Coduri de eroare pe afișajul mașinilor de spălat Gorenje

Când defectele sunt defecte, mașini de spălat moderne, inclusiv Gorenje, produc auto-diagnosticare. După aceasta, codul de eroare se aprinde pe afișaj, decriptarea pe care o puteți înțelege cauza defecțiunii și luați măsuri pentru ao elimina. Despre codurile de mașini Gorenje și vor fi discutate în acest articol.

Cauzele erorilor

Pentru diferite serii de mașini de spălat, Gorenje oferă diferite coduri de eroare. În primul rând ia în considerare codurile și decodarea lor pentru linia PG1 – PG5.

F1

Apare în cazul unei întreruperi sau scurtcircuitare în lanțul senzorului de temperatură. De obicei, o astfel de eroare duce la finalizarea spălării fără încălzire cu apă. Adică, mașina câștigă apă și, fără a fi în imposibilitatea de ao încălzi, completează spălarea. Un cod de eroare este afișat pe ecran.

F2

Acest cod clipește pe afișaj atunci când ușa de control a ușilor de trapă nu este activată, altfel nu sa întâmplat închiderea ermetică a ușii și blocarea acesteia. De regulă, cu această eroare, cheia albastră arde și pe afișaj. Cel mai inofensiv motiv pentru aceasta este ușa închisă a trapei (neglijența utilizatorului, a primit o bucată de lenjerie între trapă și ușa). În acest caz, trebuie să îl eliminați și să reintroduceți butonul „Start”.

Dacă, după aceasta, acest cod de eroare este afișat, probabil spart blocarea trapei sau senzorul de terminale eșuează.

F3

Motivul apariției sale este incapacitatea de a realiza în rezervorul de primul nivel de apă. În dispozitivele acestui brand, primul nivel de apă trebuie inundat în 4 minute. Dacă acest lucru nu sa întâmplat, este nevoie de o încercare repetată de a umple rezervorul la nivelul dorit. În caz de eșec, acest cod de eroare afișează. Motivele pentru aceasta pot fi oarecum – presiunea insuficientă în conductele sanitare, spargerea senzorilor de nivel de apă sau supapele de apă de apă.

F4 (E4 pe modele PG4 – PG5)

Dacă a apărut această eroare În modelele Gorenje PG1 – PG3, Aceasta indică absența unui semnal de la tahogeneratorul motorului de antrenare. De îndată ce acesta din urmă încetează să transmită semnale, se produce opritorul motorului de acționare.

Gorenje PG4 – modelele PG5 au mai multe caracteristici de design, Prin urmare, pentru ei, acest cod de eroare indică absența gestionării cifrei de afaceri a motorului de la bordul invertorului. Acesta din urmă nu poate face față vitezei motorului de acționare. În acest caz, funcționarea automobilului se oprește și eroarea F4 este afișată pe afișaj.

F5 (E5 pe modele PG4 – PG5)

Încălcarea cablului motorului electric.

Citește mai mult  Curea pentru mașină de spălat: Tipuri, opțiuni și depanare

F6 (E6 pe modele PG4 – PG5)

Indică încălzirea insuficientă a apei în rezervor după un anumit timp de la începutul spălării. Dacă vorbim mai precis, eroarea are loc în cazul în care apa după efectuarea etapei de încălzire cu 15 grade este mai rece decât este asigurată de programul de spălare. Principalul motiv pentru apariția unei erori este o defalcare a bronzului, Deși este posibil cel de-al doilea motiv – defecțiunea controlerului electronic.

Este demn de remarcat faptul că procesul de spălare în acest caz nu se oprește, eroarea este evidențiată la sfârșitul său.

F7 (E7 pe modelele PG4 – PG5)

Aspectul ei sugerează că atunci când apa este drenată, suma sa nu este redusă sub primul nivel. Motivele acestora pot fi setate, variind de la pompe de filtrare sau de scurgere și terminând cu absența contactului în conductorul pompei de scurgere, defecțiunea controlerului electronic sau senzorul de nivel de apă.

F8

Codul înseamnă viteză insuficientă (la 100 de rotații pe minut sub program) rotație a tamburului în timpul recoacerii. Poate fi cauzată de o defecțiune motor de conducere sau de un controler electronic, Tensiunea de bandă proastă pe scripetele motorului de antrenare.

Dacă vorbim despre modelele PG4 – PG5, atunci este posibilă defalcarea invertorului.

F9

Aspectul său este asociat cu scurgerea apei în palet, în legătură cu care sunt declanșate senzorii speciali. Pentru a preveni defecțiuni și incendii mai grave, alimentarea cu apă este deconectată automat și bronzul, motorul de acționare, este oprit. De regulă, un astfel de defect este cauzat de unul din cele două motive – probleme cu etanșarea elementelor mașinii sau defecțiunea senzorilor.

Această considerație a codurilor de eroare a fost finalizată. dar Producătorul are o linie de Gorenje WAE-101 / 121/132 / 162/162/162/162/162/162. Luați în considerare codurile de eroare caracteristice acestora și să se familiarizeze cu decodificarea lor și motivul apariției defecțiunilor.

F1

În modelele descrise, semnalează o defecțiune sau o ruptură în circuitul senzorului de temperatură. Cauzele sunt aceleași ca în modelele PG1 – PG5.

F2

Semnalul are loc dacă la golf pentru intervalul de timp din rezervor, volumul minim de apă nu va ajunge. Cauze ale acestei presiuni insuficiente de apă în instalații sanitare, defecte ale senzorului de nivel și controlul apei.

F31

Se întâmplă atunci când problemele cu Tageneratorul – semnalele de control ale controlerului electronic nu provin de la ea. Aceasta, la rândul său, devine cauza motorului de oprire automată a motorului.

Motivul este, de obicei, constă în defecțiunea tahogeneratorului în sine.

F32

Codul indică o defalcare a circuitului de comandă al motorului de antrenare. Programul de spălare În acest caz se oprește, cauza defecțiunii este unitatea electronică de control a motorului de antrenare.

F4

Apariția acestui cod de eroare semnalează aceleași probleme ca eroarea F6 în modelele PG1 – PG5 (încălzire insuficientă a apei). Cauzele sunt similare.

Citește mai mult  Subtilitățile de înlocuire a cartușului într-un mixer

F41

Indică depășirea temperaturii apei este o normă admisă. Programul de spălare În acest caz se oprește, acest cod are loc pe afișaj. Cauză – Defecțiune a controlerului electronic.

F43

Valoarea erorii – creșterea prea rapidă a temperaturii atunci când este încălzită. Astfel se ia în considerare Creșteți temperatura mai mare de 9 grade pe minut. Motivele pentru aceasta pot fi oarecum – defecțiunea controlerului electronic, nivelul scăzut al apei (este de obicei cauzat de o defalcare a senzorului de nivel al apei), scurgeri în rezervorul mașinii sau în calea de scurgere.

F5

Dacă apare acest cod de eroare, picăturile de apă din rezervor sub programul Dummy sau procesul procedează încet și pentru timpul alocat, rezervorul nu este golit. Acest lucru se poate întâmpla atunci când prunele este înfundată, defecțiunea pompei de drenaj sau lanțul său, defecțiunea senzorului de nivel.

F61

Indică suficientă viteză ridicată a tamburului în programul „FAT”. Insuficient, viteza este luată în considerare, care este 100 de revoluții mai puțin furnizate de modul de spălare selectat. Cauza acestui lucru poate supraîncărca tamburul (de exemplu, când masa de lenjerie depășește tensiunea recomandată), cu centura insuficientă pe unitatea motorului de antrenare, defecțiunea controlerului electronic sau motorul de antrenare.

F63

Codul are loc într-o situație în care nu există nicio legătură între controlerul electronic și motorul unității, sau mai degrabă, unitatea de reglare electronică a acestuia din urmă. Cauza defectului poate fi asociată cu o defalcare a unuia dintre aceste elemente sau o încălcare a conexiunilor de acționare între ele.

Eliminare

Luați în considerare modul de eliminare a erorilor listate de mașinile de spălat Gorenje. Pentru confort, soluții grupate în funcție de nodul unde a apărut eroarea.

Thermal Catcher

În cazul unor erori asociate cu acest element, este necesar să se deschidă carcasa elementului de încălzire. Ansamblul dorit va fi amplasat între contactul din stânga al carcasei și șurubul său central. Pentru a verifica senzorul termic, configurați multimetrul la acesta, opriți firele de rezistență și produsul măsurătorilor necesare. Dacă multimetrul nu oferă indicatori, senzorul a ars și este înlocuit.

Verificați în mod similar cablajul senzorului.

Supapa în vrac

Sarcina lui – ajustați setul de apă în rezervor. Dacă aparatul nu apelează apă sau, dimpotrivă, nu o poate bloca, indică o defalcare a acestei supape. În cazul unei astfel de probleme, în primul rând, filtrul mașinii de spălat ar trebui să fie spălat, amplasat la baza sa. Filtrul este îndepărtat prin clești și spălat sub apă. Dacă nu a funcționat de aceste acțiuni, este necesar să verificați supapa în vrac cu un multimetru. Puteți să o faceți, eliminând capacul mașinii de spălat.

Senzor de nivel de apă

Pentru a elimina erorile asociate cu acest nod, este necesar mai întâi să o eliminați și să clătiți tuburile senzor sub apă. Dacă nu a ajutat la rezolvarea problemei, trebuie să verificați senzorul în sine printr-un multimetru. Dacă nu a contribuit la eliminarea defecțiunii, trebuie să continuați să verificați comunicațiile electrice potrivite pentru senzor.

Citește mai mult  Alegeți o privire la domiciliu

Pompa de scurgere

Una dintre cele mai vulnerabile părți ale mașinilor de spălat ale acestui brand. Dacă apare necazul, pompa este înlocuită. Ajunge la el va fi mai ușor dacă puneți mașina. Apoi rezistența la pompă este măsurată de către tester. Dacă testerul nu oferă rezistență, partea trebuie înlocuită.

Puteți să o faceți, doar deșurubând elementele de fixare și înlocuirea elementului rupt al noului.

Încălzire Tans

Ca și în multe arme de mașini, elemente de încălzire – un loc slab de modele. Unul dintre primele motive pentru ieșirea infanteriei este chimia agresivă, care ca o piatră se stabilește pe elemente și formează o scară. Acesta din urmă pur și simplu nu pierde căldura.

Printre alte motive – picături de tensiune de rețea, funcționarea necorespunzătoare a tehnologiei.

Dacă aparatul a încetat să încălzească apa, în primul rând tester verificați indicatorii de rezistență ai bronzului (Nu va fi ușor să ajungeți la el, este mai bine să marcați mai întâi pixul de vârf sau să faceți o imagine a tuturor firelor deconectate)). Dacă acești indicatori în 0-1, elementul de încălzire trebuie schimbat. Dacă este mai mare (de la 10 ohmi), atunci cu Tan Totul este în ordine, depanarea trebuie continuată – verificați senzorul termic și firele provenite de la acesta.

Uneori este posibil să suspectați problema chiar înainte de a lucra autodiagnosticul dispozitivului. De exemplu, cu vibrații crescute și un bate de tambur trebuie verificate dacă nu a fost înfundat de obiecte străine, este rulmenții în ordine. În caz de detectare, motivele pentru lovituri trebuie să le elimine cât mai curând posibil.

Cu o calitate insuficientă a presiunii, motivul este probabil să se ridice în slăbirea centurii. Această defecțiune este ușor și rapid eliminată, dar trebuie să aveți încredere într-un specialist.

Defalcări mai grave, de exemplu, apariția mirosului arzătorului, scântei și scurtcircuitului indică o defecțiune gravă. Cel mai probabil, apa a intrat în corp. În acest caz, ar trebui să deconectați dispozitivul de la rețea și să nu luați încercări independente de reparație. Masina de scris ar trebui să fie transportată la centrul de service sau să apeleze la un specialist la domiciliu.

sfaturi

Mașinile acestui brand sunt caracterizate de creșterea sensibilității la calitatea apei. Prea dur sau cu impurități Apa poate provoca o defalcare a pompei și defectarea fasolei de încălzire. Acesta este motivul pentru care în regiunile cu astfel de apă la conducte se recomandă instalarea filtrelor de curățare profundă.

Duze și furtunuri – un alt loc vulnerabil al mașinilor de spălat Gorenje. Ele sunt adesea o căsnicie fabrică posibilă. În plus, fisurile și deteriorarea acestor elemente pot provoca detalii clare și chimie agresivă, inclusiv pulberi și alte mijloace pentru curățarea părților interne ale mașinii de la poluare și scară.

Cum să înlocuiți rulmentul în mașina de spălat Gorenje WS 42121, puteți afla mai jos.

Evaluează articolul
( 1 assessment, average 4 from 5 )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: