Concurs ROCA de o zi

ROCA ONE DAY DESIGN CHALLENG, un concurs internațional de design pentru designeri și arhitecți sub 30 de ani, a avut loc pentru prima dată la București. Câștigătorii au fost aleși în seara zilei de 28 mai în Galeria de Stat Tretyakov de pe Krymsky Val. Proiectele câștigătoare au fost BATH+TRAY, SPORUL și FIBOBATH.

În total, au fost prezentate 122 de proiecte de către tineri profesioniști și studenți ai Academiei de Stat de Arhitectură și Inginerie Civilă Bauman din București. . Concursul a fost organizat de Universitatea Tehnică de Stat Bauman din București, Școala Superioară Britanică de Design, Institutul Strelka, Universitatea de Stat din Sankt Petersburg și Universitatea de Stat de Arhitectură și Inginerie Civilă din Kazan. Juriul, format din Vladimir Pirozhkov, Serghei Smirnov, Vladimir Samoilov, Vera Butko și Anton Nadtochiy, precum și directorul de comunicare al Roca, Javier Torres, i-a întâmpinat pe tinerii participanți pentru a judeca operele de artă expuse într-un spațiu special amenajat în cadrul expoziției ARCH Moscow, la care au participat 230 de persoane.

1. Locul întâi a revenit proiectului BAIE+TRATAIE Angelika Filatova ( Studioplan ) care a rezolvat pentru totdeauna problema alegerii între o cadă și o cabină de duș. Creatorul proiectului a combinat în mod inteligent și elegant cada de baie și tava de duș cu ajutorul unui panou lateral mobil. Câștigătorul a primit o diplomă de 5000 de euro și un cec din partea lui Antonio Linares, directorul general al RocaGroup în România și CSI, și a lui Vera Butko și Anton Nadtochiy, fondatorii studioului de arhitectură ATRIUM.

2. Premiul al doilea pentru proiectul SPORUL a fost dat designerilor de la studio VOSQ: Nikita Kolyadin, Nikolay Yudin și Stepan Pyanikh. Designul reglabil al acestora, alcătuit din benzi de material flexibil și elastic, permite adaptarea căzii de baie la diferitele nevoi ale utilizatorului, pentru a se potrivi tuturor scenariilor posibile și diferitelor categorii de persoane: copii, persoane în vârstă, persoane cu dizabilități. Premiile au fost decernate de directorul de comunicare al Roca, Javier Torres, și de Sergei Smirnov, designer industrial, director general al SMIRNOVDESIGN, director al Centrului de Cercetare și Dezvoltare al Academiei de Stat de Arte și Industrie Stroganov din București. Stroganova.

Citește mai mult  Frumusețe în metal de Jacob Delafon

3. Locul al treilea a fost acordat proiectului FIBOBATH, creat de Dmitri Ponomarev și Anna Reshetnikova ( SMIRNOVDESIGN ) în colaborare cu Kirill Saldaev ( ObjectLab ). Cabina de duș convertibilă, bazată pe formula Fibonacci, este ergonomică, sigură și de lungă durată. Premiul a fost acordat de către designerii industrialiVladimir Pirozhkov, directorul Centrului de prototipuri Kinetics/IISIS, și Vladimir Samoylov, partenerul director al Matveyev Samoylov Concept Development.

Primul sezon al concursului ROCA ONE DAY DESIGN CHALLENG din România a fost un succes. Roca este sigur că va deveni o tradiție și o parte din istoria designului Românesc.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: