Luigi Colani și Villeroy & Boch schimbă lumea băilor

Villeroy & Boch prezintă o colecție de epocă creată în colaborare cu renumitul designer Luigi Colani, care anul acesta împlinește 90 de ani.

În 1975, Villeroy & Boch l-a angajat pe Colani pentru a proiecta o baie completă. Designerul a fost însărcinat să creeze un spațiu privat pentru relaxarea trupului și a sufletului. Scopul principal al proiectului a fost de a crea un design frumos, dar funcțional pentru cameră și toate elementele de interior.

Atunci, designul a devenit baza colecțiilor sanitare, iar baia a fost transformată într-un spațiu de locuit cu drepturi depline. De atunci, și până în prezent, producția de Villeroy& Boch nu se concentrează pe produse individuale, ci mai degrabă pe colecții complete.

Noi concepte: de la baie la spațiul de locuit

Conceptul de design se bazează pe rolul multifuncțional și universal al băii în casă, care este diferit de modul în care sunt concepute de obicei instalațiile sanitare. Colani a fost însărcinat să creeze un spațiu privat care să fie relaxant pentru trup și suflet. Prin urmare, scopul a fost de a crea un design care să fie atât frumos, cât și funcțional pentru cameră și pentru toate accesoriile și dotările.

Forme inspirate din natură

Atunci când a proiectat chiuveta, WC-ul, bideul și pisoarul, Colani s-a concentrat în primul rând pe nevoile și mișcarea oamenilor în baie. Prin urmare, noua colecție nu numai că îndeplinește cerințele estetice ale designerului, dar ia în considerare și ergonomia în baie. Forma aerodinamică amintește de mișcarea sinuoasă a apei, iar absența colțurilor și a marginilor favorizează libertatea de mișcare și curățarea ușoară.

Citește mai mult  Cea mai recentă inovație Samsung pentru mașina de spălat mare

Villeroy & Boch își arată capacitățile tehnice Boch a făcut ceva ce inițial părea imposibil. Succesul proiectului nu se datorează doar caracteristicilor tehnice: designul organic și grijuliu al colecției a demonstrat angajamentul lui Colani față de motivele naturale mult mai mult decât alte modele mai futuriste ale autorului.

Tendințe progresive: inovații pentru uz personal

Lansarea colecției Colani a marcat o piatră de hotar pentru Villeroy& La Boch a început o nouă eră: designul era în centrul colecției de baie, iar în anii 1970 publicul a fost deja prezentat cu noi produse care îndeplineau principiul "baia ca spațiu de locuit". O gamă extinsă oferă o varietate de culori și nuanțe pentru a se potrivi tuturor gusturilor. Noi perspective în design, pe care Villeroy& Boch a reușit să descopere, în cadrul unui proiect comun cu Luigi Colani, principalul standard și principiu de funcționare al tuturor diviziilor companiei de astăzi. Toate piesele sunt proiectate în mod unic și pot fi combinate în funcție de preferințele dumneavoastră individuale, devenind un element esențial al spațiului dumneavoastră de baie.

Evaluează articolul
( Nu există încă evaluări )
Adauga comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: