Eroare F06 pe afișajul mașinii de spălat HotPoint-Ariston: Ce înseamnă și cum să remediezi?

Fiecare tip de aparate moderne de uz casnic este echipat cu un mecanism unic care nu este durabil și poate eșua în orice moment. Dar nu toate modelele sunt gata să se laude o funcție care să notifice proprietarul despre motivul faptului că nu puteți spune despre mașinile de spălat Ariston. Această tehnică minunată nu are o sută de ani pe piața mondială. Doar defecțiunile din modele vechi ar putea elimina maestrul.

Este posibil să rezolvăm problema într-un design modern fără apel la un specialist. Uită-te la instruire pentru a înțelege ce a eșuat elementul mașinii de spălat și cum să-l restabilească. În acest articol, luați în considerare motivele apariției erorilor cu codul F06.

Valoarea erorii

Masini de spalat de productie italiana Hotpoint-Ariston Nu Primul an primesc grade inalte pentru calitate si fiabilitate. O gamă largă de sortimente permite tuturor să aleagă cel mai interesant și mai adecvat model. Multifuncționalitatea structurilor de spălare este susținută de caracteristici suplimentare care combină armonios regimurile Superstarului și atitudinea atentă față de lenjerie.

Periodic, codul de eroare F06 poate apărea pe afișajul panoului de operare. Unele, după ce au văzut astfel de informații despre problema tehnologiei, provoacă imediat maeștri. Alții încearcă să-și dea seama de problema prin oprirea și oprirea mașinii de spălat din rețea. Cea de-a treia instrucțiune iau în mână și studiază cu atenție secțiunea „Codurile de eroare, semnificația și modalitățile lor de a elimina”.

Potrivit producătorului de HotPoint-Ariston, eroarea prezentată are mai multe elemente de cod, și anume F06 și F6. Mașinile de spălat cu placa de comandă ARCADIA afișează criptarea F6, ceea ce înseamnă defecțiunea senzorului de blocare a ușii.

În sistemul de proiectare a seriei Dialogic, numele de eroare este desemnat ca F06, ceea ce indică funcționarea defectuoasă a modulului software electronic și a regulatorului de operare.

Cauze de apariție

Afișarea pe afișarea informațiilor despre eroarea F06 / F6 în SMA (mașină de spălat-Avtomat) Ariston nu vorbește întotdeauna despre eșecuri grave. prin urmare Nu apelați imediat expertul pentru repararea aparatelor de uz casnic.

Citește mai mult  Jacob Delafon Mixere: selecție și caracteristici

După examinarea instrucțiunilor, ar trebui să încercați să înțelegeți independent defectuosul, principalul lucru este de a determina motivul apariției sale.

Cauze de eroare de eroare F6 Ariston pe platforma Arcadia

Cauze de eroare F06 Ariston pe platforma dialogică

Închiderea liberă a ușilor mașinii de spălat.

 • În spațiul dintre CM și carcasa ușii și ușa a lovit un element străin.
 • În procesul de încărcare a lenjeriei, o bucată miniaturală de îmbrăcăminte într-o formă zdrobită a devenit aleasă în mod aleatoriu o închidere de interferență.

Taste de control al depozitelor.

 • Butonul de contact depus.

Fără conexiune de contact în dispozitivul Luke Lock.

 • Motivul pentru problema problemei ar putea fi vibrația fluxului de lucru al fluxului de lucru sau o conexiune rea a oricărui conector.

Până la conectarea conectorului cheie de control la un controler electronic.

 • Poate că contactul se rupe de la efectul de vibrație al SMA în procesul de lucru.

Defecțiune a controlerului electronic sau a indicației.

 • Principalul motiv pentru apariția acestei erori constă în umiditate ridicată în camera unde SM.

În timpul motivelor care ar putea servi ca motiv pentru a activa eroarea F06 / F6, puteți încerca să rezolvați singuri problema.

Cum să eliminați?

Fixați eroarea F06 În principiu, fiecare proprietar al mașinii de spălat va fi capabil, mai ales dacă cauza defecțiunii sa dovedit a fi nesemnificativă. De exemplu, cu o închidere liberă a ușii, este suficient să verificați prezența obiectelor străine între trapă și carcasă și dacă este prezent ceva, trageți cu atenție. Pentru a restabili contactele din dispozitivul de blocare a trapei, verificați toate conexiunile și atașați un conector implementat.

Când faceți cheile, trebuie să faceți clic pe butonul de alimentare de mai multe ori și cu o conexiune liberă a conectorului tastelor la controlul electronic, va trebui să deconectați contactul și re-re-re-rearpe.

Citește mai mult  Materialele rezervoarelor în mașinile de spălat: care sunt utilizate și ce mai bine?

Mult mai greu de înțeles defecțiunea a modulului electronic și a comisiei panoului de control. Cu siguranță problema este ascunsă în lanțurile conexiunilor lor. Dar nu disperați. Puteți încerca să rezolvați sarcina pe cont propriu.

 • În primul rând Este necesar să deșurubați șuruburile amplasate pe peretele din spate al carcasei sub capacul superior. Sunt cei care dețin partea de sus a SM. După deșurubarea, capacul trebuie să fie ușor suspendat, ridicați și îndepărtați în lateral. Demontarea greșită poate duce la defalcarea corpului.
 • Pentru următorul pas, este necesar să se apropie de SMA din partea din față și ușor Scoateți separarea pulberii.
 • Cu partea de capăt a pereților laterali ai cazului sunt prezente Mai multe șuruburi de auto-atingere care trebuie, de asemenea, să deșurubeze.
 • Următorul răsuciți șuruburile, eliminat frustrarea pulberilor.
 • Apoi trebuie să scoateți cu grijă panoul. Nu există mișcări ascuțite, altfel elementele de fixare din plastic pot exploda.

După dezmembrarea panoului frontal în fața ochilor, există un tub imens de fire. Unele trec de la bord la tastatura retractabilă, altele sunt direcționate către butonul Power-up. Pentru a verifica performanța, va trebui să sunați la fiecare contact. Dar principalul lucru nu este de a grăbi, altfel reparația independentă poate încheia achiziționarea unui nou.

Pentru a începe cu, se propune studierea fiecărei cabluri și contacte individuale. Studiul vizual al sistemului va permite identificarea unor probleme, de exemplu, urme de contacte arzătoare. Apoi, cu ajutorul unui multimetru, fiecare conexiune este verificată. Nu funcționează contacte Este necesar să marcați cu un fir sau o bandă strălucitoare. Transclon Contacte – ocupația curentă, dar nu durează prea mult timp.

Pentru a elimina eroarea, specialiștii cu experiență recomandă apelarea contactelor de mai multe ori pentru a vă asigura că conexiunea lor de înaltă calitate.

La sfârșitul verificării multimetrului, contactele defectuoase trebuie să fie scoase din caneluri, să obțină același lucru și să le instalați în loc de vechi. Pentru a nu fi confundat cu locația lor, va trebui să luați instrucțiuni de utilizare și să studiați secțiunea cu schemele de conexiuni interne.

Citește mai mult  Samsung mașini de spălat defecțiune și eliminarea acestora

Dacă munca făcută nu reușește, va trebui să verificați modulul de control. Înainte de a merge la dezastru, proprietarul trebuie să se familiarizeze cu atenție cu acest detaliu al mașinii de spălat. El trebuie să înțeleagă că această parte a SMA repară independent extrem de dificilă. În primul rând, reparația va necesita un instrument special. Șurubelii și cleștele convenționale vor fi inadecvate. În al doilea rând, atelierul de calificare este important. Persoanele care nu sunt legate de repararea aparatelor de uz casnic nu sunt, probabil, nici o idee despre componentele interne ale diferitelor dispozitive, cu atât mai multe mașini de spălat. În al treilea rând, este important ca repararea modulului să aibă elemente identice care se vor dovedi a fi rambursate.

Pe baza informațiilor furnizate, devine clar că este aproape imposibil să se rezolve problema cu repararea modulului. Pentru a rezolva problema, va trebui să sunați la maeștri.

Au existat astfel de cazuri că, în loc să repare modulul, proprietarul mașinii de spălat a dus doar o astfel de bucată importantă de construcție. În consecință, a fost posibilă corectarea problemei numai achiziționarea unei noi bord electronici. Dar aici există o mulțime de nuanțe importante. Scoateți modulul vechi și puneți o nouă problemă. Cu toate acestea, SMI nu va funcționa dacă nu există niciun software în modul. Și nu este posibil să se facă firmware-ul fără ajutorul unui specialist înalt calificat.

Rezumarea, se poate spune că eroarea F06 / F6 din mașina de spălat Ariston poate crea o masă de hassle. Dar dacă este corect să urmați și să efectuați o verificare regulată a sistemului, designul va servi proprietarilor pentru mai mult de o duzină de ani.

HotPoint-Ariston Mașini de spălat reparații Sfaturi Vezi mai multe.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: