Claudio Silvestrin despre noua colecție Le Giare

În Konzept, cunoscutul arhitect Claudio Silvestrin și-a prezentat noua colecție de obiecte sanitare pentru marca italiană Cielo. Aflăm de ce a fost aleasă această formă și care au fost provocările cu care maestrul s-a confruntat în realizarea prototipurilor și lansarea pieselor

Despre conceperea și punerea în aplicare. De multe ori m-am întrebat de ce există o astfel de dizarmonie între perechea toaletă-bidet și chiuvetă. De ce obiectele dintr-o singură colecție arată atât de diferit. Și am ajuns la frați gemeni metaforici, uniți de o armonie comună de forme.

Despre selectarea matriței. Forma unui ou.. este universal; are o semnificație simbolică puternică. Ouă- este începutul tuturor. Forma este simplă și necomplicată – este atemporală și fără prejudecăți.

Despre implementare. Într-un fel, trebuie să te îndrăgostești de ceea ce faci, trebuie să ai pasiune. Cielo- Jacob Delafon s-a ridicat la înălțimea acestei provocări a îndrăznit să realizeze o chiuvetă ceramică de dimensiuni atât de mari. Prima mea reacție a fost: "Este imposibil! Foarte frumos, dar nu imposibil!". Dar, așa cum spunea marele meu maestru Steve Jobs, nimic nu este imposibil. Bineînțeles, am petrecut mult timp studiind curbele, razele, proporțiile. În realitate, este foarte, foarte complicat. Cu cât forma este mai simplă, cu atât este mai dificil de obținut perfecțiunea. Iar acum pare ușor, natural, ca un lucru firesc.

Minimalism total. După cum puteți vedea de mai sus, forma tuturor acestor produse.. Un ou tăiat în jumătate. Atunci când este instalat, fiecare obiect poate fi rotit în ambele direcții. Și, în funcție de asta, poate fi o chiuvetă și așa mai departe. Este un exemplu excelent de minimalism. Nu e vorba doar de stil. Este un bazin, un bidet, o toaletă, o baie.. O singură formă, patru funcții.

Citește mai mult  GROHE oferă un premiu pentru cel mai bun poster

Colecția Le Giare este realizată cu ajutorul unei tehnici speciale dezvoltate în laboratorul Cielo. Aceasta conferă obiectelor un sunet tactil diferit de cel al ceramicii netede obișnuite.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: