F08 Eroare pe mașina de spălat Indesit

Când apare o eroare cu codul F08, trebuie să dezactivați tehnica cât mai curând posibil de la sursa de alimentare. Înainte de a elimina problema, este imposibil să utilizați o mașină de spălat. De asemenea, nu este recomandat să lăsați echipamentul fără supraveghere – poate fi periculos.

Cauzele apariției codului

Folosind o codificare specială, echipamentul modern observă un utilizator de defecțiuni. F08 Eroare pe mașina de spălat Indesit poate apărea din mai multe motive. De regulă, cauza eșecului este asociată cu funcționarea defectuoasă și funcționarea incorectă a senzorului de temperatură. În majoritatea cazurilor, este necesar să înlocuiți senzorul de temperatură sau un rezervor care ar putea arde în timp ce lucrați.

Uneori poate apărea o eroare pe afișaj (semnal de lumină caracteristică) la sfârșitul spălării.

Luați în considerare o listă de circumstanțe, datorită căreia mașina de spălat dă codul F08.

 • Mai mult de 90% din toate cazurile sunt asociate cu eșecul elementului de încălzire sau al senzorului termic al aparatelor de uz casnic. Se poate închide în timpul funcționării.
 • Modulul defecțiuni rar devine rareori cauza unei erori, cu toate acestea, în 5-6% din cazuri, acest element este o problemă. Modulul trebuie reparat sau înlocuit. Această lucrare va fi capabilă să cheltuiască doar un maestru profesionist care are cunoștințele și abilitățile necesare.
 • Ultimul motiv – motor sau probleme de cablare. Poate scurgeri de curent electric.

În absența unui afișaj, aparatul va indica o problemă utilizând un semnal luminos. Un indicator va clipi, îndreptându-se către revoluțiile tamburului și arde modul de spălare rapidă.

Senzor de temperatura

Porniți mai bine diagnosticarea echipamentului cu verificarea elementului de încălzire. În primul rând, verificați cele zece (inel) folosind un MegohMmeter. Cu o valoare de 20m și de mai jos, este necesar să înlocuiți pur și simplu elementul și problema trebuie rezolvată.

În caz contrar, se desfășoară următoarele lucrări.

 • Aparate de uz casnic Carcasă deschisă prin îndepărtarea peretelui din spate. Dacă este necesar, scoateți centura de acționare. Se poate interfera cu.
 • De la senzor și bronz, acesta trebuie îndepărtat cu grijă. Absolut toate firele.
 • Elementele de mai sus trebuie să fie inspecte cu atenție pentru defecte. Efectuarea unei inspecții vizuale, în primul rând, trebuie să acordați atenție urmelor de coroziune. Ea devine un motiv frecvent pentru apariția erorii F08.
 • Dacă, atunci când inspecția, senzorul de căldură a fost găsit rugină și alte urme de daune, cele zece ar trebui înlocuite cu un nou. Curățarea, chiar și cu atenție, nu va da rezultatul necesar. Trebuie să vă amintiți că acest element nu este supus reparațiilor. Este necesar să alegeți piesa de schimb originală, care este exact modelul specific al mașinii de spălat.
Citește mai mult  Instalarea toaletei suspendate alcaplast

Motor electric și cabluri

În unele cazuri, aparatele de uz casnic pot emite codul cu eroarea de mai sus din cauza problemelor cu un motor sau o cablare. Adesea motivul pentru astfel de probleme devine umiditate sporită în cameră. Umiditatea ridicată este normă, având în vedere că tehnica este plasată în bucătării și băi, dar o umiditate excesiv de mare poate provoca defecțiuni.

Umiditate care pătrunde în corpul mașinii de spălat, oxidează contactele. Ca rezultat, afișajul arată codul F08. Dacă inspecția senzorului termic și a elementului de încălzire au arătat că acestea sunt cel mai probabil, cazul este în coroziune.

De asemenea, la lucrarea echipamentului afectează negativ praful de pe perii motorului colector. În acest caz, trebuie să verificați motorul, apelați cu atenție. După ce trebuie să verificați fiecare contact pentru rugină. Ele sunt curățate și neclară.

Asigurați-vă că acordați atenție cablajului care merge pe motorul motorului.

Modul de control

Dacă controalele de mai sus nu au dat rezultate, iar mașina de spălat refuză să funcționeze, emiterea unui cod de eroare, problema poate fi în modulul de control. Potrivit statisticilor, este totuși defalcarea rară și poate avea loc.

În acest caz, trebuie să eliminați cu atenție modulul și să începeți verificarea. Trebuie să efectuați lucrări numai dacă aveți nevoie de instrumentele necesare, cunoștințele și abilitățile necesare. Numai un specialist va fi capabil să găsească un element non-de lucru și defecțiuni corecte. Dacă este nevoie de un nou venit fără experiență, există riscul de a strica complet modulul și apoi va fi doar capabil să-l schimbe la noul.

Citește mai mult  Caracteristicile mixerelor de instalare ascunse pentru sufletul igienic

Cum să eliminați defalcarea?

Fixarea erorii F08 este mult mai complicată decât pare la prima vedere. Ca spectacole practice, defalcarea poate fi în dificultate în diferite părți. Când apare codul, utilizarea echipamentului de uz casnic este imposibilă până când problema este completă. Chiar dacă mașina pornește și lansează programul de spălare, operațiunea poate fi periculoasă.

Dacă observați că tehnica a început să publice afară sau să lucreze incorect, ar trebui să găsiți cauza problemei cât mai curând posibil și să o eliminați. Cel mai bine este să contactați un specialist care poate repara rapid și cel mai sigur defalcarea. Dacă nu rezolvați problema la timp, acesta poate fi agravat.

De asemenea, în cazul unei erori, se recomandă efectuarea următoarelor.

 • Verificați performanța prizelor și a integrității cablului de alimentare.
 • Mașinile de spălat moderne funcționează pe software special. Reîncărcarea va rezolva problema. Pentru a face acest lucru, opriți echipamentul, dezactivați-l și lăsați-l singur timp de aproximativ 20 de minute. După ce ați rulat din nou mașina de spălat.
 • Verificați alimentarea cu apă. Mașina poate da o greșeală din cauza stării insuficiente a apei.
 • Ascultați, nu există sunete terțe în timpul spălării. Poate că, în cazul în care a lovit un subiect străin.

Recomandări

Astfel încât aparatele de uz casnic au lucrat mult timp și coordonate, Ar trebui să ascultăm recomandările pentru utilizarea echipamentului.

 • Când spălați și lenjeria de corp descărcată, lăsați ușile ajar. Acest lucru va ajuta la evitarea acumulării de umiditate, care devine cauza mucegaiului și a ciupercilor.
 • Valvele responsabile pentru alimentarea cu apă la mașina de spălat trebuie să fie închisă când utilizați echipament. În timpul gardului apei, acesta trebuie să fie complet deschis pentru a asigura presiunea necesară.
 • Clătiți periodic recipientul pentru spălarea pulberii și alte mijloace pentru spălare. De asemenea, trebuie să curățați mașina de spălat din interior și în exterior. Pentru a lucra, utilizați bureți sau șervețele moi de țesături. Nu uitați să reduceți mașina de spălat înainte de curățare.
 • Verificați integritatea furtunului. În daune grave, aceasta ar trebui înlocuită cât mai curând posibil. Acest articol se confruntă cu sarcini grave pentru fiecare operație.
 • Filtrul aparatului care este responsabil pentru aspirația apei trebuie curățat în mod regulat. Specialiștii recomandă curățarea după fiecare spălare a lucrurilor din materiale texturate și disfuncționale. Acest lucru va contribui la evitarea poluării grave, care adesea devine un eșec. În timp ce curățați filtrul, trebuie să dezactivați tehnica.
 • Fiecare model al mașinii de spălat este proiectat pentru o anumită încărcătură. Lenjeria maximă nu poate depăși. Sarcina excesivă va duce nu numai la uzura rapidă, ci și cauza ruperii. Amintiți-vă că lucrurile umede cântăresc mult mai mult decât uscate. Încărcarea este mai mare decât norma nu permite mașinii de spălat să se spele și să stoarce lucrurile.
 • Alegeți modul de spălare corespunzător, având în vedere tipul de lenjerie de pat. Fiecare dintre programe are propriile caracteristici pentru cea mai eficientă spălare.
 • Utilizați substanțe chimice de uz casnic concepute special pentru mașinile automate de spălat. De asemenea, producătorii oferă o selecție bogată de compoziții pentru diferite tipuri de țesături. Puteți găsi preparate care purifică mașina de spălat și puteți împiedica acumularea la scară în interiorul echipamentului.
 • Înainte de a trimite lucruri la tambur, verificați dacă nu există obiecte în buzunare. Hainele cu butoane mari și elemente de metale grele trebuie rotite pentru a nu deteriora tamburul.
Citește mai mult  Alegeți o șină de prosoape încălzită electrică cu termostat

Asigurați-vă că vă familiarizați cu manualul de instrucțiuni înainte de a începe utilizarea unei mașini de spălat. Respectarea regulilor simple și ușor de înțeles va extinde durata de viață a echipamentului de mai mulți ani.

Cu privire la modul de fixare a erorii F08, uită-te în continuare.

Evaluează articolul
( 1 assessment, average 3 from 5 )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: