau o construcție de o casă nouă, proprietarii aproape nu acordă atenție dimensiunii toaletei. Aceasta este o greșeală – o persoană petrece o cantitate mare de timp în această cameră, chiar dacă nu sunteți neobservat. Mulți încearcă să crească alte încăperi prin reducerea băii. De asemenea, este greșit – zona camerei ar trebui să fie suficientă pentru localizarea tuturor elementelor interiorului.

Norme adoptate

În încercarea de a economisi spațiu în detrimentul toaletei, mulți oameni sunt prea îndrăgți de acest lucru, fără a observa modul în care zona de toaletă a adus la minimul critic. Toată lumea ar trebui să știe că există, în general, dimensiuni minime de toalete acceptate, acestea sunt reglementate de Gtostas și alunecări.

Parametrii principali ai toaletelor reglementate de partea de jos:

 • Lățime – mai mult de 0.8 m, lungime – de la 1.2 m, înălțimea plafoanelor – de la 250 cm;
 • La amplasarea toaletei la mansardă, distanța de la toaletă la suprafața înclinată trebuie să fie de cel puțin 105 cm;

 • Ușile la toaletă sunt deschise în exterior, instalarea ușilor în interior este strict interzisă;
 • Ieșirea de la toaletă trebuie să fie echipată astfel încât să intre în coridor și nu în zona rezidențială sau în bucătărie;
 • Înălțimea coridorului atunci când părăsiți toaleta ar trebui să fie de cel puțin 210 cm.

Instalarea instalațiilor sanitare este, de asemenea, reglată în partea de jos.

Dacă, pe lângă toaletă, în toaletă vor fi instalate bideuri, chiuvetă sau duș, atunci trebuie să știți și să urmați următoarele standarde:

 • Înainte ca cabina de duș sau baie să fie spațiu mai mare de 70 cm;
 • Bideutul trebuie instalat la o distanță de aproximativ un sfert de contor de la toaletă;
 • De la castronul de toaletă din partea stângă și dreapta ar trebui să fie o distanță de cel puțin 25 cm;
 • Înainte de toaletă ar trebui să fie mai mare de 60 cm de spațiu liber;
 • În fața chiuvetei, spațiul liber trebuie să fie de cel puțin 70 cm.
Citește mai mult  Masini de spalat Beko cu incarcare 6 kg: Caracteristici si gama de modele

Planificare reală

Dimensiunea toaletelor din casele cu mai multe etaje a fost întotdeauna dictată de alunecări. Deoarece principalele standarde nu s-au schimbat în decenii, dimensiunea camerelor de toaletă nu va fi diferită.

Carcasă de probă veche

În multe apartamente vechi, toaletele au o dimensiune minimă în toate privințele. Cu toate acestea, nu va împiedica o cameră convenabilă din această cameră cu spațiu liber.

Pentru a face acest lucru, urmați câteva reguli:

 • Face un plan al camerei. Când plasați o toaletă și alte dispozitive sanitare, este necesar să se înțeleagă dacă există suficient spațiu liber în jur.
 • Aranjați nișe în perete. Acest lucru va face spațiu pentru mai multe centimetri mai largi, iar aici puteți ascunde conductele sau puteți organiza rafturile pentru lipsurile dorite.
 • Alegerea unei toaletă, amintiți-vă că pentru un model imens în „Hrușciov” doar nu va fi un loc. Toate elementele ar trebui să fie moderat mici.

Clădiri noi

În case moderne, lacurile au mai multe dimensiuni decât semnele minime. În apartamente mici, dimensiunea toaletei reprezintă 4 kV. m, în dimensiunea medie – până la 6 kV. M. În apartamentele de elită, toaleta poate avea o suprafață de până la 9 pătrat. m – vă permite să dotați teritoriul cu confort complet.

De asemenea, în clădirile noi iau în considerare unele dintre ultimele cerințe ale SNIP-urilor, care nu sunt îndeplinite în „Hrușciov”. În Odnushki moderni Când planificați, este așezată o baie comună – toaletă, chiuvetă și baie. În apartamente de 2 sau 3 camere, se face baie separată – camera de toaletă separată de baie. Două băi comune trebuie planificate în apartamente cu patru dormitoare. Aceste standarde sunt create pentru a asigura confortul și bunăstarea rezidenților.

Construcția individuală

În timpul construcției unei case private mari sau a unei încăperi mici în țară, este necesar să se țină seama de prezența toaletei. Dimensiunile sale trebuie să corespundă lui Snifam, regulile de plasare trebuie, de asemenea, să fie îndeplinite pe deplin. Nimic nu va împiedica toaleta în spațiu sub scări dacă înălțimea permite și să părăsească camera pe coridor.

Pentru cabana de vară, nu este necesar să aveți o toaletă cu acces la canalizare. În partea de jos a Federației Ruse, este suficient să aveți o scară uscată sau o gateway Tambour.

Cum se calculează opțiunea optimă?

În multe cazuri, este aproape imposibil să se schimbe dimensiunea camerei de toaletă: există puțini oameni care doresc să efectueze o astfel de operațiune în apartament, iar stratul de perete nu merită. Această întrebare apare de obicei atunci când construiește o casă de la zero și creând un viitor plan de casă.

Citește mai mult  Duravit chiuvete: specii și caracteristici de alegere

În mod natural, la calcularea zonei, este necesar să se analizeze dacă baia va fi separată sau combinată, și ce va fi în această cameră. Astfel de soluții nu trebuie să fie spontane și necesită calculul la rece. După ce planul camerei este întocmit, puteți juca un aspect al camerei de toaletă în mai multe detalii.

Când se deplasează de la un mic apartament într-o casă mare, mulți oameni au o ispită de a face fiecare cameră cât mai mult posibil. Este demn de remarcat – o cameră mare sau un dormitor spațios este o soluție excelentă, dar o baie imensă – o pierdere nerezonabilă de spațiu.

Având în vedere standardele de construcție și legile ergonomiei, este posibil să se calculeze cât de puțin pătrat este necesar pentru plasarea corectă a unuia sau a altui dispozitiv de instalație:

 • Pentru cabina de duș are nevoie de 2-2.5 kV. m;
 • Baie – de la 2 la 3.5 kV. m;

 • Castron de toaletă – până la 2 kV. m;
 • Chiuveta – 1 kV. M.

De asemenea, pentru aspectul competent trebuie să știți:

 • Unabarituri standard pentru toaletă – 440×650, 600×400, 650×360 mm;
 • BIDET – 60×40 cm;
 • Dimensiuni de baie – lățime 75 sau 80 cm, lungime 150, 160 sau 170 cm;

 • Băile de colț au dimensiuni de 150×150 cm sau 160×160 cm;
 • Cabinele de duș au o suprafață de 80×80, 90×90 sau 100×100 cm;
 • Dimensiunea minimă a chiuvetelor – 400 mm lățime.

Idei de design

Adesea, problema interiorului nu este afectată atunci când vine vorba de toaletă. Vizualizarea eronată este că toaleta ar trebui să fie o cameră simplă fără elemente de decor. Există un număr mare de dulapuri, rafturi, accesorii care pot decora camera spațială interioară.

Citește mai mult  Ce trebuie să faceți dacă apa curge de la mașina de spălat LG?

În cazuri rare în apartamente sau case private, toaletele nu sunt o formă de patru-brun. Acest lucru se întâmplă, de obicei, în situații în care o astfel de soluție este dictată de ideea designerului. Astfel de opțiuni nu sunt foarte populare datorită faptului că este incomod să ai nimic în colțuri care nu sunt egale cu 90 de grade.

Cu toate acestea, merită acordarea unei atenții la crearea unei toalete triunghiulare. Această opțiune este excelentă pentru decorarea unei grădinițe. Construcția sa nu necesită investiții uriașe, mijloace și timp, dar efectul va fi minunat. Un astfel de design se face de obicei din lemn și metal, dar pot fi aplicate și diverse opțiuni compozite.

Alegerea unei înălțimi, lungimea și lățimea unei astfel de toaletă este cazul Creatorului. Pentru comoditate, este necesar să se măsoare totul și să calculați cantitatea de material. Toaleta stradală va fi deosebit de populară în timpul verii, când nu doriți să mergeți acasă încă o dată.

Exemple vizuale de inspirație

Alegerea soluțiilor de culoare pentru înregistrarea toaletei depinde complet de gustul proprietarului. Există un număr mare de imagini de fundal, plăci pentru pereți, panouri de plafon și podele. Dacă se dorește, totul poate fi rezistent la culori strălucitoare, ridicând un instalator alb de zăpadă. Cu această culoare, roșu este perfect combinat – în acest caz, o cameră luminoasă va fi moderată.

În baie, pereții de relief sunt perfecți. Ele ajută la ascunderea a ceea ce camera este de fapt mică. Mă întreb pe podelele întunecate. Ele creează contrastul dorit, iar camera încetează să fie plictisitoare și monotonă.

Când construiți o casă, trebuie să știți exact ce va fi în camera de dressing – acest lucru va face posibilă calcularea corectă a zonei sale. În clădirile de apartamente, este imposibil să mă măriți zona toaletei, dar puteți schimba designul și puteți da plasarea de culori noi. Aranjamentul toaletei este un pas foarte important, deoarece această cameră este necesară în orice cameră rezidențială.

Despre cum să emită un interior într-o toaletă mică, consultați următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: