HotPoint-Ariston Mașini de spălat Coduri de eroare

HotPoint-Ariston Coduri de eroare pentru mașină – o componentă importantă a diagnosticului de succes al defecțiunilor care rezultă din exploatarea unor astfel de echipamente. Ei sunt cei care ajută la recunoașterea rapidă și eliminarea defalcării rupte, fără a provoca maeștrii de reparații. Înțelegeți defecțiunile de pe afișajul F02 și F03, F07 și F10, F11, ușa și altele pot fi utilizate dacă studiați lista principală a unor astfel de semnale – acest lucru face ca acesta să faciliteze în mod evident procesul de utilizare a mașinii de spălat, vă permite să învățați mai bine despre locurile sale vulnerabile.

Definirea erorilor fără afișaj

Nu toate mașinile de spălat HotPoint-Ariston au un afișaj electronic complet. Multe modele produse anterior sunt echipate cu un sistem de control analogic. Există, de asemenea, coduri de eroare în el și le puteți recunoaște. Numai în loc de o combinație de litere și numere va fi folosită indicație luminoasă. Când bulbii clipește pe tabloul de bord, merită să luați în considerare modul în care este exact întrerupătoarele de culoare.

Modelele depășite

Codurile de eroare pentru mașinile de spălat HotPoint-Ariston vor fi aceleași ca și pentru tehnica Indesit, deoarece echipamentul produce aceeași companie. În absența unui afișaj de informații, trebuie să vă uitați la tabloul de bord. Defalcarea F03 corespunde semnalului indicatorului de incluziune, trotter repetat, iar mânerul programator se va roti la dreapta.

Este relevant pentru modele Seria Margherita. În ele, indicatorul de includere și semnalele sale servesc drept sursa principală de informații – De câte ori LED-ul clipește, un astfel de cod și trebuie să descifreze.

Adăugările și rotirea obligatorie a mânerului programatorului și, uneori, atunci când erorile F2, F5, F8, F10, F11, F12, există, de asemenea, un semnal de lângă pictograma cheie de pe panoul de control.

EVO-II

În modelele din seria EVO-II fără afișaj, principalii indicatori ai programului de spălare sunt LED-uri de sacrament, un cronometru de întârziere, moduri de superstar, spălare rapidă și clătire suplimentară. Prin semnalele lor și defalcarea este determinată. De exemplu, Un senzor suplimentar de clătire clipește indică un scurtcircuit (eroare F1). Deteriorarea ar trebui să erodeze circuitul de alimentare între motor și controler.

Dacă butonul de spălare rapidă clipește scurt, problema este din nou în motor – eroarea F02 este diagnosticată. Este legat de faptul că motorul nu se rotește. Interminarea comună a diodelor corespunzătoare indicatorilor de clătire suplimentară și spălare rapidă – deja familiară Eroare F03. Trebuie să verificați senzorul de temperatură.

Un bec care corespunde modului superstar va fi întâlnit cu privire la ruperea serviciului de presă. În desemnarea codului este o eroare F4.

Uneori semnalele sunt servite simultan a 3 elemente. Dacă indicatorii superstarului, spălarea rapidă și clătirea suplimentară a luminii în același timp, Puteți diagnostica eroarea F07. Aceasta înseamnă că apa din rezervor nu se încălzește de Tan – a eșuat și necesită înlocuire. Când clipește simultan lumina temporizatorului și semnalul de spălare rapidă, puteți vorbi despre eroarea cu denumirea codului F10. Va trebui să verificați contactul cablajului cu controlerul de nivelul apei, dacă este necesar, înlocuiți sau restaurați elementele lanțului deteriorat.

Citește mai mult  Toalete Santek: Caracteristici și avantaje ale colecțiilor

Curățarea cu codul F11 În cazul indicației luminoase, se pare că o combinație de becuri de lumină intermitentă, spălare rapidă și clătire suplimentară. Asemenea daune nu reușește să dezvăluie fără un multimetru – problema este în pompă. Dacă nu este în pauza de cablare, întreaga pompă este supusă înlocuirii.

Rar rareori apare rareori cu codul F13 – vor fi toate cele 4 unul pe celălalt în senzorul de bord. În acest caz, problema în funcționarea sistemului de uscare este conectată cu o pauză în lanțul de alimentare cu energie electrică.

Aqualtis

Desigur, în serii diferite, indicarea se manifestă în moduri diferite – Modelul mai vechi, cu atât mai dificil este să găsiți informații despre codificarea acesteia. De obicei, principalele coduri ale producătorului indică manualul de operare, dar pot exista discrepanțe aici. De exemplu, În Aqualtis, indicatorii de defalcare corespund senzorilor de temperatură de încălzire (F16 – 60 grade, F8 – 50 ° C, F2 – 40 ° C, F2 – 30 ° C, F1 – rece). Ploaia valorilor totale ale elementelor intermitente, puteți obține codul de eroare curent.

Defecțiuni pe ecran și eliminarea acestora

Este de remarcat faptul că atunci când versiunile mai vechi defalcare, cele mai frecvente coduri de eroare sunt cel mai adesea luate în considerare. Atunci când cumpărați echipament cu afișaj electronic și poate fi găsită indicarea luminii O listă mult mai largă de defecțiuni sau pur și simplu tulburări.

 1. Ușă sau F17. Defalcare relativ frecventă, întotdeauna ieșind în mod neașteptat. Semnalul indică faptul că trapa nu blochează ușa, rămâne un spațiu cauzat de prezența unei bariere mecanice, disklood a buclelor, intrarea obiectelor străine în limba castelului. Dacă cu o inspecție externă, problema nu este detectată, blocul electronic este rupt, va trebui să îl înlocuiască.
 2. F16. Această opțiune de indicare se găsește numai de la mașinile HotPoint-Ariston cu sarcină verticală. Aceasta înseamnă că senzorul de blocare montat pe tambur sa rupt. Dacă funcționează, nu există nici o defecțiune în lanțurile de contact, merită considerată că aceeași eroare va fi înregistrată cu închiderea incompletă a cercei. Merită verificat.
 3. F15 și F14. Aceste coduri de defalcare apar destul de rar și, de obicei, indică faptul că elementul de încălzire este rupt în mașină – zece sau lanțul de contact cu acesta este rupt.
 4. F13. Eroare generată exclusiv în mașinile de uscare de spălare, pe care HotPoint-Ariston nu are atât de mult. Dacă această indicație a apărut pe afișaj, trebuie să verificați senzorul responsabil pentru temperatura modului de uscare a rufelor. El poate pierde contactul din cauza stâncii sau a burnout-ului. Dacă elementul în sine este deteriorat, va trebui să înlocuiască.
 5. H20. Acest cod apare pe ecran când apa nu reușește. Poate fi prea mult, fie lichid pur și simplu nu merge la tambur. Codul de eroare va fi general, acesta va apărea la setare după pornire sau în momentul clătirii, iar problemele legate de modul de presare și de scurgere nu se întâmplă. Motivul principal ar trebui să fie căutat în aprovizionarea cu apă – oprirea apei sau o presiune slabă a presiunii în sistem poate să nu fie suficientă pentru ao folosi efectiv. De asemenea, atunci când eroarea H20 poate rupe senzorul de nivel sau supapa de admisie a apei.
 6. F12. O problemă rară care apare, semnalează încălcarea legăturilor dintre modulul responsabil pentru indicarea și controlerul. Motivul este aproape întotdeauna în deteriorarea cablajului sau a plăcii de circuite imprimate. În unele cazuri, eliminarea eșecului sistemului ajută la repornirea mașinii de spălat.
 7. F10. Mașina HotPoint-Ariston cu un astfel de cod pe afișaj trebuie să verifice senzorul de nivel al apei. Pentru a diagnostica problema, se recomandă verificarea corectitudinii conexiunii prunelor și a apelor reziduale, intensitatea presiunii în sistemul de alimentare. Dacă totul este în ordine, trebuie să căutați o pauză în cablaj.
 8. F06. În seria dialogică, acest cod de eroare indică probleme cu panoul de control. Trebuie să verificați dacă butoanele funcțiilor individuale nu se lipesc, asigurați-vă că contactul este disponibil. În toate celelalte serii, această defalcare indică faptul că problema este de a căuta în zona blocului Luke.
Citește mai mult  Subtilitățile de înlocuire a cartușului într-un mixer

Aceste erori apar pe afișaj relativ rar. În cele mai multe cazuri Tehnica necesită o reparație profesională destul de dragă, înlocuirea cablajului sau bordul. Între timp, multe defecțiuni, semnalul căruia este afișat pe afișarea tehnologiei, cu titlul de a elimina chiar și Maestrul de acasă.

Coduri de eroare pentru drenaj și alimentare cu apă

Dacă un sistem de scurgere a scăzut datorită anumitor motiv, codurile F05 sau F11 vor apărea pe afișaj. Cea mai frecventă problemă aici este de a opri ciclul de spălare atunci când se deplasează la o clătire sau o recoacere. Tehnica nu poate scăpa de lichidul de deșeuri în tambur și are nevoie de ajutor. Aceasta va arde semnalul F05. În mașinile HotPoint-Ariston, cu această defectuoasă, puteți auzi și asta Pompa este buzzing, iar în interiorul crăpăriei corpului.

Cel mai simplu motiv pentru o astfel de defecțiune este un filtru de scurgere înfundat. O puteți detecta pentru o clapă specială, pe peretele din spate al cazului fiecărei mașini de spălat. În plus, „Plug” poate fi format în furtun. În acest caz, algoritmul de acțiune va fi următorul.

 1. Deconectați furtunul compartimentului de scurgere. Verificați permeabilitatea și integritatea, clătiți dacă este necesar.
 2. Îmbinați apă prin orificiul de filtrare. Dacă acest lucru nu este posibil, utilizați alte mijloace pentru scurgerea apei din rezervor (puteți respinge conducta de scurgere), pre-substituirea recipientului pentru primirea fluidului.
 3. Dificultați filtrul. Arată ca o plută cu o cavitate înăuntru. Este necesar să eliberați mecanic acest element de la gunoi, clătiți sub presiunea apei până la recuperare.
 4. Instalați filtrul în poziție, atașați furtunul. Rulați mașina – Dacă eroarea este eliminată, ciclul de spălare va continua.

Uneori, sursa de probleme devine Zoom-ul sistemului de canalizare. Când dezmembrarea furtunului în acest lucru poate fi verificată prin verificarea pur și simplu a țevii și a sifonului. Dacă sistemul de scurgere funcționează în mod normal, merită verificarea costurilor de presă – senzorul de nivel al apei, poate arăta că rezervorul este gol, fără a include programul de scurgere.

Eroarea F11 este întotdeauna asociată cu o defalcare a unei pompe de scurgere. Dacă pompa a eșuat, doar un astfel de indicator va arde pe afișaj. Dar F5, de asemenea, uneori semnalează absența contactului cu acest element al sistemului. Pompa poate fi înfundată, rotorul său este să se alăture gunoiului de pe tambur.

În prezența unei anumite experiențe și unelte, fiecare maestru de acasă poate face față lucrărilor de dezmembrare și verifică.

Codul de eroare F08: De ce încălzirea a dispărut

Zece – un element important al designului mașinii automate de spălat. Dacă începe să lucreze cu încălcări sau se aprinde cu un rezervor gol (uneori „vede” problema unui serviciu de presă rupt), afișajul va apărea Cod F08. Cel mai adesea aici trebuie să reparați sau să modificați placa de circuite imprimate, restaurați lanțul de contact perturbat. Motivul pentru apariția unei erori poate fi chiar o umiditate îmbunătățită banală – în acest caz va ajuta la uscarea aerului și refuzul de a utiliza tehnica pentru o vreme.

Citește mai mult  Robinete de baie cehă

Uneori datorită vibrațiilor în timpul transportului sau funcționării unității de spălare, contactele care leagă cele zece și serviciul de presă. Acestea trebuie să fie verificate, dacă este necesar, restabiliți conexiunea. Dacă apa din rezervor lipsește cu adevărat, trebuie să dezmembrați peretele din spate al mașinii și să verificați încălzitorul electric la multimetru. Întreruperea spălării imediat după lansare, absența încălzirii indică faptul că cei zece vor trebui să înlocuiască.

Când dispozitivul este deconectat în moduri diferite, cu aspectul simultan al erorii F08, trebuie să căutați problema în cablajul sau contactele elementului de încălzire. De asemenea, merită verificarea serviciului de presă care poate trimite semnale de eroare eronate atunci când nu este într-adevăr. Dacă nu există probleme explicite în diagnosticare, cauza ruperii este unitatea de controler.

Cod F04, F07 poate vorbi despre defalcare. În acest caz, mașina va „atârna” de ceva timp atunci când lucrează sau îmbină apă fără activarea ciclului de spălare. Aici trebuie să verificați întregul circuit de alimentare între încălzitor și presostat – ele sunt interconectate, așa că atunci când nu reușiți o parte, al doilea va funcționa pur și simplu în modul normal.

sfaturi

Aspectul pe afișaj sau în indicarea luminii semnalului de eroare Nu neapărat asociate cu o defecțiune specifică. De exemplu, taxa nu a reușit să demonstreze aproape orice set de caractere. În același timp, diagnosticarea mai precisă a nodului nu va dezvălui probleme. În plus, începerea unei căutări independente cauzele erorii, acesta se află de la început până la armared de un multimetru. Problema se poate ascunde în deteriorarea cablajului sau a contactelor oxidate.

Multe defecțiuni apar pe afișajul mașinii de spălat exclusiv ca urmare a neglijenței proprietarului său. Problemele cu un sistem de scurgere se dovedesc a fi asociate cu un furtun împins. Semnalul ușii – cu reumplut incorect în rezervorul de lenjerie. Curățarea târzie a filtrului de scurgere sau zoom-ul în canalizare va duce la faptul că va fi imposibil să îmbinați apa din mașină.

Este important să vă amintiți: În timp ce mașina de spălat se află în perioada de garanție, orice intervenții neautorizate în designul său vor duce la pierderea serviciului gratuit.

Despre eroarea și repararea mașinii de spălat HotPoint-Ariston Vezi mai multe.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: