Eroare F01 pe afișajul mașinii de spălat HotPoint-Ariston: Cauze de eliminare și modalități de eliminare

Mașina de spălat facilitează hostessul de viață. Cu ea, puteți să vă angajați în siguranță în alte lucruri, în timp ce lucrurile se curăță. Cu toate acestea, aparatele de uz casnic se pot rupe, iar apoi apare o mulțime de hassle neplăcute. Din fericire, mașina de spălat HotPoint-Ariston facilitează găsirea unei probleme, spunând codul de eroare. Să ne uităm la ce eroare F01 indică afișajul.

Ce înseamnă?

Proprietarii de mașini de spălat văd codurile de eroare în aceste cazuri, Dacă dispozitivul nu poate funcționa și a dezvăluit o malformație ca urmare a auto-diagnosticului. Acest lucru simplifică foarte mult procesul suplimentar. Se știe deja unde a fost formată problema, ceea ce înseamnă că puteți încerca să o eliminați.

Este demn de remarcat faptul că repararea nu este întotdeauna posibilă independent. În plus, fără anumite abilități, se recomandă să contactați imediat maestrul pentru a nu agrava problema.

În dispozitivele moderne, eroarea F01 este pur și simplu pe ecran. În cazuri rare, codul va fi afișat ușor diferit – F1. Mașina de spălat HotPoint-Ariston cu ecranul va notifica proprietarul problemei cu unul dintre aceste moduri. Cu toate acestea, nu toate aparatele de uz casnic sunt echipate cu un afișaj, iar oricine se poate rupe. Opțiunile de avertizare pot fi astfel.

 1. Modelele AQSL HotPoint-Ariston vor fi prompt. În partea de jos a panoului de control va clipi indicatorul de temperatură.
 2. HotPoint-Ariston Mașini de spălat low-end servesc un pic diferit. Becul cheie poate flash flash. O altă opțiune este posibilă – toți indicatorii modurilor de funcționare, care sunt situate orizontal.
 3. Gama de modele AVSL indică proprietarul erorii F01Bulbul clipește Clătire suplimentară împreună cu indicatorul cheie frecvent.
 4. Cele mai vechi modele de Margherita utilizează o altă metodă de avertizare. Dacă există o eroare, lumpele de blocare a luminii de blocare a blocării luminează în mod constant și, în același timp, indicatorul de rotire a energiei clipește.
Citește mai mult  Condiții pentru funcționarea neîntreruptă a rezervorului rezervorului UnitateZ: Depanarea

Pentru astfel de caracteristici simple, puteți recunoaște eroarea cu codul F01. Decodează ca Eroare în circuitul electric care controlează motorul. Cu alte cuvinte, Modulul de control trimite semnale la motor și el nu reacționează. Spălarea nu poate începe.

Aproape toate mașinile de spălat Ariston implică o astfel de problemă sub codul F01. Adevărat, există o ușoară excepție – gama de modele AD. Tehnica acestei linii are un alt sistem de auto-diagnostic, astfel încât decriptarea canalului este puțin diferită. În acest caz, rapoartele mașinii Pierderea comunicării dintre modulul electronic și indicarea panoului de control. Cu alte cuvinte, modulul de control nu poate comunica cu panoul, iar acesta din urmă se comportă incorect.

De ce a apărut?

Eșecul de a lucra în rețeaua electrică poate să apară destul de brusc. De obicei, proprietarii de mașini de spălat văd codul de eroare atunci când încercați să rulați spălarea, totuși, poate apărea și în timpul executării programului. Cauze posibile ale aspectului codului F01 Astfel.

 1. Defalcare în consiliul de control. Ca rezultat, ea dă comenzi incorecte, prin urmare nu primește un răspuns.
 2. Motorul a eșuat. În acest caz, motorul pur și simplu nu poate da semnalul de retur la taxă.
 3. Defalcarea a apărut de-a lungul drumului de la placa de control la motor. Poate fi rasfatat fire sau contacte.

La început se pare că motivele apariției erorii sunt destul de teribile, totuși, totul poate fi mult mai ușor. Uneori are loc cauza codului este un eșec local simplu în modul. Puteți rezolva această problemă pentru fiecare câteva minute. Așa sunt lucrurile cu modelele de anunțuri.

Cum să eliminați?

Cele mai multe cauze ale codului F01 sunt destul de grave și necesită anumite abilități pentru reparații independente. Cu toate acestea, în unele cazuri, acțiunile simple pot scăpa de funcționare defectuoasă. Nu apelați imediat la maeștri. Dăm procedura de eliminare a erorii F01.

 1. Aproape toate serviciile de asistență tehnică sunt recomandate pentru a reporni mașina de spălat când apare codul. Acest lucru va ajuta doar dacă se intampla un eșec în sistemul de control sau în modulul de control. Destul de des, un astfel de fenomen apare în instalații cu umiditate ridicată. Trebuie să opriți butonul de alimentare, scoateți cablul de la priză, porniți din nou sistemul. Pentru a evita eșecurile mai grave, se recomandă rearanjarea mașinii de spălat într-un loc uscat.
 2. Verificați tensiunea în sursa de alimentare. Mașina de spălat va evidenția un astfel de cod dacă în priză mai puțin de 220 de volți.
 3. Inspectați cablul de alimentare și conectați defectele. De asemenea, merită verificarea puterii de la priză. Chiar și daunele minore pot cauza funcționarea greșită a sistemului mașinii de spălat.
 4. Dacă tehnica este conectată utilizând un filtru de rețea, atunci motivul poate fi în ea. Unele tensiune de prelungire a tensiunii. Ar trebui să încercați un alt filtru de rețea sau să conectați direct mașina de scris în priză.
 5. Dacă există abilități, puteți verifica starea contactelor dintre centrul de control și motor. Poate că un sârmă se mișcă ușor, astfel încât semnalul nu trece.
Citește mai mult  Samsung Mașini de spălat Prezentare generală cu uscare

Toate aceste manipulări vă permit să eliminați defalcări minore sau defecțiuni care duc la eroarea F01. Ei nu ajută întotdeauna, deoarece motivele pot fi mult mai grave decât o eșec simplă. Trebuie să contactați comandantul în astfel de cazuri.

 1. Mașina nu răsuciți tamburul, iar eroarea apare pe orice mod de operare imediat după lansare. Motivul constă în defecțiunea consiliului de administrație. Cel mai probabil, a supraîncărcat elementele care controlează motorul. De asemenea, ar putea eșua în firmware-ul consiliului sau procesorul de controlor a eșuat. Pentru a rezolva problema, trebuie să înlocuiți tot ceea ce a rupt sau refuză elementul.
 2. Tamburul nu este derulat, eroarea apare imediat când spălarea este pornită. Dacă vorbim despre un model cu un motor colector, atunci motivul poate fi în perii. În timp, ele sunt șterse și nu fac față sarcinii lor. În acest caz, ele trebuie înlocuite cu noi.
 3. Spălarea începe, totuși, niciun sunet motor sonor, tamburul nu se rotește, apare o eroare. Problema poate fi în cabluri, contacte. În acest caz, circuitul electronic se descompune și semnalul pur și simplu nu ajunge. O altă opțiune este o defecțiune a motorului. De obicei legate de lichidarea sau scurgerea rasă pe corp. Contactele pot fi pur și simplu acționate din nou și, în alte cazuri, va fi necesar să înlocuiți partea ruptă.

Despre opțiunile pentru eliminarea erorii F01 Vezi mai multe.

Evaluează articolul
( 1 assessment, average 4 from 5 )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: